söndag, mars 11, 2007

Vilken underbar helg...

Igår så sken solen på förmiddagen och vi fixade ute med bl a fågelholkarna. Vi bestämde oss för att grilla lammkotletter till middag... När grillningen kom igång så kom även stormen. Jag trodde både grill och man skulle blåsa bort! Grönsakerna hann grillas men sedan blev det stopp och vi fick avsluta grillningen i stekpannan.. nästan lika gott. Stekta lammkotletter, med klyftpotatis, egen yoghurtsås, grillade aubergine, paprika och squash... Delade grönsakerna i bitar, salt och peppar, lite olivolja över, balsamvinäger, en aning strösocker... så otroligt gott...

Idag så vaknade jag till strålande sol, vindstilla, +5... en otrolig vårmorgon! Temperaturen steg till +12 idag, strålande sol, nästan vindstilla. Vår tomt ligger på en höjd, med både fruktträd, gräsmattor, klippblock, vackra stenbumlingar och högst upp skog.... Jag blir så lycklig varje gång jag går runt på "våra ägor". Idag röjde vi bort en massa sly och halvdöda småträd i vår backe och vilken skillnad det blev. Högst upp på höjden ska vi ha en bastu, en vedeldad självklart (norrbottning som man är)... Idag har jag där uppe på höjden två äldre trädgårdsstolar... Går nog dit varje dag, sitter och njuter och nyper mig fortfarande i armen över att detta faktiskt är vårt!!!

Äntligen kunde vi gå runt på vår tomt och fundera ut platsen för potatislandet, grönsakslandet och vårt efterlängtade växthus. Vi har suttit och bläddrat i kataloger över växthus. Vi hade ju inte samma tur som Persilja med att få ett underbart växthus i vårt köpeavtal... (avundsjuk som bara den). Men vi har hittat ett fint växthus hos Willab Det blir nog en beställning inlagd alldeles snart.

Det var en helt otrolig helg! Jag skrev tidigare om att snön försvann framför vår ögon och här är beviset. Bilderna togs lördag morgon och nästa togs söndag morgon!!5 kommentarer:

 1. Vad vackert ni bor!! Och så fantastiskt att få se bilder utan snö, här är det lätt halvmetern ännu! Men, man får försöka fixa lite vår på insidan så länge... Grilla, oj va mysigt och gott det lät, nu längtar man till sommaren!! Mari.

  SvaraRadera
 2. Hööru du Minou........jag har sett bilden på dej och vattnet.
  Men du ska vara i vattnet och plaska. Ska ge dej en ordentlig lektion i skogen hur man gör i bäckar.
  Jag har en alldeles egen stor vattensamling här nu.
  Jag är inte döv, var nog bara lite upptagen med hundspaet och dunken eller så låg vinden fel eller.......

  SvaraRadera
 3. ok. Det är hääärligt när det blir så där fint, men än har vi kvar ett tag till dess. Njut av varje sekund med din "nya" lycka. Det är så härligt att läsa om det, det smittar. KRAM

  SvaraRadera
 4. Om du blir avis på mitt växthus ska du bara veta så grön av avund jag är på er vår!!! DEN ska ni vara glada över! Ja, du har ju bott uppåt och vet hur sent allt kan vara där. Njut i solen åt oss också!!!

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag kände precis som du när jag läste den där texten första gången. Den är så bra och så rätt och så underbar. Men jag märkte att du trodde att det var jag som skrivit den men det är Emily Perl Kingsley.

  Sen måste jag få säga att ni bor ju helt underbart fint. Och vår har ni oxå :) Och jag..jag vill oxå ha en eget litet hus.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.