måndag, maj 07, 2007

Lugnet har lagt sig...

Sonen fick vi iväg med bussen fr Eskilstuna. Men glada är vi över att vi alltid ska vara ute i god tid. Bussen skulle gå fr något som hette "nya busstation". Var finns den då man inte ens vet var den gamla fanns??!! Nyinflyttade som vi är så är Eskilstuna fortfarande en aning virrigt för oss. Sonen påstod att han kollat detta och vi skulle vara vid tågstation. OK kl 0110 natten mot söndag var vi på plats. Totalt öde och tomt, tiden gick, fortfarande lika öde. Nu börjar vi föräldrar bli oroliga och undrar om detta verkligen kan vara rätt ställe. Sonen sms:ar kompisar och virriga sms besked fås. Till höger om stationen, till höger om man står med ryggen el ansiktet mot station frågar vi. Klockan går, nu är det bara fem kvar tills bussen ska avgå. Sitter med en mobil i örat och får körinstruktioner, mannen rattar som en galning i mörkret och så hamnar vi vid bussgodsterminalen!! Herre gud hade de sagt att buss- och godsterminalen då hade vi ju vetat precis!! Vi kom körande in vid bussen och stannade med nästan skrikande hjul;). Stor buss, fullt med bilar och folk! Pust, säger jag bara, vi hann och sonen kramades och pussades inför alla (ooppss) och jag viskade i örat att han skulle släppa loss och ha skitkul på resan!

Hemma igen varva ner framför tv en stund och sedan några timmars sömn innan nästa resa. Bilen var sprängfylld med soffdynor, diverse soffkuddar, mattor och ett släp packad med bastant tuff retro bäddsoffa, 2 fåtöljer, 6 matbordsstolar, utemöbler i form av 3 plaststolar och en stor vilsäng, 2 sängbord... Kartan togs fram och resan gick till Örebro. Där tömdes bil och släp på innehåll till glada nyinflyttade. I ett nafs så var deras 2:a med uteplats fullt möblerad! Roligare att lämna allt detta till några som behöver dem istället för en loppis som det annars hade blivit.

Snabbfika på stället och sedan tillbaka hem igen. Ett kort stopp var vi ju tvungna att göra på Vingåkers Outlet. Denna gång kom vi ut tomhänta men hit ska jag ta sonen igen när han är tillbaka. Fann en massa läckra märkeskläder och skor till fyndpriser! Tack och lov att denna outlet finns för oss tonårsföräldrar. Inte för att sonen är helgalen i "märken", diskret och snyggt är det som gäller just nu. Men priserna är så bra och här finns senaste modet till verkliga fyndpriser. Kan bara nämna att sonen köpte jeans av märket Nudie för 475kr, exakt samma jeans som hans kompis köpt månaden innan i Stockholm för 1100kr??!!

Dagen försvann i bilen men med en vacker vårnatur utanför bilrutan, hemma blev det lite kvällsnjuta i trädgården med ett glas svalt vin. Bondens son kom förbi med traktorn och "fixade" till vårt nya grönsaksland och potatisland med gödsel och plog. Nästa helg då brakar vi loss med växthus och frilandsodlingar!

Sitter nu i lugnet här hemma, inga tidspassningar, inga hämtningar vid bussen. Bara jag som medelpunkt hela veckan lång;)

Fick ett sms fr sonen igår:
Hej, Grekland är fantastiskt! Jättevarmt o skönt. Nu sitter vi 5 pers på en balkong på 2kvm. Utsikten över Delfi är helt otrolig...

Jag unnar honom så denna vecka!! Har besökt Aten ett 30-tal gånger och staden tillhör en av mina favoriter. Vädret är soligt därnere, +25 och jag vet att hans dagar kommer vara sprängfyllda med intryck, kunskap och glädje med kompisar.

3 kommentarer:

 1. ÅHHHH! Fick han jobbet??!! GRATTIS! Vad glad jag blir för er skull! Hälsa och gratta!!

  Skönt att sonen kom iväg ordentligt och att ni hittade fram till bussen. *s*

  Kramar i mängder!
  //AnnaSv

  SvaraRadera
 2. Häftigt att skicka iväg sitt barn till Grekland - tänk att en sådan dag kan komma. (Just nnu är dte mer blöjbyte som gäller.)

  Skönt att han hann med bussen!

  SvaraRadera
 3. Hej, blir ju nästan utmattad av att läsa om alla era äventyr, "ler"..
  Jag blir så trött på mig själv som varje vår gör misstaget att inhandla fröpåsar av alla de slag, för att sedan (som igår) så dem allihop på en gång i ett virrvarr av krukor, balkonglådor, urnor osv. Jag ÄR INTE någon grönfingrad trädgårdsmästare, jag bara tror varje år att jag ska bli det!
  Grattis till mannens nya jobb! Vi har lite samma dilemma här, mannen har provanställning på 6 månader som går ut i mitten av juli. Om han får stanna kvar (vilket vi hoppas för han trivs bra) så måste vi börja fundera på boendet inför vintern. Det har varit tufft denna vinter med resor mellan 16-30 mil per dag! Hmmmm, han ser inte fram emot kommande vinter...
  Självklart ska bastun vara vedeldad! Men vi saknar sjöutsikten, tsss...men har kvällssol och underbar vy över trädgården..
  Ha en fin måndag, här har vi fått några regnstänk, väldigt välbehövligt!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.