lördag, juni 02, 2012

Vacances en France...

Vi fick en blöt start på vår franska vecka, men sedan kom solen och värmen. Vi njöt av god mat och goda drycker, både på restaurang och en grillkväll hemma. Huset var underbart! Där under olivträdet i solstolen var bästa viloläget.
   




Bilutflykter hann vi också med, en ner till ett regnigt Cadaques i Spanien.

 
 
Ett annat blev till St Chinian för lite vininköp och  till vår favorit Roquebrun, för att kontrollera "vår trädgård". Den förvaltas av ett äldre par som sköter om den med all sin kärlek. Allt växer och frodas i den.



 

Vi kunde inte låta bli en resa till Gorge du Tarn igen. Vägarna var precis lika smala och krokiga som förra gången. Räcken saknades och några tappa-andan-möten med bilar och bussar lyckades vi också hantera.

Vi åkte en ny väg tillbaka, på andra sidan floden Tarn. Tur var ju det, få då upptäckte vi den här pärlan St Chely du Tarn. Den lilla byn syns knappt från vägen där vi passerade, men sett från 1.000m höjd, på berget på andra sidan, visade sig byn från sin vackraste sida. Helt fantastisk! Ja, ett litet staket fanns mellan oss och ravinen...

Klicka gärna på bilderna ;)


Längtan är stor ner till vårt underbara Marseillan. Speciellt en dag som denna, då vi har +7 +5... och regnet öser ner...



17 kommentarer:

  1. Åhhhhh! Det kan vara så att jag nästan går sönder - vill ner nu. Med en gång.
    /Murvielklottraren

    SvaraRadera
  2. Älskar dina reseskildringar. Har inte varit i Frankrike ännu men känner att Paris hoppar långt ner på listan. Ditt paradis drar som bara den :)
    Nu grillar vi, njuter av svensk sommar och glömmer fönsterproblem ......eller hur.
    Ha det bäst fina du.
    Kramar i massor Kristina

    SvaraRadera
  3. Såå underbart! Tack för trippen! Och du, det där BB i bästa byn, vi slår till va...Vi kan ju ha kvar förvaltaren ändå?! Inga problem. Men du vad kallt det är! Jag blir lite låg av såna här bakslag. Men sen kommer solen och då...är allt glömt och förlåtet! :) Kram!

    SvaraRadera
  4. O vilken solig och lyckad semester ni har haft. Jättefina foton du visar. Förstår att ni längtar tillbaka nu när vädret här hemma är som det är!
    Kram till dig

    SvaraRadera
  5. Åh! Suck! Det ser verkligen helt underbart ut. Och det låter som ni haft en fantastisk resa. Härligt. Det är du värd.
    Kram.

    SvaraRadera
  6. Åh, sådana härliga och inspirerande bilder, vad jag längtar efter något sådant nu. Vad roligt att ni haft det bra och trevligt.

    Ha det så gott det nu går här i kalla Sverige, brrr, kramar Birgitta

    SvaraRadera
  7. Jag vill bara åka dit!! Det ser fantastiskt ut. Jag tror jag emigrerar. Sitter här och fryser på jobbet. Den 5 juni! Nä det är inte klokt vad jag längtar efter värme och sol nu.
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Är det väl rue Emile Zola på näst sista bilden? Vårt hus ligger på parallellgata ;-)
    Kul att få se den härliga Marseillan och att ni trivdes där. Den byn är en liten pärla, eller hur?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh Elena, ni bor i underbara Marseillan! Ja, det var rue Emile Zola min man gick på. Vi brukar hyra hus o bodde denna gång på Bd Anatole France o dess för innan har vi bott på rue Ledru Rollin. När vi strosade på gatan hem till huset, såg vi ett svenskt namn på en port till ett vackert renoverat hus. Det kanske var ert? :)

      Radera
  9. Suck. Jag skrev en massa saker jag ville ha sagt men så försvann alltsammans. Jag tror inte du ser det så jag börjar om.

    Recepten på carpacciorullar och filodegsknyten kom från en annan jättebra bok som heter Det goda lilla av Berit Paulsson. Inte lika omfattande som systrarnas men jag har använt jättemånga recept och idéer från den. Jag har har haft boken flera år och gissar att jag köpt den på bokrean.

    Till carpacciorullarna tar man skivor av lövbiff och lägger på plastfolie, pensla med olivolja, strö över hackad ruccola och grovriven parmesan. Rulla ihop med hjälp av plsten. Lägg i frysen. Ta sen ut så att den hinner tine lite och går att skära men inte tina helt för då är det omöjligt. Denna gång la vi rullarna på tunna skivor rostad baguette för stabiliteten.

    Till filodegsrullarna blandas 1 del riven ost med ½ dl creme fraiche och 50 g hackad chorizokorv (vi tog salami denna gång). Bred ut på 8 st filodegsark 10 x 10 cm, lägg på ytterligare 8 ark och rulla ihop varje rulle. Dela rullarna snett. Grädda 10 min 225 gr.

    Avocadosoppan har mamma lärt Johanna hur man gör så där finns inget exakt recept. Bilden av Creme Ninom i Mingelboken var förebilden hur det skulle se ut. Mixa avokado, smaksätt med lime och sweet chilisås, blanda i matlagningsyoghurt och späd med kall hönsbuljong. I vanliga fall tar vi en avokado per portion men inte ens jag gjorde soppa på drygt 30 avokado till buffén. :)

    Om något är oklart kan du fråga mig när jag kommer och hälsar på dig i sommar i ditt fina hus med den fantastiska omgivningen.

    Många kramar. Ha en fin nationaldag.

    SvaraRadera
  10. Det ser såååå härligt ut!

    SvaraRadera
  11. Såna där läskiga vägar var vi ute på i höstas när vi var till Madeira.
    Otroligt att chaufförerna klarar av att hålla nerverna i schack,men det är klart...dom vill ju åxå komma fram helskinnade;-)

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  12. Oh nej, vi bor i Sverige, med har köpt ett hus i Marseillan förra året.Tyvärr är det många år kvar innan vi kan flyta dit. Vi blev storförälskade i byn vid första ögonkastet, och ett år senare blev vi ägare till ett litet hus där nere. Ni har säkert passerat vårt hus flera gången, men det är inte det huset som du nämnde. Jag tror att jag vet vilket hus du menar Det ägs av ett äldre svenskpar, men vi har inte hunnit bli bekanta med dem ännu. Har ni märkt att man direkt ser vilka hus som ägs av utlänningar? Vårt hus ser typiskt franskt ut ;) alltså en del av renovera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Elena, de husen är oftast vackra även utanpå :D.

      Träffade Karin fr "Hus i Languedoc" när vi var där, för att få mer info om husköp i Frankrike. Vår dröm är också ett hus där nere... En dag blir det, men just nu gäller renoveringar här hemma, men sedan så... ;)

      Planerar redan för nästa resa :D

      Radera
  13. Vilken härlig resa och vilka vackra bilder!
    Frankrike har mycket att bjuda på!

    SvaraRadera
  14. Vad ska man säga???
    Woooooooooooooooooooooooooooooow!!!!

    ha en härlig dag i regnet bästaste fru örn!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  15. Så underbart ni har haft det!!! Vackra bilder från härliga Frankrike! Nu får vi se till att skapa lite "franska vanor" här hemma under dessa härliga veckor vi har framför oss.... underbart med sommar tycker jag! Kram fr C

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.