måndag, september 24, 2007

Lugnet har lagt sig...

Efter all renovering, möbeljakt, möbelfyndande, uppröjning m m m m, så har äntligen höstlugnet lagt sig över Karl-Johansgården.

Helgen var helt underbar, strålande sol med skön höstvärme. Höststädning var vårt ledord ;).

Växthuset tömdes, de sista tomaterna och physalisen skördades. Både växthus och krukor högtryckstvättades. Sommarplanteringarna har också gjort sitt och det kändes faktiskt skönt att tömma och rengöra även utekrukorna. Nu står endast höstplanteringen på trappen.

Vedboden är också nu fylld inför vintern, värmen fr både panna och brasa kan avnjutas till fullo.

Mannen vände jorden i grönsakslandet och jag körde en sista gång, förhoppningsvis, med åkgräsklipparen.

Gården står nu beredd inför hösten och vintern. Känns som även jag är mentalt förberedd ;). Idag är det höstdagjämning, då dag och natt är lika långa. Mörkret känns påtagligt på morgonen och nästa helg ställs klockorna tillbaka. Sommartiden är då slut och vintern är officiellt på g...

11 kommentarer:

 1. Så vackert du beskriver höstens intåg hos er!

  Varma kramar,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 2. Ååå va härligt o ha gjort allt det där!! Det låter som om ni har det väldans snyggt och ordninggjort.
  Själv har jag i alla fall varit ute och kikat på krukorna som ska tömmas och ställas undan för vintern.
  Det känndes så jobbigt så jag gick in igen.
  Ha en härlig dag, kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Hos oss kan man inte ana hösten än, men den kommer nog snart och då brukar den tåga in med en höststorm .) Gillar att "fika" en stund bland dina vackra texter.

  SvaraRadera
 4. Det låter som ljuv musik i mina öron. Välfyllda förråd och redo för kallare tider : )

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Nä fy så vemodigt..har missat att det är höstdagsjämning och att klockorna ska ställas om till helgne...vinter tvivale...höst går väl an...nä fy katten...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 6. Här pågår också lite höströjning men i sakta mak. Det är lite svårt att lämna sommaren för fort, men ändå lockar höstmörket lite med tända ljus och brasa.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har gjort lite höst på altanen på framsidan. Flyttat in grillen, lagt ner sommarkrukorna i dynboxen. Tagit in dynorna och lagt dem på vardagsrumsgolvet i väntan på bättre förvaringsplats, sopat undan lite torra löv som tidigare ramlat från sommarblommorna. Sen tog jag mig en välförtjänt vila som nu en timme senare fortfarande pågår. Skynda långsamt är ledorden i mitt liv nu, och en insats per dag är mer än nog.

  Kramar, Sofia

  SvaraRadera
 8. Vintertid?!? Nej, hugaligen. Inte redan... Men det är klart. Då kan jag börja promenixa på morgnarna - i soluppgången - ett par dagar till. :)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Ajajaj, vi ligger efter! Har inte tömt utekrukorna och vi ska inte ta in veden förrän nästa helg... Men gräsmattan är klippt och jag skördade de sista rabarberna i helgen.

  SvaraRadera
 10. Tack för fredagsfikat! Vad duktiga ni har varit. Jag har inte orkat göra något.Det där med att sommartiden slutar till helgen redan, det har du fått om bakfoten. Vi får faktiskt vänta en dryg månad.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Anki: Tack o lov, måste ha kollat helt fel o fått för mig det var nu, men YIPEEE ett tag till...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.