onsdag, september 12, 2007

Road trip...

Tisdagar verkar denna höst bli en dag i bilen. Sonen har som sagt bara en lektion och bussarna passar inte alls, det betyder att jag kör och väntar sedan på honom. Igår blev det extramycket bilåkande.

Efter att snabbt ha kört "Strängnäs-linjen" så blev det en snabbavlämning av sonen hemma. Därefter iväg till E-tuna för att kika på "äppletstolar" som jag funnit. Ja, det är sant! *ler* Nämnde jag inte att det var extra flyt på just fyndarsidan just nu? ;)


Naturligtvis var stolarna i perfekt originalskick. 4 st inhandlades vilket innebär att vi är helt nöjda vad gäller stolar. Nu är det bara bordet som ska kollas en extra gång innan avhämtning på lördag.

Stannade till på Coop Forum, handlade, hem röja kök, laga middag och sedan så faktiskt slocknade jag en timme på soffan. Längtar efter en dag hemma, utan bilkörning för att äntligen få börja göra iordning de övriga rummen.

Har haft svårt med sömnen i några nätter. På natten klurar min hjärna ut, ommöbleringar, fiffiga lösningar och annat smått och gott *skrattar*. Nu har jag fått inspiration till andra tankar vad gäller de övriga rummen. Jag har svårt att föreställa mig att köpa hus och renovera det helt klart innan inflytt. Att därefter även ha en färdig plan för möbler och möblering. Tycker vi har ändrat oss femtielva gånger under detta år vi "bo-at" in oss. Bättre lösningar har funderats fram undan för undan vad gäller renovering och många reviderade tankar vad gäller möbler.

Känner oss båda nöjda med att ha funnit vår stil med en blandning av nytt och gammalt.

Vårt hem blir aldrig helvitt, varken danskt el franskt, inte ett modernt, aldrig prylsamlande, definitivt inga dammsamlare, inte mörkt, inte romantiskt, tror inte heller alltför mossigt, inte opraktiskt, aldrig stål-igt, absolut aldrig furu-igt...

Men en skön härlig mix som visar att här på Karl-Johansgården där bor just vi! *skrattar*

Hösten känns otroligt inprirerande med mina planer som faktiskt(!?) har förankrats hos min kära.

34 kommentarer:

 1. Ditt hem blir nog lika varmt och hjärtligt som du är...
  Nu flyger vi till Norrbotten och kommer tillbaka till helgen.
  Ha en fortsatt trevlig vecka och en bra helg.
  Kram från Ester och mig.

  SvaraRadera
 2. Hm, det håller jag med om, man behöver tid att låta huset växa fram... Se på oss.... KAOS men ett någorlunda organiserat sådant:)) Hoppas att bordet är såsom ni önskar!!! Ha en bra dag!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det är ganska så påfrestande med massa körning så.
  Det är ju det.. manklurar och funderar och klurar och idésprutar..till och med i sömnen! *fnissar*
  Vilken tur du hade med stolarna då! Kram Lallis

  SvaraRadera
 4. Visst är det väl så...man plockar de små guldkornen här och där och skapar sitt eget hem. Jag är alldeles för färgrann för att kunna ha ett helt vitt hem. Alldeles för tuff för att ha ett helt romantiskt. Skulle inte kunna tänka mig att sätta upp kors med jesus på väggarna för det får mig bara att tänka på hans lidande. Ha en bra dag, äppelstolarna är jättefina.//linnea-maria

  SvaraRadera
 5. Jättefina stolar! Undrar hur mycket du betalade för dem? Jag är ute efter en liknande stol, men de få jag har hittat på blocket har varit väldigt dyra. Jag har tänkt vitmåla min, och klä dynan i något tyg som passar mitt sovrum, så den behöver ju inte vara i originalskick så att säga... Mamma hade hört att en vän till familjen hade tre stolar över - men det kan ju lika bra vara furustolar från åttiotalet, som gamla godinar från långt innan dess. Håller tummarna!! Det kommer att bli superfint hemma hos er! Jag skulle inte heller kunna ha ett helt vitt hem, även om jag tycker att det är fint på de bilder jag ser... skulle nog kännas alldeles för mycket sjukhus för mig med helvitt....

  KRAMAR!

  SvaraRadera
 6. Precis likadana stolar hade min svärmor, de står nu hos svägerskan. Jag tror som du att man måste låta saker växa fram. Känna in och inte rusa iväg. Var sak har sin tid. Det blir bättre om man tar sig tid och funderar innan.

  SvaraRadera
 7. Men det är ju precis så det ska vara. Hemmet ska visa vem det är som bor i det, vem som älskar det. Jag kan ibland bli en aningens trött på att alla ska ha en viss sak från en viss säljare, och att det ska stå på en viss möbler o s v. Nej, jag är en väldigt blandat människa själv och vill ha det på mitt lilla vis.

