tisdag, april 10, 2007

Imorgon så går starten...

Sonen startar övningskörningen. Hela familjen ska imorgon sätta sig på skolbänken i ett par timmar. Vi ska gå Handledarutbildning på en trafikskola i Strängnäs. Sonen får ju övningsköra fr det han fyllt 16år men förra året så var det tufft värre med flytt och renoveringar så ingen tid gavs för övningskörning. I år så ska det äntligen bli av... de som ska övningsköra med sonen måste alla gå utbildningen. Nu tror ju jag att det blir pappa som blir den mest pedagogiska läraren... Varför? Jo, jag och sonen har en ruffig dialog som gärna urartar till full drama. Sonen vill gärna lägga värderingar i mina ord så vi är oftast i behov av tolk. För att övningskörningen ska löpa smärtfritt så ska jag nog först öva på tyst räkning, hålla tand för tunga, tänka först och tala sedan, tala är silver men tiga är guld.

Övningskörning ska det bli oavsett ordvrängeri!!

Sonen vet redan vad 18-årspresenten är. Det är ett körkort men inget han själv ska boka och fixa körtider för att få det att fungera. Direkt när han fyllt 18år, sommaren 2008, då skickas han iväg på en intensivkurs med färdigt körkort som resultat.

Samtidigt som man vill att de ska bli 18 och få sitt körkort så vill man ändå inte att de ska bli "för stora". Tanken svindlar han blir då myndig och skulle de facto kunna gifta sig(!) och flytta hemifrån... Min lilla plutteglutt!!!???

Mannen säger vi definitivt inte behöver oroa oss... Han är säker på att sonen bor hemma ännu vid 30, för sonen förstår precis hur bra han har det, hur bekvämt liv han lever... så enl mannen kommer vi aldrig bli av med honom... *gapskratt*. Vi får väl se...

10 kommentarer:

 1. Lyxigt värre ;)! Här är det också dags för övningskörningstider snart (förhoppningsvis) men väntar först på ett EEG och dess svar då sonen har ep.

  Och jo, ni får nog sonen kvar till 30 med tanke på den service han har hemma, hihi. Min egen son konstaterade häromsider att han ska bo hemma läääääänge men att när han är 42(!?!?) så måste han nog flytta...Vad har man gjort för fel :)???

  SvaraRadera
 2. Ja fy vad det går snabbt!!! Min ska börja från hösten. ... kan man pausa lite?

  SvaraRadera
 3. Åh, spännande med övningskörning! Ni får lycka till med kursen, och du får lycka till med räkningen till 10 etc! ;)

  Såg en hemvideo igår med en tjej som skulle övningsköra med sin pappa, allt gickjättebra till dess att det började ryka och lukta bränt... De hade glömt att lägga ur handbromsen! Haha, typiskt...

  Önskar dig en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Hej och tack för de snälla orden=) butiken ligger i utkanten av västerås i Irsta. Håller på med hemsidan och nätbutik som är klar om nån vecka. Då kan du få adressen så du kan kika in där=) Skall nog ta och knäppa lite kort idag i butiken och lägga in i min blogg. Kram kram

  SvaraRadera
 5. Vilken bra present! Lycka till med övningskörningen - och bit dig i tungan så dramat inte urartar ;-)

  Jag tog mitt körkort för knappt två år sedan - nu kör jag nästan jämnt! Älskar att köra!

  SvaraRadera
 6. Haha. Då kan jag säga att vi har nog två grabbar som blir kvar till 40.*s*. Dottern lär väl flytta först. Fast hon säger att hon ska bo i källaren hela livet. Hur ska det gå????????
  Sitter här med tre ungar när man är 60, som har respektive och vardera tre ungar som JAG ska passa, eller???


  Nä, nu glömmer jag detta och gå och pysslar. Puss Stina
  Love You.

  SvaraRadera
 7. Hej, har lagt in en bild på höga kusten till dig på http://lantliv.bloggagratis.se/2007/04/11/120478-storm-igen/
  så du har nåt att titta på - kram.

  SvaraRadera
 8. Känner igen mig! Min äldste son får börja övningsköra till hösten. Hur snabbt har tiden gått egentligen?

  Ang flytt så tror jag att samme son flyttar så snabbt han bara kan, men de andra två barnen stannar nog hemma länge....i alla fall Cajsa säger att hon aldrig ska flytta från oss (hon är 5! )

  Kram på dig! Lotta

  SvaraRadera
 9. Hej på dej du och tack för dina fina ord på min blogg.
  Jag gruvar mej redan för det där med övningskörning....har fixat det med döttrarna men jag är så rädd när jag sitter bredvid och inte har full koll på ratt och gaspedal...det får nog bli mest pappa här också tror jag...
  Ena dottern tog en intensivkurs och det var verkligen smidigt, så det kan jag rekomendera.
  Jaså du är inrednings-tidnings-oman du också. Ja,jag börjar då få abstinens nu,för jag har inte fått nå´n ny på flera da´r *fniss* Undrar om jag ska gå till affär´n en sväng.
  Ha det så gott och lycka till med kursen. Jag lägger till dej på min lista nu.

  Kram

  SvaraRadera
 10. hahaha, jag kan på något sätt se synen av dig och sonen övningskörande framför mig just nu. Jisses, det kan nog vara roligt att få uppleva! ;-)

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.