torsdag, februari 01, 2007

En underbar morgon...


Sovit som en stock i natt, skönt... Mannen var t o m uppe före mig och hade hunnit få fyr i pannan och sätta på kaffet innan jag fick upp mina gröna.

Det är så underbart nu när det börjar ljusna. Man märker förändringarna vecka för vecka. Jag lämnar ju sonen vid busstation inne i köpingen strax före 0700. För varje dag så märks skillnaden i ljuset, nu när jag kom hem idag så var det verklig gryning. Helt underbart! Den bästa skillnaden är ändå på eftermiddagen. Hämtar sonen 2 dagar i veckan på en plats som heter Västerlida, helt ute i kolsvarta skogen. Bussen fr Strängnäs kör inte ända fram till vår lilla köping på vissa turer. Då är det bara att köra 24km enkel resa för att plocka upp honom där. Under de mörkaste månaderna har det varit becksvart vid 1600 då jag kört dit bort och parkerat på en mörk skogsväg, inga gatulampor bara mörk skog. Nu äntligen så för ett par veckor sedan så var det inte helmörkt när bussen kom vid 1620 och denna vecka så är det ljust fram till 1700.

Jag älskar våren, när dagarna synligt blir längre, takdropp och den där speciella lukten som kan finnas i naturen vid denna tid. Känner så igen den från min barndom uppe i norr och får alltid samma déja-vu upplevelse när jag känner "vårdoften". Har svårt att förklara hur den känns, men en fuktig jorddoft blandad med solvärmen och snön, absolut inte oangenäm utan tvärtom, i varje fall för mig. Låter som hokus-pokus, jag vet...

Ska nu bara diska och därefter blir det långpromenad med vovvarna. Har sedan min tid att passa idag då sonen ska plockas upp i Västerlida, men denna gång är det ljust!!!!

2 kommentarer:

  1. Jag känner igen den där "vårdoften", men det brukar aldrig vara någon annan som fattar vad jag menar!

    SvaraRadera
  2. Härligt att någon annan också vet vad jag pratar om... Kanske det har att göra med "mossigheten"... Det skulle nog sonen anse i alla fall..hahaha

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.