onsdag, mars 07, 2007

Blåslampa på "sörmlänningar"

Ja, en hel del skillnader märker man ju som inflyttad från storstan ut hit till landsbygden. Vissa skillnader är ju enbart positiva, mindre stress och hets, tid att prata i mataffären, trots kö ;) Bättre service och mycket personligare bemötande.

Men... så finns det andra mindre roliga saker som... köra 30 på 50 väg, köra 50 på 70 väg och absolut inte över 70, utan helst under 70 på en 90 väg!!! Jisses... så jag biter, gnisslar tänder och räknar till 10... och säger ord som absolut inte tål att sättas på pränt... *gapskratt*. Vem vet, tids nog så tuffar jag kanske på samma sätt och retar galla på nån annan j-drans nollåtta...

Vet inte heller om det är min läggning eller om det handlar om att man har bott i storstad och är van att ställa krav och "bråka" för att få till förändringar. Jag har liksom lite svårt att passivt sitta och se felaktigheter utan måste påpeka dessa felaktigheter/dumheter...*fniss*. Ni som var med under "bygget" i stan, vet precis vad jag talar om... *gapskratt*

Skolan som sonen börjat på har inte egen matsal utan lunchen serveras på en annan skola. Sonen äter inte fläskkött och detta har inte varit något problem i Stockholm. Skolorna serverar oftast, nötfärs, kalkon osv för att slippa laga olika slags mat och om det lagar fläsk så finns alltid annat köttalternativ. Här kom sonen hem och beklagade sig över att han fick vegetarisk mat när det serverades blandfärs eller skinka. Arg som ett bi var han! Han var definitvit inte någon himla vegeterian!! Så vad gör mor? Jo, hon mailar kostansvarig i Strängnäs kommun och funderar över maten och alternativen till fläsket. Fläsk och korv i alla former verkar vara mycket populärt här ute. De har korv en gång i veckan! Så gissa vad som inte serveras här hemma till middag?!

Fick svar från ansvarig att saken skulle tas upp på ett möte och vips någon vecka senare så fick jag mail om att det numera på denna skola kommer att serveras ett annat köttalternativ när det serveras fläsk. Vips... så enkelt var den förändringen gjord... ;)

Nästa grej här ute är de heltokiga busstiderna. Jag har tidigare skrivit om min resa till Västerlida, mitt ute i skogen där jag plockar upp sonen de dagar han slutar tidigt. Bussen som går 1545 fr Strängnäs går inte ändra fram till Malmköping. Så vad gör jag då... accepterar detta korkade tilltag?! Nä, det vet ni som känner mig lite bättre ;). Jag mailar VD på Länstrafiken och ifrågasätter tidtabellen, får svar att det är kommunen som styr. Mailar kommunen men i och med val och "färgbyte" i kommunen så hände inget. Hörde för ett par veckor sedan kommunordförande på radio förundra sig över att ungdomar lämnar kommunen. Triggad som bara den skriver jag ett mail direkt till ordförande och berättar om vansinniga tidtabeller som gör att ungdomar måste bli inackorderade för att tiderna inte fungerar. Att det inte finns en senare kvällsbuss från Eskilstuna som gör att tonåringar kan gå på bio i stora tätorten utan att engagera föräldrarna för bilskjuts.

Förra veckan fick jag samtal från kommunen som beklagade det hela och tackade samtidigt för engagemanget som ny kommuninvånare(!). Han skyllde först på Länstrafiken. Hepp, hepp, hepp svarade jag då!!! Nähä, jag vet vad jag talar om för jag har redan fått information från dem att detta hänger helt på kommunen och villigheten att betala för denna tur. Så går jag tillbaka till min mailkontakt med Länstrafiken och ser att en kopia av vår korrespondens redan skickats till denna person i kommunen. Vips skickar jag mail och bifogar åter hela korrespondensen och undrar över bristande information parterna emellan. En timme senare får jag mailsvar, ny tidtabell fr höstterminen, d v s augusti, är föreslagen med full sträckning på linjen kl 1545 till Malmköping. Om två veckor tas beslutet i utskottet. Så nu är det bara vänta och se... Jag håller tummarna hårt och skulle det nu inte gå igenom så det väl bara att fortsätta jaga dem ;)

Mannen och sonen log igenkännande när jag berättade resultatet, vana som de är vid mina tidigare "från ord till handling". Sedan kom en kommentar fr sonen... "Ja, det blir väl som i stan och med bygget, du mailar och tjatar tills de får skavsår i öronen och bara ditt namn ger "bad-vibes" så då går det med på vad som helst för att få tyst på dig..." "Men toppen, mamma, bara det blir positivt resultat så...!"

En liten undran... Tror ni mina nära och kära vet vad de talar om...???

Kontentan av detta inlägg är att blåslampan, fortfarande är ett bra redskap, även här ute på landet...

3 kommentarer:

 1. Du är såååå underbar!

  Akta er, sörmlänningar! Ni trodde ni fått en lugn ny "kommuninvånare"... Hahaha, ni vet inte vad ni har framför er! Smekmånaden är definitivt över! *s*

  Go Girl!

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 2. Tack för besöket och trevliga kommentarer! Du verkar ha en helmysig blogg själv och jag ska kika och läsa lite om livet i Malmköping nu... Mari.

  SvaraRadera
 3. Jag har en blåslampa i handväskan och en bakfickan! Behövs i alla sammanhang!

  Jag brukade hetsa en kvinna i en SAAB 9000 hela vägen från Stjärnhov till Sparreholm förr, hon körde mitt på vägbanan 5 km/hr lägre än hastighetsgränsen. Tror inte hon gillade mig "STOOOOOOORT flin"

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.