fredag, maj 04, 2007

Väldigt körig vecka...

Veckan har körts i bil känns det som... Sonen åker natten mot söndag till Aten med alla första årskursare. Han går Europaprogrammet och då ingår en bildningsresa varje vår. Första året till Aten, andra till Berlin och sista året till Bryssel. De har studerat antikens historia hela vårterminen och nu ska de på plats under 7 dagar besöka de platser de läst om. Examination på vissa delar kommer att ske där nere. De är indelade i grupper som ska ge varandra guidning på historiska arenor. Guidning sker även av lärare och inhemska guider. Första 2 dagarna är de i Delfi och resterande dagar i Aten med omnejd. Veckan är späckad för dem men en dag är vikt för båttur till ön Egina för sol och bad. Gissa om sonen är upp i varv och längtar att få komma iväg!

Onsdag gick jag och njöt här hemma av våren och glömde totalt av att vissa saker borde planeras inför resan.... Vet inte om det var vårrus eller inte ;)

Torsdag blev det round trip i Sörmland. Första stopp Malmköping, in till min inredningsbutik... förståss(!). Sedan till Strängnäs (nej Lady Stalker jag var inte utanför ;), plockade upp sonen och sedan vidare till Eskilstuna för sonens "cykeldeal" och inköp av champange och sedan hem igen.

Fixa iordning en god sås till tjejträffen som jag blivit inbjuden till hos grannen. Mannen hem fr storstaden och firar nya jobbet med champange på altanen. Nu lämnar vi Stockholm helt bakom oss, mannen har tackat ja till ett jobb i Sméstan. Hinner svälja sista klunken, grabba tag i såsen och sedan till grannen och grillkväll med tjejerna. Mycket trevligt var det, mysiga tjejer, god mat, massor med vin... tog mig hem över skogsbacken vid 2 på natten... *fniss*

Fredag, d v s idag så blev det lite slow-start på förmiddagen... men efter lunch så var det iväg till E-tuna. Först växla pengar på Forex, men de var helt utan euro så vi fick vandra runt i 2 timmar innan deras kassaskåp var påfylld igen.

Sonen skulle äntligen klippa av sitt långa hår... men att hitta "rätt" frisör i en ny stad var inte helt enkelt. Efter att ha traskat runt hela stadskärnan så fann vi äntligen frisören som var en "kopia" av sonens tidigare frisör i Stockholm. Han blev så snygg!!! *stolt mammma* Hem i rasande fart, förbereda middag, leta fram passet som tack och lov, låg där jag trodde den skulle ligga.

Ikväll firar vi mannen på riktigt och njuter av att livskvaliteten hamnar på topp när hans dagliga resor till Stockholm försvinner. Från idag en total restid tur och retur på 2 - 3,5 tim per dag till det nya i höst 30-40min till jobbet kommer att kännas underbart inte bara för honom utan för hela familjen!

Imorgon ska vi packa och det blir ingen sömn förrän sent på natten. Vi åker vid 00:30 på natten till E-tuna för att lämna sonen vid bussen mot Arlanda och Aten. Han kommer hem igen nästa söndag kväll. Massor med upplevelser, äventyr och händelser rikare.

18 kommentarer:

 1. Nästa vecka tar vi Rosmossen! Då måste vi se till att det blir av.
  Jag har varit där idag och målat markeringar så Sigge har ny pälsfärg.
  Förresten kom just på.......
  olivoljan med svampsmak skulle du köpa en flaska eller hur var det?
  Vi kan ta det på tel i veckan.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Åh, det lät som en fartfylld vecka. Alltid bestyr när barn ska iväg någonstans, men kärt. Jag kom inte in på din sida när jag klickade på ditt namn på min blogg, jag fick söka andra vägar, vet du varför. Jag sätter upp dej som länk så kanske det går lättare.

  SvaraRadera
 3. Ja, det funkade med länkning. Ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Åhh så pirrigt att sonen ska iväg så länge. /jag är en hönsmamma/
  Lycka till med du vet vad....Bra att det kom fram till slut. Blev liggande i mannens väska.

  SvaraRadera
 5. Oj, du har verkligen fullt upp. Kram Stina

  SvaraRadera
 6. Grattttttis mannen - jag fattar inte att han orkat pendla så mycket. Stor kram från oss!

  SvaraRadera
 7. Oj vilken vecka du haft! Men vad spännande för sonen att åka iväg. Önska honom lycklig resa!

  Tack för snälla ord om mitt projekt här hemma, jag är supernöjd!

  Kram och godnatt! Lotta

  SvaraRadera
 8. Nu funkar det nog :) Trevlig helg till dig och lycka till för sonen :)

  SvaraRadera
 9. Varför gick inte jag det programmet? Låter ju helt fantastiskt. Athen har jag alltid drömt om att åka till.

  SvaraRadera
 10. Lady Stalker5 maj 2007 11:46

  Oj, det var mycket!

  Håller tummarna för att sonens resa ska gå bra! Det låter spännande!

  Ser fram emot att träffas också!
  (Men denna helg är jag magsjuk ... snyft!)

  SvaraRadera
 11. Lady Stalker5 maj 2007 11:47

  Och kul att du har länkat till mig! Ska lägga upp länk till dig också så snart min dator tillåter. Det funkar inte för tillfället.

  SvaraRadera
 12. Mycket att göra har du men det ser ju ut att gå alldeles utmärkt.
  Grattis till Dubbelörnen-mannen! Jag vet precis hur det känns att få kortare väg till jobbet. Jag gick från 2,5 timme tor *om allt gick bra* till 15 minuter enkelväg med bil. Det var UNDERBART!!!
  Hoppas att det blir en bra resa för sonen. OCh vilken lycka att ni har hittat en bra frisör, jag letade i 1,5 år innan jag hittade mitt substitut för min gamla frissa. Nu blir det till att leta igen för hon ska ha barn eller så går jag tillbaka till den gamla 100 mil härifrån
  Hoppas att ni har det bra i solen i det vackra landskapet.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Jag har tittat på olika jobb i huvudstaden men eftersom jag åker kollektivt så är det lite otänkbart. Om man inte väljer att bo på stationen så klart. Jag förstår att mannen och hans familj känner en så stor lättnad och glädje.
  Mycket Eskilstuna för din del. Känns nästan att det är mig du besöker, hi hi hi. Kram

  SvaraRadera
 14. Oj,vad mycket du har hunnit med de senaste dagarna.Vad trevligt att du får ha mannen hemma lite mera nu då =)Och kul för sonen att resa till Grekland.
  Ha en skön kväll!Kram!

  SvaraRadera
 15. STÖLDFÖRSÖK AVVÄRJT!!!!!!
  Vid lunchtid idag så avvärjde jag ett allvarligt stöldförsök hemma hos er.
  En boll höll på att bli tjuvens byte.
  Tjuven ifråga är välkänd här i trakten.
  Känns igen på sin svarta päls som för närvarande pryds av orange och ljusblå fläckar.
  Strax efter stöldförsöket så påträffades han grävande och skällande i en av skogens spa gropar.

  SvaraRadera
 16. Du verkar ha mycket nu dubbelörnen!...

  E-tuna blir det väl för mig oxå framöver, när ärenden ska uträttas och diverse inhandlas...

  Visst är det lite läskigt när "barnen" börjar ge sig iväg så där????

  Kram på dig

  SvaraRadera
 17. Nu har jag länkat till dig! Ska mejla dig i morgon om vår träff!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.