måndag, augusti 13, 2007

Axplock fr Husmodern årg 1924-1936...

Vi som "ha fetmat över sommaren" kanske kan behöva fler övningar för "massiva kroppar" *skrattar*. Så Flisan här kommer mer... ;)
Jag kan inte slita mig fr dessa ljuvliga Husmodern 4 st helt intakta nr mellan årg 1924 - 1936. Underbara rubriker fängslar, annonser som vill ha "enkel flicka" till hushållet, andra önskar "bättre flicka", medan andra vill ha "enkla men gärna bildade flickor". Annonser som vänder sig till "obemärkta flickor" som kan få husrum och fria barnkläder under vistelsen. Andra "obemärkta kvinnor" kan få bostad på landet hos fd barnmorska. Tragiska kvinnoöden bland allt det andra glättiga... Vilken skatt vi fann!!


Vad sägs om
Stressiga liv...
Klicka på bilden så kan du läsa texten om denna "fula kvinna"...
Är chockad över denna upplysning!! Önskar jag hade vetat detta då min mor drog iväg mig till Orienten. Jag som gick på den villfarelsen om att dessa muhammedaner var gentlemän! *chockad*
Klicka och läs om denna helylle baddräkt i kraftig kvalitet
Detta omslag kommer absolut att bli inramad! Den är ljuvlig...

17 kommentarer:

 1. Snälla, rara du... Jag har inte tid att sitta här, men du tvingar mig med alla trevliga inlägg!
  Gud, vad härliga artiklar, bara vid en första anblick. Ska kolla mer noggrant sedan.
  Fnissar glatt åt: "Vrid och kliv om ni är massiv"...

  Kram.

  SvaraRadera
 2. Ännu mer sköna bilder och texter! Friare i orienten- oj oj oj! Den där badräkten tror jag att jag ska sy upp till nästa sommar;)

  Förstår att du trivs på landet, säga vad man vill om livet i storstan men det är så härligt fridfullt när man kommer hem.

  Kram på dig.

  SvaraRadera
 3. Jösses du gumman!
  Här händer det grejjer!!
  Gud va kul att få se rivningen...eller inte....så där ser taket ut i sonens rum som jag vill göra om och öppna till nock.
  Det vill inte min man. pga. allt sågspån. Jag har tänkt: ÄH..jag fixar det själv men nu vet e katten... Nu måste du fortsätta visa lägesrapporter.
  Känner igen det där me dingen plast för dörren.
  När min man och hans kompis skulle såga upp runt ett fönster för vi skulle sätta i en dörr tog de inte bort tavlor, matta, möbler eller nåt. Jag fick damsuga i flera veckor. Fy...
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Vilken skatt! Inramning slog mig redan när jag läste första inlägget om dessa fynd, och jag väntade bara på att få se dig skriva om det! :D Helt rätt! Kommer att bli en fantastisk tavla/tavlor av era fynd!

  Kram, Sofia

  SvaraRadera
 5. Det börjar hända en massa på renoveringsfronten ser jag. Vad roligt (även om det är mycket jobb förstår jag)! Och vilka fynd du gjort, det är ju superkul att läsa gamla tidens journalistik. Ha det bäst! Kram Malena

  SvaraRadera
 6. Massiv kropp...vrid och kliv...å jag måste hitta den sida jag har i en gammal bok om "råd för velocipedåkning"...Sådana tidningar du funnit är hur kul som helst...men stackars arma kvinna hon är ju inte ett dugg ful...herregud...Visa gärna mer sidor för det är så himla kul att läsa texterna...

  Kramar från Malin (som åkt velociped hela dan)

  SvaraRadera
 7. Underbar läsning. Tack för att du delade med dig!

  SvaraRadera
 8. Här skulle jag kunna stanna hur länge som helst... åh, dina gamla "Husmodern".. de är riktiga skatter! Fick av min mamma en sådan gammal tidning..ska nog leta fram den kanske, och sätta den i ram också! Tack för tipset!

  Det kommer att bli så så snyggt i erat rum.. och takbjälkarna "gör" mycket! Men oj, vad mycket sågspån det blev..!!

  Din man är alltså en "learning by doing"-gubbe? Alltså, som min SE var en gång i tiden! De brukar oftast lyckas väldans bra med det de bestämmer för sig att fixa... så du har nog snart ditt tak klart, tror jag! Ditt SNYGGA tak!!

  Ha det bäst..Kram..

  Ps. Tack för att du förstår.. tack för att du utifrån ditt liv, delar med dig, och ger sådan omtanke och värme nu...!

  SvaraRadera
 9. Helt fantastikt! Så kul att ha sådana gamla fynd! Men klipp inte sönder dem! Kan du inte få färgkopierat?

  SvaraRadera
 10. Det låter som att du har funnit en liten guldgruva. Kul att läsa gamla tidningar. Både för att se hur de skrev och för att se hur de liksom tänkte. Lite annorlunda mot nu:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 11. Underbart! Så likt men ändå olikt dagens kvinnomagasin.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 13. Jaha, kommentaren skulle godkänna alla mina likadana inlägg. Så dum jag känner mig.

  SvaraRadera
 14. Jag hinner inte med, du producerar för mycket inlägg just nu.
  Vi tar det i ordning
  1. Vilken energi. Hans tempo tar slut på min kraft att skriva ... :-) Kämpa på!
  2. Jag hinner ju inte läsa alla artiklar i dina tidningar men vilken tur att man då kan återkomma en regnig dag.
  3.Tror att det kommer att bli så fina inramningar med dom gamla tidningarna. Du får hänga dom på vardagsrumsväggen.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Underbart! Jag tror bestämt att jag känner mig lite "massiv" nu efter sommaren, dags att börja motionera. Vilket underbart ord att använda, massiv (inte tjock, fet, mullig utan massiv)

  SvaraRadera
 16. Vilka skatter - vilka fynd. När jag var liten satt jag hos gammelmormor och läste gamla tidningar som hon hade. Det var en ren njutning redan då. Och de tidningarna var väl ungefär samma årgångar som de du funnit.
  Och jag hoppas att du såg att jag redan lagt upp dig...men under KarlJohansgården.

  SvaraRadera
 17. Vilken skatt du har hittat! Helt underbart med dessa gamla tidningar. Sorgligt däremot att så lite ändrat sig för kvinnor på 70 år... Men det är fascinerande med gamla tidningar, än roligare blir det ju också när de är så välbevarade.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.