fredag, maj 25, 2007

Kineser och maskrosor...

Så kan man sammanfatta mina senaste dagar. Träffade åter Helena fr Roomservice för lunch på kinarestaurang. En tjej med glimten i ögat och massor med humor. Vi firade hennes framgångar med fotograferandet och dessutom har hennes inredningssida blivit omnämnd på en utländsk inredningssite. Ett jättegrattis till dig Helena för din första försäljning och nu även omnämnadet!

Idag träffade jag Anna fr Hemma hos Stilla. Tog en fika på mysiga Café Tingsgården för att sedan fortsätta snack och hemlighetsmakeri på en parkbänk vid Eskilstuna ån...

Polisen passerade sakta förbi på småvägarna, vi spanade runt. Alkoholförtärning på allmän plats, förargelseväckande beteende??!!!

Anna smusslar upp en flaska väl inlindad i en kökshandduk och tar fram 2 plastmuggar. Nu ska här vinprovas. Är vinbryggarens debut något att ha? Blev det den succé hon trodde? Annas första Maskrosvin årgång maj 2007...

Tar in doften, blommor, citrus, sötma... sommar. Läppjar försiktigt... Ljuvliga smaker växer till i gommen.... blommigt, fruktigt, lagom sötma och en ton av citron. Läppjade bara eftersom jag tyvärr hade bilen med mig... hmmm hon sa den var 14%. Kunde konstatera att den var riktigt god! Serveras i sommar väl kyld och gärna med någon isbit. En perfekt aperitif!

Anna smusslade ner flaskan och muggarna i sin väska och sedan satt nu åter två trevliga skötsamma tjejer och pratade på en parkbänk vid ån *skrattar*. Vi hade verkligen en trevlig stund med massa prat och skratt... förutom vinprovandet.

Har nu träffat flera av bloggarna i städerna omkring mig och det har verkligen varit enbart trevligt! Lady Stalkern är jag extra glad över att ha lärt känna, för utan henne inga loppisfynd. Men ni skulle bara se hennes hus.... To die for!!! Gick omkring helt förstummad, chockade hysteriska skratt blandat med gapande "fågelholkslook"... Vågar inte säga mer;)

Tidigare i vår träffade jag Anki för första gången. Hon är nästan granne till mig eller åtminstone bosatt i samma socken. Vi hade än mer gemensamt än vi kanske trott ;) Hennes blogg skulle jag kunna ställa upp med i "tiotusenkronorsfrågan" *skrattar*.

Det är helt otroligt så trevliga alla är!! Inga problem att finna samtalsämnen och vi pratar egentligen om allt annat än vårt bloggande. Massor med skratt och humor är nog något som identiferar dem alla. Vilka härliga tjejer!!

Imorgon blir det drag i vår lilla köping. En av årets stora händelser Gammeldagsmarknad i Malmköping. Vi ska väl hinna in en sväng men sedan gäller middagsförberedelser, grillmiddag för några av grannarna på kvällen. Hoppas så att vädrets makter är oss nådiga och att vinden mojnat.

8 kommentarer:

 1. Hi hi hi. Parkbänk och vin. Är vi 14 år eller?

  Tack för en jättetrevlig fika! Receptet mailar jag imorgon för just nu är jag dödstrött och mumlar. Mummel, mummel.

  SvaraRadera
 2. Nämen HÄR händer det grejer! Anna!!! Å hennes maskrosvin också!!!
  Jag blir grön av avund!!! (Mest för Anna förstås!!!) Vad roligt!
  Kram!!! Hälsa anna om ni ses igen!

  SvaraRadera
 3. Maskrosvin? Det har jag aldrig smakat. Är det verkligen gott?

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt du har det med alla roliga vänner..och rolig läsning för oss andra..Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt du har det då!
  Vill också ha det mysigt...
  Puss

  SvaraRadera
 6. Härligt det låter....men jag undrar ju givetvis om det blev någon rabarbermousse?

  SvaraRadera
 7. Vad kul att läsa om dina träffar med andra bloggtjejer! Jag vill ju OCKSÅ träffa dem ... är de lika trevliga och humoristiska som du, så ... och det lär de ju vara! :-)

  Men nog ska det bli av med en träff snart, eller hur?

  Och jättetack för dina ord om mitt hus! *Skruvar på mig lite generat*

  Jag ser också fram emot att se ditt smultronställe framöver!

  SvaraRadera
 8. Vad roligt det verkar att ha träffar med sina bloggkompisar, att få se dem på "riktigt". Kanske nåt att ta efter. Ni verkar ju ha väldigt trevligt vad det verkar efter din beskrivning. Jag vill tacka dej så mycket för dina varma ord på min blogg, du träffar huvudet på spiken, med sista länken i kedjan, det känns underligt. Kram till dej!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.