måndag, augusti 13, 2007

Jag kommer inte att förstöra!!!

Alla dessa ljuvliga bilder ska jag skanna i och sedan göra tavlor. Kan inte tänka mig förstöra en endaste en av dessa fantastiska tidningar...

Vi, d v s kära mannen, har nu isolerat taket mot ytterväggen där sågspånen togs bort. Vårt bidrag till eftervärlden blev först att återbörda några av de dokument/skrifter som vi tidigare fann. Nya skrifter lades till eftervärlden som Dagens Nyheter, Eskilstuna Kuriren, Drömhem & Trädgård, Tara, ICA Kuriren + ett antal reklamblad som vi fick med posten idag.

Jag är fortfarande helt betagen av denna underbara skatt... Blir samtidigt lite skrämd över att ingenting egentligen har hänt under alla dessa år!!! 83 år sedan den äldsta årgången av Husmodern. Samma jakt på den perfekta kroppen, då massiv kropp nu extra kilon, matrecept, då dietmat nu GI-mat, då tidens oro och spända nerver nu stress och utbrändhet. Brodera vackra kaffeduken till gästerna, sticka skoljumpern, sy barnkläder.... Vad har hänt med oss kvinnor??!!! Ingenting... absolut ingenting egentligen, sorgligt men sant... Vi jagar fortfarande utseende, vikt, recept, sticka/virka/sy, kärlekslivet, vara en bra moder, ta hand om mannen... 83 år framåt så ska kvinnorna läsa mina tidningar och upptäcka att allt är sig likt sedan 1924, 2007 och då i framtiden 2090...??!!! Kvinnors intressen verkar alltid vara sig lika...

Lite annan kuriosa... Bakom sonens sovrumsvägg fann vi detta!!
Ett gigantiskt bålgetingbo...Sonen klagade förra sommaren på att det var ett getingsurr utanför sovrumsväggen därför hade han sin fläkt på för att slippa höra ljudet. Nu vet vi varför *skrattar*.

Hela planktaket som revs var spikat med sådana här handsmidda spikar...

Vi hade grannen på besök idag och vår gård är hennes barndomshem. Vi har fått en massa fotografier och annan dokumentation på gården som har funnits i deras familj sedan slutet av 1800-talet. Hon berättade att farfar var både smed och finsnickare så det var han som smidit dessa spikar. Alla dessa fantastiska spikar kommer vi självklart att spara...

Jag kan inte släppa taget om dessa tidningar, deras läkarspalter, inredingsråd, alla annonser mm mm. Tidskriftsskatten vi fann är mer än man kan drömma om *lyckorusig*.


14 kommentarer:

 1. Huah! Getingboet skulle ha skrämt slag på mig!

  Vad jag njuter av att läsa om era fantastiska fynd! Underbart! Tack för att du kan glädja mig en stund i min annars likgiltiga tillvaro!

  Jag skulle nog ha ramat in hela tidningen som den var! Men att scanna o göra tavla blir ju också superduperbra!

  Kramar, Sofia

  SvaraRadera
 2. Härliga tidningar du funnit!
  Kul när man hittar nostalgi då och då.

  SvaraRadera
 3. Ja, du har verkligen funnit en skatt, både i tidskriftsväg och i spikväg. Är helt övertygad om att du kommer att hantera dessa väl.

  Och du har så rätt, vart har utvecklingen tagit kvinnan? Varför är vi fortfarande så fixerade vid vikt, mat, kläder m m. Tragiskt enligt mig! (Som verkligen hade behövt ta tag i både vikten, maten och kläderna! :-D )

  Kram på dig!

  Lotta

  SvaraRadera
 4. Ja det är verkligen härligt att du hittade dess tidningar.
  Men du... sicken gedigen spik! Lika härligt det:)
  Nu ska det bli spännande att se om du gör några gympapass a´la gammal tidskrift;)
  Ha en fin dag.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 5. Malins-Kuriosa14 augusti 2007 09:16

  Det stämmer det med oss kvinnor och precis som du säger är det inte klokt att det blivit så...fast kanske vi ändå har mer möjligheter till att göra egna val...inbillar mig det...
  Ni bor i en skattkammare ju och verkar inte vara någon hejd på vad ni hittar...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 6. Vilka fynd. Spikarna är ju helt underbara!! Men fy tusan för getingboet. Jag skulle ha blivit livrädd.

  Oj vad ni har jobbat och hunnit mycket. Kul att se! Kramar till dig.

  SvaraRadera
 7. Tur att din son och ni, inte visste vilka "skatter" som gömde sig bakom väggen då.. bålgetingar..huvva! Jag hade nog dött knall och fall...!

  Spikarna..ja, jag förstår att du vill bevara dem! Dels för att de är så vackra, men du har ju också en historia omkring dem.. som du fick veta av grannen! (Som arkivarie så skulle jag ju då säga..dokumentera, skriv ner någonstans historien om spikarna... för i framtiden kommer den informationen annars att ha gått förlorad...)

  Ha det bäst.. bästa vän!

  Många många kramar...

  SvaraRadera
 8. vilken otrolig skatt! vad underbart att hitta!!!

  men vilket jobb ni gör! härligt kämpat! orkar ni verkligen besök i helgen?

  kram,
  annasv

  SvaraRadera
 9. Vi har husets historia dokumentarad med bilder men tack Elisabeth för iden om skrivna dokumentationen!

  AnnaSv: Vaddå besök, som gäster el vaddå?! Mannen räknar kallt med handräckn fr I... *skrattar*. Så hårt arbete med mat o logi som ersättning *gapskratt*

  Kram

  SvaraRadera
 10. Vilken skatt....jag förstår din lycka!!! Har en del sådana tidningar här hemma, som jag fyndat på Kupan och det är riktigt mysigt att borra ner sig i favoritfåtöljen och förlusta sig med dessa blad. Och precis som du säger så är det inte mycket som förändrats....ja, det skulle vara priset på tidningarna då :=)
  Bålgetingar är inte at leka med....vi satte upp fågelholk här för några år sedan och istället för trevliga fågelgäster med fågelungar fick vi......BÅLGETINGAR i holken!!! det var inte mer att göra än att ringa till Anticimex....för de var så jäkla envetna och skulle ju krypa in till oss om kvällarna....så de nöjde sig inte med en fågelholk utan skulle sova i riktig säng på natten :=) Vilka krav dagens bålgetingar har ...det är inte klokt, de här var säkert anslutna till något fackförbund som inbillat dem att de kunde kräva sånt här :=)
  Skämt åsido...jag har en liten överraskning åt dig inne hos mitt...en trevlig sådan....den surrar iallafall inte :=) Kram på dig och lycka till med fortsatta fynd!!!

  SvaraRadera
 11. Åh, så skönt! *drar en lättnadens suck* Jag trodde för en sekund att vi skulle behöva lata oss. *s*

  I jobbar gärna och jag tar gärna en snabb-praktik-plats som arbetsledare. *asg*

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 12. Sett fina tavlor avgamla tapetbitar.

  SvaraRadera
 13. Stackars lilla sonen...
  Visst är vi lite dumma vi kvinnor som fortfarande gillar samma artiklar...vi borde vara smartare än så, ja nu var jag rödstrumpa igen.;)

  SvaraRadera
 14. Spikarna är fantastiska, missade dem förut. det är inte så lätt att smida spik som man kan tro. Jag har provat. Väldigt svårt och väldigt roligt. Kersti

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.