fredag, februari 16, 2007

En djup vecka har det varit...

Har känt mig lite nere denna vecka. Pratade med en väninna i veckan som inte har det så bra... Det får en att tänka till över livet och hur snabbt allt kan förändras. Samtidigt ringer en annan väninna och berättar om bekantas bekanta som skall skiljas. Varför, jo för han är så tråkig och inget händer i deras liv mer...

Vi människor har en förmåga att leva som om vi bodde i en kokong, saker som händer, olyckor och sjukdomar drabbar alltid andra, men inte oss själva. Man letar hela tiden efter nya saker, nya händelser, det måste vara fart och fläkt. Någon annan har det alltid bättre, lever bättre, lever roligare osv.

Vi har insett för länge sedan att gräset är inte grönare på andra sidan, att det är de små sakerna i vardagen som egentligen betyder något. Vi har hoppat av karusellen för länge sedan och vårt slutgiltiga steg var när vi flyttade hit ut. Vi har haft turen att ha funnit varandra, vi trivs med varandra och kan uppskatta den "tråkiga" vardagen också.

Vi har haft vår del av sjukdomar, olyckor och sorg och har nog genom detta fått gåvan att kunna leva i nuet. Ta tillvara de små tingen i tillvaron, istället för att leta efter de stora händelserna. På något sätt så har vi i bakhuvudet en vetskap om att saker och ting kan förändras fort... väldigt fort... Det är viktigt att visa sin uppskattning och kärlek till dem står en nära. En kram eller en hand som berör, ett vänligt ögonkast, ett leende som visar att du bryr dig...Livet är nog förutbestämt så det bästa vi kan göra är att ta tillvara den redan idag.

9 kommentarer:

 1. Så rätt du har. Som alltid! Lyckan är svår att komma underfund med...

  Tommy Hellsten har skrivit att om njutning och lycka är vårt mål i livet kommer vi aldrig att nå målet. Varför? Jo, för att lyckan alltid är en biprodukt som aldrig kan vara det primära målet. När människan blir öppen för högre mål och slutar jaga efter lyckan kan hon bli lycklig.

  Rätt tänkvärt, tycker jag även om det är svårt att låta bli att leva efter.

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 2. även om det är svårt att leva efter, ska det ju stå. Inget annat. *s*

  SvaraRadera
 3. Låter utmärkt med en skogsdate i veckan.
  Matte har lite för sej på måndag och onsdag morgon.
  Ska se till att hon ringer så kan jag lära dina tjejer hur skoj vattensamlingar är.......

  SvaraRadera
 4. Nå hörde ni mej idag?
  Jag har fixat till favoritgropen.
  Burit bort is och plaskat runt.
  Nu är den klar.......
  Så hittade jag några frusna trattkantareller också.
  Riktig svamphund letar alltid svamp!

  SvaraRadera
 5. Hejsan
  Du har så rätt så, gräset bara ser grönare ut.. Var inne på MSN ett tag och skrev lite till dig men du var "away". Nu är det nattitime här. Hoppas vi kan chatta lite i morgon. Kram /Anni

  SvaraRadera
 6. Sofia: Kul att se dig här också!

  Anni: Som jag saknat dig... Tycker inte alls det är roligt att du bor så långt ifrån mig... Ska verkligen Australien vara en plats att bo på??!!! Lovar tänka på dig nästa vecka... Det ska gå bra!!!

  SvaraRadera
 7. AnnaSv: Som alltid kommer du med kloka kommentarer...
  Du är underbar som lärare o du är bäst!

  SvaraRadera
 8. Så bra skrivet, så rätt du har.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.