onsdag, juli 04, 2007

Den 4 juli...

Idag för 17 år sedan kom världens "tjurigaste" son äntligen ut!! Han satt där inne och tryckte dag ut och dag in... 21 dagar över tiden!!! Inte ens då självmant, inte ens med igångsättning, nej med akutsnitt... Han var så stark och kunde hålla huvudet uppe korta stunder. Enl den stolta pappan så var ju det inte konstigt alls, han var ju nästan en månad gammal när han föddes *skrattar*.

Allt gick i raketfart för honom, första tanden när han var dryga 2 mån, kröp helt obehindrat när han var 6 mån, gick när han var 9 mån, tappade första tanden vid 4 år.

En mycket bestämd, envis kille med egen vilja... svårt att förneka att man är mamman *fniss*. En kille som fick lyckan att vara storebror för ett tag. En kille med ett enormt hjärta, omtanke och empati. En kille som ställer upp för andra. En kille som umgås lika enkelt med gamla som med smågluttar. En son att vara stolt över och det är vi!

Nu far han omkring på cykel Dirt och Downhill, flyger fram... mitt hjärta kippar efter andan, men han är lycklig och då är jag lycklig...

PS Grattis vännen Anna som delar dagen med sonen *kram*


23 kommentarer:

 1. Visst har man hjärtat i halsgropen... Men visst är det lite häftigt oxå!!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. STORT Grattis till sonen på hans födelsedag! Och givetvis ett grattis till den stolta mamman också!

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Grattis önskas din son!
  Det är faktiskt rätt hissnande att se hur fort de växer upp...vår son är ett halvår yngre och numera en ung man...Han däremot kom med raketfart för tidigt och var liten och ynklig (2370g)...han såg ut som sin farfar då han kom ut...fullt med rynkor i pannan...men pigg som sjutton och trots sin litenhet - stark. Idag påminner han om din beskrivning av er son...han är så fin!
  Tänker på raderna ..."man har dem till låns"..barnen alltså...och nu märker jag hur väl det stämmer...de blir egna individer och tar sig fram på sina vägar...egna drömmar och planer för framtiden...
  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 4. Undrar varför han blev tjurig?? ;o)
  Onsdag 11/7 kl 11.30 utanför Ming Ping?

  SvaraRadera
 5. Det är ju med hjärtat i halsgropen som man grattar sonen din på födelsedagen! *s* Vilken vågad stil han har!

  Tack för grattis! Vi ses snart!

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 6. Å herregud!!! Det är ungefär lika läskigt som att min 15-åring flirtar med en som snart är 18 haha!

  SvaraRadera
 7. Nu funkar det att kommentera, hoppas jag!

  Jättegrattis till sonens födelsedag! Du har all anledning att vara stolt mamma! Jag har svårt att föreställa mig så "stora" barn, men tiden kommer väl fortare än man anar.

  Bamsekram från Ladyn!

  SvaraRadera
 8. Ville bara önska din son ett grattis, och hoppas så här, i de minuter som är kvar av dagen, att han har haft en bra och rolig dag!

  Men nog skulle jag ha hjärtat i halsgropen... med honom på cykeln!

  Ha det gott..

  Kram..

  SvaraRadera
 9. Lever också med en 17-åring. Så fantastiskt underbart det är. Och lika hisnande som din sons cykelhopp. Ett stort Grattis till sonen.

  SvaraRadera
 10. Forsinkede gratulasjoner til sønnen på fødselsdagen. det er ikke lett å være mamma når de vokser til og farter rundt, på mange måter var det greiere når de var små og vi visste hvor de var. Min datter kommer hjem fra Interrail i kveld, og min sønn ligger i telt sammen med en kompis i natt, men så lenge de har det fint med det de holder på med må vi jo være glad at de ikke sitter hjemme hos mamma når de begynner å vokse til. Tårene spretter igjen når jeg leste det forrige innlegget ditt. Det er jo den store skrekken, både det og miste et barn og det å dø fra sine barn. Jeg håper endelig disse barna har menneseker rundt seg som kan gi de den varmen og tilstedeværelsen som en mor gir.

  SvaraRadera
 11. Oj!
  Vilken modig son du har.
  :-)

  SvaraRadera
 12. Grattis! Wow, inga dåliga bilder!

  SvaraRadera
 13. Ett försenat grattis får du framföra till din jättetrevlige son.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Grattis till sonen, USA:s nationaldag, dags för körkortsträning ;)

  SvaraRadera
 15. Grattis i efterskott till din härlige son!

  Jag har inte varit inne på ett tag och såg nu idag att din vän slutat sina dagar här. Sänder dig många kramar i din svåra sorg. Man förstår inte livet alla gånger.

  Många kramar från Lotta

  SvaraRadera
 16. Veckorapporten från växthuset?? Har den utgått?
  Man är nyfiken i en strut, ser du. Zooma gärna in melonplantan!

  SvaraRadera
 17. Först så en önskan om att dina vänner klarar att gå igenom sorgen efter en älskad men med ert stöd så blir det säkert lättare.
  Sen ett grattis till sonen, vilken kille!
  För det tredje så vill jag lämna iskalla hälsningar från Tornedalen, vi var på Pajala marknad idag i +9 grader och det var tur att jag hade tagit med både tjock jacka och mössa till Ester.
  Kramar från oss alla.

  SvaraRadera
 18. Hej! Oj, vilken duktig son! Impad!!

  Ha en fin lördagkväll!

  SvaraRadera
 19. Äsch då, nu är du väl ändå alltför snäll! Cajsas väggmålning var himla skoj att göra. Jag har lovat henne några prinsessor i fina klänningar också, så det får jag väl ta tag i endera dagen!

  Ha det gott vännen!
  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 20. Oj, jäkulens vad högt han hoppar, men det ser kul ut. Jag skulle vilja prova....

  SvaraRadera
 21. Sonen är helt otrolig på sin cykel!
  Men det ser bara inte hemskt ut, det är hemskt!! Så jag vågar aldrig se på som åskådare, det räcker gott med att se fotona... *skrattar*

  SvaraRadera
 22. Ett fint inlägg om det käraste vi har, våra älskade barn. Cykelövningarna verkar vara i vådligaste laget, men går väl galant för sonen kan jag tro. Kram och gratta sonen i efterskott. Ha det så gott som du kan.

  SvaraRadera
 23. Esters mamma8 juli 2007 15:05

  vad har du nu på gång :-)
  om två veckor, den 21 juli
  marknaden var inte besökt av nån i kolt men jag tror att jag såg en tjejsame :-)) hon hade alldeles otroliga ögon.
  annars så var det fullt med tornedalingar och efter vad jag hörde på dialekten en massa folk från malmfälten + finnar.
  kramar

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.