söndag, april 15, 2007

Lycklighetslandet...

Ja... värmen och solen fortsätter här hos oss. Tack Anki för detta underbara ord... Det ligger t o m bra på tungan... Lycklighetslandet...

Gårdagen blev helt underbar. Sonen hade tagit sig in till köpingen och till min favoritbutik MITT RUM. Självklart så hade Therese hjälpt sonen att hitta det mamma skulle tänkas vilja ha. Tre lyktor i fattigmanssilver. Igår kväll tändes de och spred ett vackert sken på spiskransen i vardagsrummet.
Mannen gav mig något som jag önskat och drömt om så länge så... Ett olivträd, som t o m bar blommor! Som jag har längtat efter detta träd... Kan inte förklara vilka känslor som väcks inom mig av detta träd, men det är något djupt som urkraft, gammalt, segt, vackert, starkt, lugnt, fredligt...
Sedan kunde han heller inte låta bli att även köpa mig ett citrusträd med 2 frukter på.
Mannen är en duktig kock för att inte tala om hans kungliga grillkonster... För att göra kvällen fulländad så bjöd mannen familjen på detta:





Finns det något mer att tillägga... Jooo tårtan hann aldrig bli fotad *fniss*. Den hade en strykande åtgång och kommer numera finnas med på min "jag-kan-baka-lista" (den listan är inte lång alls...). Vill ni ha receptet kolla in den här med bild och allt! Tack Christina för att du påminde mig om var jag såg detta recept...

15 kommentarer:

  1. Fina saker och mumsig mat. Puss Stina

    Hälsa gubben. ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också olivträd och citrusträd och myrten... kanske ska önska mig det i present jag också...

    SvaraRadera
  3. GRATTIS lite försenat...idag fyller min dotter år, så då begriper jag att du också är Vädur...sprudlande glad och uppåt, o så ner som en pannkaka, hahaha! Nä behöver ju inte stämma in på andra. men hon är då i alla fall som aprilvädret, ett riktigt yrväder!
    Nej, jag har inte hört ett pip från något håll, o försöker förtränga det hela...men en vacker dag så!
    Du, den middagen gick inte av för hackor! Var det lammracks? med aioli? Jösses, jag som bara älskar lammkött! Fniss. det enda lammköttet man får nuförtiden...fast gubben är ju 9 månader yngre än jag...
    Idag fortsätter vår städning och uppsnyggning av tomten, sen blir det bara korvgrillning med färdig pot.sallad. Bäst att passa på med utomhusaktiviteterna, på tisdag kommer kylan!
    Ha det bäst!

    SvaraRadera
  4. Gratulerar i efterskott!

    Kul att cheescake:n gick hem. Visst är den god! :-)

    Tack för att du tittade in till mig och testade mitt recept.

    SvaraRadera
  5. Så gott och trevligt du blev uppvaktad!

    SvaraRadera
  6. Minou och Tilda
    Hörde ni min hälsning idag??
    Meddelade bara att ni ska gratta eran matte från mej också och att vi visst kan träffas nån dag.

    SvaraRadera
  7. Å vilken lycka med en man som kan laga mat OCH även köpa dig både ett citron och ett olivträd!! Så fint det blev med fattigmanssilvret! Och det fatet med sparrisen på gillade jag jättemycket!! Mari.

    SvaraRadera
  8. Nästa gång ni är ute och irrar runt, så kan du ju ringa. Då kan ni får lotsning fram till huset och verandan. Elementen förresten. Hur blir det med dem?
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Åh får tårar i ögonen. Och vilket superfint olivträd!!! Vill ha. Lycklighetslandet, ljuvligt!
    Tusen kramar till födelsedagsbarnet igår.
    Lantliv

    SvaraRadera
  10. Ett olivträd skulle jag med vilja ha...

    SvaraRadera
  11. Paula: Mycket som var lika o stämde i din kommentar. Väduren det är jag! Lammracks är favoriten när det är fest, men med tzatziki. Lammkött har jag också satsat på ;)

    Mari: Sparrisfatet är ett av mina många porslinsfynd på loppis

    Anki: Mobil är nog en bra idé att ha med sig när man åker på en biltur... Elementet skulle vi ju också kika på...

    Lisa, Mari, Lantliv: Är så glad över mitt efterlängtade olivträd, där det står i fönstret här i mitt Lycklighetsland...

    SvaraRadera
  12. GRATTIS i efterskott, vännen! Tänkte på dig i helgen men glömde ju sms:a vilket jag tänkt göra... Det låter som om ni har haft en underbar helg! Ett olivträd skulle jag oxå vilja ha.

    Kramar i mängder!
    /AnnaSv

    SvaraRadera
  13. Men jösses!!! Vilken fantastisk mat! Det ser ju kanongott ut ... och jag som inte ätit lunch än :P
    Bra att du hittade platsen för tårtan to die for :)

    SvaraRadera
  14. Åh, en sådan fest jag halkade in på här!! Så mycket god mat!
    Och så fina presenter... och så såg jag att du har den underbara kvinnobysten från Cosas, också....Den har jag funderat på att köpa! Är det den lilla eller den stora, du har?
    Jag har också ett olivträd, som jag fick för 4 år sedan av en väninna som hade det med sig från Grekland. Jag vårdar det ömt, och det har ynglat av sig, så jag har 2 små bebisplantor i var sin kruka nu...
    Men något citronträd har jag tyvärr inte...Det vill jag ha...Min man fyller år på onsdag, undrar om han skulle uppskatta ett sådant i stället för en grattisblomma? Fniss.. Jag tror att jag ska testa!

    SvaraRadera
  15. gerda-thyra kul att du hittat in till mig. Gillar också Cosas bysten o det är den lilla jag har, alldeles lagom stor...

    Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.