tisdag, mars 13, 2007

Äntligen så har jag fått fason...

... på bränneriet! Tack min vän Anni som bor "på andra sidan" i Perth Australien. Du är en pärla och har en ängels tålamod. Tack och lov för att MSN finns. Tänk vad datorn har förkortat avståndet mellan oss?!

Ja, nu är det inget annat bränneri än att lyckas bränna ner böcker osv på cd:n, på ett enklare vis än jag tidigare gjort. Himmel så mossig jag varit..?! *generat*
Tack vare Anni så lyckades jag på enkelt sätt bränna ner ett antal böcker som jag haft liggande. Jag kände mig en aning nere igår av olika skäl men tog ändå en skön promenad i solen. Satt på min favoritsoffa i solen, såg ut över sjön, åkrarna och ängarna, med vårfåglarnas sång i bakgrunden och kände hur trycket sakta släppte igen. Tack naturen för att du har den effekten på mig...

Kom in på eftermiddagen och tog itu med disken som blivit liggande. Till saken hör att jag till julklapp av min kära man fått en vägghängd CD. Helt suverän är den, t o m sonen tycker den är "värsta hi-tech" och då ska sägas att så värst mycket hi-tech finns inte i vårat hus :) Nu skulle jag äntligen kunna lyssna på en bok medan jag gör mina köksbestyr. Jag var så nyfiken på min ljudbok skriven och uppläst av Ronny Eriksson och Lasse Eriksson De Norrbottniska Satansverserna. Vilken härlig bok och man ska nog absolut lyssna på den, blir nog svårt att få samma njutning utan att höra norrbottensdialekten och då speciellt från Pite ;) Jag skrattade högt flera gånger! Det är precis sådan "konstig" humor som tilltalar mig. Måste man vara norrbottning för att första denna högkonst av humor??!! *gapskrattar* Min man kom hem och han förstod absolut ingenting, skakade bara på huvudet... Hans stående kommentar till saker som jag skrattar mig fördärvad åt är "norrlännningshumor". Men det är ju så himla roligt... Gick och småfnissade gårkvällen åt alla dråpligheter. Nu är det plötsligt så roligt att ha köksvakten, för jag har en massa kapitel kvar på boken.

Gårdagens sammanfattning blir nog "Om du är nere och ledsen så se till att få en stund i naturen, sitt i solen där du blir fri i tanken och bara kan "vara". Kan du sedan krydda dagen med härlig norrbottnisk humor, gärna på en ljudbok, ja, då är dagen definitivt räddad och du kan lägga dig på kvällen med ett leende"

12 kommentarer:

 1. Det låter härligt när du beskriver din dag med natur, sol och ljudbok!

  Njut av livet, vännen!

  Kram,
  Anna

  SvaraRadera
 2. Du har blivit utmanad! Regler finns i min blogg! :)

  Kram, Sofia

  SvaraRadera
 3. Såg nu längre ner att du ju redan hade blivit utmanad! Det blir väl som "virus" det här med utmaningar hit och dit! :D

  SvaraRadera
 4. Den måste jag lyssna på!!! Fast jag kan inte bränna ner... Men den kanske finns att låna på bibblan! Jag har behövt ett roligt boktips! Tack!

  SvaraRadera
 5. Hej! Ville lämna ett litet avtryck här och säga; vilken fin blogg du har! Det är första gpngen jag hälsar på här, men jag kommer tillbaka!

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 6. Tack för bra tips! Måste börja med ljudböcker - har tänkt på det många gånger. Å jag som t.o.m kan bränna.

  SvaraRadera
 7. Nu är det nervöst här.......
  Sonen ringde tidigare ikväll.
  Blivande mamman har ont och de har åkt till förlossningen.
  Vet ännu inte om det är allvar eller falsklarm.
  Gissa vem som har telefonerna som bästa kompisar??????

  SvaraRadera
 8. Visst är det väl härligt med våren i antågande! Man får en helt annan känsla i kroppen av solen och luften och pippifåglarna och dofterna och...ja, sååå himla myisgt :)

  Tackar även här för tipset om ljudboken!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Kul att kunna hjälpa dig att få ner bränneriet i tid och pengar. Blir mer över till söta små krukor sen :D
  Kram

  SvaraRadera
 10. Låter som du trots allt hade en riktigt skön dag.
  Ljudböcker är fantastiska, bara man lyckas hålla sig vaken.

  SvaraRadera
 11. Låter bara för härligt!

  kanske borde man ta sig en "husmorssemester" och besöka dig i vårsolen snart ;).

  SvaraRadera
 12. Tack tjejer!
  Tess: du vet att du alltid är välkommen hit på "husmorssemsester" ;)
  Ella: Ljudböcker funkar bara för mig i köket då jag är upprättstående el i bilen. Koncentration behövs!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.