måndag, maj 28, 2007

Pingst i strålande sol och ljuvlig sommarvärme...

Helgen har varit helt fantastisk! Äntligen så kom den ljuvliga sommarvärmen med strålande sol fr klarblå himmel.

Lördag gjorde vi en snabbvisit till gammelmarknaden. Nytt publikrekord enl många. Tror nog den första riktiga sommardagen lockade fram både de bofasta och sommargästerna. På kvällen hade vi några av våra grannar på grillmiddag. Mycket trevligt var det, tiden rusade iväg och vid halv två-tiden vandrade gästerna hem på grusvägarna i den ljuva ljusa försommarnatten.

Vi sov med sovrumsfönstret vidöppet och jag sov knappast alls. Näktergalen sjöng i vår björk utanför. Det var så ljuvligt att höra dessa toner. Sov och vaknade om vartannat hela natten. Fågelsången var helt underbar. Har tidigare bara hört näktergalen ibland men tror nog vi bor i de rätta omgivningar för denna underbara fågel. Den trivs hos oss och i vår björk, hörde den även i natt *ler*. Vaknade trots fågelsången glad och pigg. Mors Dag var det visst;) så jag dukade upp en vacker och god frukost på altanen. Plockade även en uppsprickande pionknopp och satte den i en liten skål. Vilken underbar morgon! Det finns ingen mormor eller farmor att fira i vår familj, min mamma gick bort vid nästan 95års ålder och min mans vid 52år... Vår son fick enbart lära känna mormor... Det är lite vi vet om livet...

Trädgården fick all vår uppmärksamhet idag för vem kunde sitta inomhus en dag som denna?!

Notera den avslappnade stilen...
Men det åtgärdades snabbt. Det var ju Mors Dag, och då bestämmer Mor vad som ska göras under hela dagen, eller hur? ;) Son och man sattes i arbete med det nya potatislandet och potatisen kom äntligen i backen.
Pelargoner planterades i krukorna och mer blir blommor blir det nästa helg
Drängstugans veranda väntar nu blomsterprydd på sommarens gäster...
Sommarens mer oönskade gäster har ju även gjort entré(!) så spetsgardinen har nu åter hamnat på plats. Verandan blev blomsterprydd även den...

3 kommentarer:

 1. Det är ju så fint hos dig!
  Jag ska flytta ut till landet en vacker dag, jag längtar *hem*...
  Vi hade också en fin pingsthelg, broder från norr var och hälsade på några dagar och på morsdag så var vi ute och åt god mat.
  Verandan har varit matplats hela helgen från frukost till kvällsmacka.

  SvaraRadera
 2. Mysigt det ser ur....nu kan du sitta på verandan och bara vänta på att potatisen ska komma =) eller.....?
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Bilder från marknaden finns på min blogg...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.