måndag, oktober 24, 2011

Roadtrip och bästa av vänner...

I fredags gjorde jag en roadtrip med Carina från Strömsholm till Katarina också kallad Ugglis, i utkanterna av Örebro. Väl där fanns även Kicki från Skattkammaren på plats.

Katarina med man har i sommar byggt en helt fantastisk pool i medelhavsstil. Så otroligt vackert! En aningens avis blev man...


Dessutom är Katarina en fena på heminredning. Smakfullt och väldigt ljuuust och fräääscht...Hon har t o m en hund som matchar inredningen!


Katarina är generositeten själv och bjöd oss självklart på lunch. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig, där hemma hos Katarina. Vi är ju trots allt vana vid detta...

Värdinnan förberedde maten så vackert, skar upp ingredienserna till den utlovade räksalladen, bl a paprika, tomater, sallad, fetaost m m. Ja, t o m färsk sparris. Allt lades i olika små skålar, uppdukat på den vackra granitskivan i köket.

Men huvudingrediensen, de efterlängtade smakfulla räkorna blev det inget av. Katarina påstod att vi gäster pratat så mycket att hon glömt att ta fram dem! Vi? Gäster?!? Nä, om sanningen ska fram så var det nog värdinnan som höll låda och därmed tappade fokus!

Istället blev vi bjudna på en mikrotinad påse av någon slags grillad kyckling, vilket självklart kändes sådär...

Inte heller fick vi smaka av den fräscha färska sparrisen, vilket självklart kändes ännu mer sådär... Letade försynt efter skålen med sparris, men hon hade tydligen gömt undan den i mikron till ett annat tillfälle ;).

Men i övrigt var lunchen mycket god! :D

Det är alltid lika uppskattat med personer som berättar om allt de egentligen skulle ha bjudit på, om de bara hade kommit ihåg. Och som gäst får man bita i det sura äpplet och vara glad för att det ändå fanns annat ätligt alternativ hemma. Men förhållandet räkor och djupfryst färdiggrillad kyckling är ungefär detsamma som oxfilé och grillkorv...

*gapskrattar dubbelvikt*

Nej, jag skojar bara! Katarinas lunch var supergod. Det bästa av allt är att själva uppläggningen och dukningen är så fantastisk vacker, att man faktiskt glömmer själva maten. Vi sitter bara och njuter och är fulla av beundran.

Puss på dig du goaste och bästa Ugglevän! :D

Helgen fortsatte i ungefär samma stil. På lördag hade vi vårt Livsnjutargäng hemma hos oss på middag. En härlig kväll som övergick till natt och nästan morgonkvist...

En av vännerna berättade att de hade så otroligt vackra blommor i sin trädgård, som han tänkt ta med sig. Men han glömde... Tack, vad snällt men det hade ju förstås varit ännu trevligare att FÅ dessa blommor...

Helgens livsvisdom...

Det är tanken som räknas

6 kommentarer:

 1. Hmmm...vad ska jag säga.....
  Stackars dig gumman..hade ingen aning om att du skulle känna dig så förorättad...
  Vet inte riktgigt om frysta räkor hade varit godare.....den där kycklingen tycker jag är himlans god och köper den rätt ofta..och den var minsann INTE istället för räkorna...den hade jag ju faktiskt kommit ihåg att ta fram o tina....nästa gång du kommer ska jag köpa dig en pizza istället..

  Sparrisen kom du inte alls ihåg....där ljuger du!! Det var ju jag som talade om det efteråt...HA!!

  fast ditt inlägg är ju rätt bra...Jag lär ju för alltid slippa lunchgäster..;)
  Kram ditt knäppsnöre.....

  SvaraRadera
 2. just ja...i går åt vi ostgratinerad sparris.....mums...;)

  SvaraRadera
 3. det blir pizza till dig nästa gång!!!
  De andra ska få något väl förberett...
  *gapskrattar*..

  SvaraRadera
 4. Så dumt att inte vi andra tog fram räkorna ur frysen, Katarina hade säkert pratat dem varma på nolltid!
  Hi hi hi....
  Inte läser hon väl andras kommentarer.....?
  Kram
  ;o)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig helg ni verkar ha haft - säkert både rolig och...kulinarisk?! Där verkar finnas en del tveksamheter dock!:)

  Här jobbas det för högtryck, som du kanske förstår!!!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Haha nu gapskrattar jag...
  Jag tror bestämt fru örn drabbats av dåligt samvete och gjort ett tillägg.....haha...
  Jag ser fram emot att bli bjuden på lunch av dig snart...
  Då är det bäst att du är väl förberedd....haha..

  Om du vill kan jag tipsa om en färdigrätt som bara är att värma i micron...haha..
  Kraaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.