torsdag, september 13, 2012

En annorlunda sommar...

Här är jag!

Det blev ett långt uppehåll och det kanske hänger ihop med att årets sommar inte blev som andra somrar. Mer en "Jassåsommar", än en "JAHAAsommar", om ni förstår hur jag tänker.

Vädret var avvaktande där i början, mest regn och rätt så kylslaget. Trots att just vår lilla bit av Sörmland ändå var mer förskonad från regn än andra. Fyra veckor skulle kära mannen ta ut i semester och det kändes som en evighet. Första veckan gick åt till att leta efter sugen, den var helt borttappad. Samtidigt var vädret grått och trist, andra veckan blev det lite panik, när vi insåg att vi nog inte skulle hinna med det vi föresatt. Dålig planering kanske vi kan skylla sommaren på, dålig planering av egna och andras ledighet. Det enda vi hann med, var en helg i Bergslagen med lite fiske vid vackra sjöar.

Av renovering blev det åtminstone en tumme. Trappan blev målad, men där tog det slut.

Vi hade gäster de sista två sista av kära mannens semester. Flera vändor till stora flygplatsen blev det. Bor man på vischan blir det en liten nätt turoretur på 30mil och med "avlämningavhämtning" blir det ca 6tim, d v s en dag som bara försvinner upp i "rök". Finns mängder med roligare sysslor än att flänga mellan paradiset och "ankomstavgångshallar".

För första gången i hela mitt liv, ja bortsett från de första åren kanske, har jag inte badat i någon sjö, inte  heller i något hav. Det om något känns väldigt konstigt...

Det blev dessutom väldigt mycket "fixamat-sörv", "kaffe-sörv" och "gästuppassnings-sörv"  i sommar.

Men åtminstone hade vi tur med vädret i augusti...

Vi har fått nya erfarenheter om planering av egna, men framför allt andras resor, som vi tar med oss till somrarna framöver.

Så, då var det första inlägget efter uppehållet äntligen skrivet. Nu är väl prestationsångesten över... hoppas jag...

16 kommentarer:

 1. Ja, jag har förstått att du har haft i det närmaste en pensionatsrörelse i slutet av sommaren! Ibland kan det bara bli för mycket, så det nästan står en upp i halsen!

  Jag håller med om "jasså-sommaren" - precis så känns det! Sommaren som aldrig kom igång! Endast några enstaka spridda dagar med lite solglimtar och värme, men mycket sällsynta!

  En märklig sommar här också, där inte torpet varit i fokus!

  Nåja, vi hoppas på en härlig höst, men mönstret verkar upprepa sej här också - några svinkalla dagar, skurar, en och annan dag med värme och sol!
  Idag är det i alla fall sol och jag önskar dej en härlig septemberdag!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka!
  Tiden rinner på och det ska vara roligt att blogga.
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
 3. Kul att ha dig tillbaka i vilket fall som helst. Nu när hösten kommer kanske du kan ge dig tid för lite egen-sörv!

  SvaraRadera
 4. Kul att du är tillbaka! Har saknat dig! Hoppas du får en fin höst med mycket inspiration!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker sommaren var helt OK, rentav riktigt bra! Vi hade en baravarasommar och det var vad vi behövde.

  SvaraRadera
 6. Kul att se din blogg igen! Halva sommaren var jag konvalescens efter min operation och halva jobbade jag som vikarierande kyrkomusiker, så jag märkte inte så mycket av vädret :-).

  Håller med dig om att det är jobbigt att bo på landet just med att det blir så mycket skjutsa och hämta. Men mina barn klarar avgångar etc. numera själva, Mirren som är yngst fyller 35 i december. Det brukar i stället vara hon och maken som ser till att VI kommer till flyget.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 7. Det var kul att höra ifrån dig igen. Trodde nästan att du hade tröttnat på bloggen för du är ju ganska flitig på FB. men nu med facit i hand förstår jag att du extraknäckat som kock, lokalvårdare, underhållare, chaufför mm mm. Sånt tar tid och blir det för mycket av den varan, så försvinner dag efter dag utan att man märker det. Kanske kan en weekend eller kort-vecka i Frankrike vara något för dig och maken nu i höst, så att ni hinner rå om varandra på tu-man-hand.

  Sköt om dig och stor kram från
  Eleonora

  SvaraRadera
 8. Ni har ju iaf en bastu <3
  Kram Mia

  SvaraRadera
 9. Haha..ja du är då för go du lilla raring!
  Men jag håller med dig...visst känns det lite snopet! Jag tycker också att semestern gick ovnligt fort och inte hann man med något..varken renovering eller långa lata dagar i solstolen.

  ja du..internet är allt bra men jag tenderar att fastna lite för länge i mitt letande..suck..
  fast i förrgår hittade jag fönster med bättre uv-värde än de nya vi har ca 1 veckas leveranstid is tället för 6..och 10000kr billigare...så nog är det bra alltid..;)
  Nu jagar jag butiker här i närheten där man kan se de båda fläktarna vi fastnat för live...suck...

  Nix nu väntar ljuvliga sängen..
  kram och godnatt!
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Hej och välkommen tillbaka! Låter som om du behöver få rå dig själv ett tag nu. En spontantur till Frankrike, kanske? Där är det sommar kvar ännu!

  SvaraRadera
 11. Välkommen tillbaka!! Jag har faktiskt saknat dig här på bloggen.Ta nu hand om dig och jag önskar dig en härlig höst!!

  Kram Eva-Lis & Zaga

  SvaraRadera
 12. Hallå där Örnis, ska du inte vakna till snart och blogga lite....? Känner mig ensam i min nyvaknade tillvaro. Ses snart! :)

  SvaraRadera
 13. Låter som en bra sommar ändå trots regn o rusk :-)
  Själv har jag för första gången inte heller badat den här sommaren.....! Säkert är vi fler ;-)
  Ha det gott!
  /Ankan

  SvaraRadera
 14. Hallåååå! Här ekar tomt! Du är saknad!

  SvaraRadera
 15. Hmmm...förstår ju att du INTE behöver betala....här duggar ju inte inläggen tätt precis...haaaaaaaaaaaaallåååååå........

  Tack för tipset...ska gå in o försöka när jag kommer hem...;)

  Klart du Å Carina ska komma snart o inspektera..ni är alltid välkomna.
  Men kan hon nu innan jul?
  Annars får du gärna komma ändå nån fredag framöver...

  Kraaaaaaaaaam Katarina

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.