torsdag, februari 19, 2015

Lantluft blir Stadsluft ...

Vi lämnar lantluft och flyttar till stadsluft. Vårt hus kommer att säljas till sommaren och vi flyttar in till Södermalm, Stockholm i augusti.

Livet förändras allt som oftast. Ibland planerat, men för det mesta p g a ett bananskal. Hos oss har det oftast handlat om just ett bananskal, även denna gång.


Vi fick mycket oväntat ett erbjudande om hyreslägenhet fr o m 1 mars, en liiiten lägenhet.
Inom 10 dagar från det vi fick brevet på posten, hade vi varit på visning och tackat ja till erbjudandet. Det gick som sagt väldigt fort, som det brukar göra i vår familj. Här grubblas och funderas det inte länge. För detta med flytt tillbaka till Stockholm, det fanns överhuvud taget inte i vår värld, inte ens i vår fantasi, men när tillfället kommer, ja, då får man tänka om. Vi har vår dröm om Frankrike och det fick oss att tänka till, för att nå vår dröm än fortare då är lägenheten i Stockholm en språngbräda. Vi får loss pengar och minskar drastiskt på våra kostnader. Nu har vi landat i vårt beslut. Och vi ser verkligen fram emot detta. Vi lämnar många underbara minnen, men kommer att skapa mängder av nya istället.
Tanken är att köpa ett hus i vårt södra Frankrike om dryga året och sedan flytta dit om ca 4-5år, då min man kan börja ta ut sin tjänstepension. D v s vi vill bli "panschisar" i La France. Men genom att vi nu kan köpa huset tidigare, känns ett liv i liten lägenhet helt okej. Lägenheten ligger även bra till, med parker och kolonilotter alldeles intill, dessutom bara dryga 5 min ner till vattnet för härliga promenader med hundarna. 

Ett nytt liv börjar för oss ... Tidigare när vi bodde i Solna hade vi barn, livet och prioriteringarna såg annorlunda ut. Efter 9år här på landet känner vi oss klara med detta. Nu är det bara vi två och att då få bo i stan med promenadavstånd till det mesta, t-bana och bussar utanför. Fler restaurangbesök, utställningar, museer, bio, promenader på Djurgården med fika, för att inte tala om söndagsbruncher. Det livet känns både spännande och lockande.

Nu börjar vi slutföra de sista renoveringarna på huset innan försäljning. Den största utmaningen av alla, är vår mega downsize, av möbler, prylar, inredning, verktyg och alla övriga miljoner grejer. Allt ska i princip säljas, skänkas eller slutligen slängas. Från 180kvm hus och 90kvm magasinsbyggnad, till en tvåa på 58kvm med vindsförråd 3kvm ... 

Det känns skönt att leva mer enkelt med färre prylar. Idag behåller vi många saker bara för att vi har utrymme för dem och det känns riktigt bra att få välja ut det vi verkligen tycker om. Vi har inga som helst problem med att gallra ut, möbler och prylar är ändå bara just möbler och prylar. Allt går att ersätta.

Nu är vi på väg mot vår dröm... Från landet till staden och sedan förhoppningsvis La France!
Åtminstone kan ingen anklaga oss för att sitta still och fastna i invant tryggt eller att vi är ovilliga till förändringar. Livet är för kort för att inte våga leva sina drömmar.

9 kommentarer:

 1. Grattis till ert beslut. Ni är i gott sällskap. Många tänker lika - att det finns andra värden i livets olika skeden. // SP

  SvaraRadera
 2. Jag säjer som föregående här - GRATTIS till ett stort och spännande beslut!
  Hoppas att vi får följa er lite här?
  Lycka till!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det var stora förändringar, men härligt att ni vågar förverkligar er dröm! Säger som de andra: Grattis, och hoppas att vi får följa med er lite här på bloggen! :)

  SvaraRadera
 4. Det låter som ett fantastiskt bra beslut! Var sak har sin tid i livet och detta är ju bara början på ert franska liv!! Til lycke och hoppas vi får läsa mer här! Kram Lotten

  SvaraRadera
 5. Men suck. Vad hände med min kommentar nu då? Jag försöker igen.

  Jag tycker att det låter fantastiskt. Inte utan att jag är lite avundsjuk. Inte bara för att ni planerar att bo i Frankrike utan också för att ni vet vad ni vill, för att ni är överens och för att ni vågar förändring. Hoppas vi får höra mer om framförallt Frankrike. Ska bli så spännande.

  Och Du. Man måste få provocera lite ibland. Men jag står för vad jag tycker. :)

  SvaraRadera
 6. Det låter så härligt att ni vågar förändra ert boende och följa era drömmar. En lägenhet i Stockholm och ett franskt hus att åka till, låter ju fantastiskt bra.

  SvaraRadera
 7. Säger som flera av de andra - så spännande det skall bli att följa med på era nya äventyr här på bloggen;D

  SvaraRadera
 8. Säger som flera av de andra - så spännande det skall bli att följa med på era nya äventyr här på bloggen;D
  Min kommentar vill inte riktigt fastna - får se om det går bättre som anonym! /Murvielbättan

  SvaraRadera
 9. Trodde jag hade svarat på detta men ser att så inte är fallet. Ni har då verkligen tagit tag i en stor bit av livet och framtiden. Allt låter såå spännande och jag kan inte annat än att skriva "Lycka till" med alla era projekt och planer och inte minst - välkommen tillbaka till storstaden. Södermalm är charmigt och gott att bo på så där gör ni också en vinst till att börja med. Ha det gott och stor kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.