onsdag, oktober 05, 2011

Sista sommarsucken...
I helgen som var, har vi njutit av sista sommarvärmen. 1 oktober med strålande sol och +20. Helt fantastiskt! Grillat lammracks och suttit med ett glas vin i solen. Fortfarande har vi inte haft nattfrost, vilket bara det är helt otroligt.

Växthuset är tömt på chili, physalis och tomater. Zucchinin är skördad, likaså rödbetorna. Men morötterna får sorkarna ta, morotsflugan tog över landet helt och hållet.

Trots vädret har vi förberett oss inför den vita skräcken ;). Vedboden är sprängfylld, ved finns även här inne, i pannrummet och vedkorgen är fylld vid öppna spisen. Den nyinköpta snöslungan är hämtad. Snöskyfflarna är framtagna och ligger nära till hands i boden. Spolarvätskan är också inköpt, min kära har t o m lagt in kupévärmarna i bilarna. Så här förberedda har vi aldrig tidigare varit. Frosten, snön och kylan har känts lika överraskande varje år. Men inte denna gång! 2009 kom vintern den 14 december, 2010 kom den redan 18 november och nu sägs den bli än värre. Vad innebär det? Att vintern kommer i mitten av oktober?!?

Nu hoppas somliga att, bara p g a våra förberedelser, blir det en grön vinter. Och inte mig emot! Om det var det här som krävdes för att få en underbar, ljuvlig grön vinter, så varsågoda! Arbetet och kostnaderna är värt allt, för en annan typ av vinter än dem vi haft...

Jag älskar årstider, men har ändrat mig om vintern. Gillar övergången till årstiden, luften som förändras, färgerna i naturen, ljuset, men sen får det vara. I år önskar jag mig en vinter med enbart rimfrost och inget mer :D.

8 kommentarer:

 1. Ja i helgen var det redigt skönt .. minns inte att det varit så varmt i oktober innan .. =)
  Idag har det oxå varit jätteskönt även om det varit lite blåsigt.

  Oj va ni är förberedda .. hi hi .. va skönt.
  Men inte tror jag det blir en grön vinter för det, eller snarare jag hoppas att det inte blir det, jag vill gärna ha snö, men det behöver inte komma 1 meter, det räcker med några decimeter .. hi hi
  Och det behöver inte bli 30 grader kallt, räcker bra med 5-10 minus .. om man nu får önska .. =D

  I kväll har jag släppt på värmen, det börjar kännas lite småkyligt inne på mornar och kvällar så det kändes som det var dax.. =)

  Må så gott!!
  Kram Patricia

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder du bjuder på - så mycket vacker höstfägring du har!
  Så skönt att vara förberedd - klokt! Men jag hoppas som du, på en grön vinter, möjligtvis lite rimfrost!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Som gammal cyklande postis har jag alltid glatt mig åt gröna vintrar.....och det sitter i än!
  När snön kommer är det så defenetivt. Det är vinter...bläää.
  Men när vintern är grön så befinner man sig i ett sånt där skönt mellanrum. Man vet inte riktigt vad, men det är i alla fall inte vinter!!
  Vi håller tummarna....:o)
  Härliga bilder!
  See you....
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vi ser framåt....två veckor är väl inget! ;o)
  Önskar dig en skön helg!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra sommarsuckar du visar, än är det fägring att njuta av och visst ska vintern bli lagom kall och vit, några minusgrader och en mjukt tunt täcke av snö, det tycker jag skulle vara trevligt och då klarar sig nog trädgården också och även vi.

  Kramar och ha en fin helg, Birgitta

  SvaraRadera
 6. Ha en fin fredagskväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 7. Ljuvliga blomster!
  Håller med till fullo och hoppas också på en mild vinter, rimfrost kan det gärna få bli - det är bara vackert.

  En skön och fin helg önskar jag dig. Kram kram

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder! Jag önskar att du bara ville visa dem större! Ja, jag vet att man kan klicka, men det eviga klickandet liksom stör den fina helheten...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.