  Ha det härligt!
  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 8. Kul med stolarna! :) Du har verkligen haft tur på möbelfronten!

  Det är många som har svårt att sova nu när det har varit fullmåne. Inte bara människor... Vi har även noterat att vår katt blir lite mångalen. Han vankar av och an, går ut och kommer in, tjoar så det ekar i badrummet och vill gärna ha sällskap på natten.

  Tisdagar noteras. :)

  SvaraRadera
 9. Vilket flyt ni har....fina stolar, ni hittade. Själv har jag just sålt mina ekstolar och bord...vi hade inte plats för dom i sommarstugan, tyckte vi =(
  Ha det gott och lycka till med möblerandet av ert rum.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Hej! Kul att det går bra med skrotande för dig!! Hoppas nu också att bordet är i det skick du önskar. Vill du se vad jag har dragit hem?

  he-he... ;-)

  SvaraRadera
 11. Sådana stolar har vi också. Men bara två.
  De fanns i huset som vi flyttade in i när jag var 3½ år.
  Nu har jag dom hos mig.

  Du tar väl kort när allt är på plats?

  Men du, jobba inte för hårt - vila är också nödvändigt.

  SvaraRadera
 12. Gud, vad glad jag blev för din kommentar! Kommentarer från dig betyder mycket ska du veta..!

  Har två mail som jag ska skriva.. ett skrev jag ikväll. Fick ett mail ikväll som krävde hela kvällen att skriva... och vet du vad jag gjorde...? När jag nu skulle skicka iväg det så hade jag blivit utloggad från spray.. så mailet gick till världsrymden!!!!!!!!!! Jag måste nog vara den helt klart mest ointelligenta varelsen på världsklotet - åhh... så nu är jag både trött och lack!

  Men ville ändå titta förbi och säga godnatt och tala om hur glad jag blev...!

  Kram hur många som helst...

  SvaraRadera
 13. Vad kul att det liksom går lite på räls nu vad gäller möblemanget :)
  Stolarn ser mycket fina ut!

  Visst ska ett hem gärna spegla dom som bor där, charmigt då!

  Hrm, ja du... Det finns bara en av mig och det är jag... *nynnar*

  Ha en bra dag!
  Kramisar vännen.

  SvaraRadera
 14. Solkatter: Jag tror jag kommer ihåg ditt bord men det jag kikat på är betydligt mindre o "smäckrare"...

  Det känns så härligt att få vår egen prägel i vardrummet. Jag sitter därinne o bara njuter ;).

  Foton på hela vard rummet är jag osäker på om jag vill lägga ut... Har en liten privat del jag värnar om, men vi får väl se. Enl sonen så platsar vårt vard rum redan nu i en inredningstidn o han vill absolut att jag ska visa upp det *skrattar*.

  SvaraRadera
 15. Vilka fina stolar du har fyndat! Jamen visst är det bra att men vet vad som INTE kommer över tröskeln i hemmet i af! : ) Men en mix, ja det kommer det alltid att vara här med, livet är för kort för att bara gilla en färg o en stil, självklart förnyar men sig genom åren fastän jag självklart faller mets för den ljusa bonderomantiska stilen såklart men ett o annat modernt inslag o även färgrikt är välkommet! Visst är det kul att man gläds över så lite i livet, det är få förunnat! Lycka till med renovering o fix! Mari.

  SvaraRadera
 16. Ja just det ja, det är så sant. Du skriver att du är uppvuxen i Norrbotten. Själv håller jag till lite, lite mer söder ut.

  Ha en fin dag : )

  SvaraRadera
 17. Känner igen det där med att köra barn. Ibland känner man sig som en chaufför som får åka hit o dit. För det mesta är det OK, men ibland tryter orken och lusten.
  Jättefina stolar du fyndat. Jag har själv 2 äppelstolar i originalskick, ärvda från mina farföräldrar, dom är jag lite rädd om.
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 18. Jag får sån inspiration när jag tittar in i ditt vardagsrum. Jag tänker också renovera inom kort, men "någon" är lyckligt ovetande ännu ;)

  SvaraRadera
 19. Jag har tilldelat dig ett bloggpris!

  Du är inte bara en bloggvän, eller en livlina... du är någon som man kan gå till när det verkligen hotar att rasa... genom din egen resa i livet så har du byggt en bro dit många har sökt sin tillflykt.. så även jag!

  Din blogg är en livlina i sig, och förtjänar ett separat bloggpris för den miljö av ombonad värme som den alltid förmedlar!

  Dina ord av förståelse och insikt lämnar alltid spår hos mig, och ger både glädje och hopp.. och tron på att allt blir bättre en dag..

  Så därför vill jag ge dig detta bloggpris.. för allt du betyder!

  Ha det gott..Kram..

  SvaraRadera
 20. Halloj brüden!
  Det var ett av recepten som matskribenten tyckte att svenska folket skulle ha som dessert efter söndagsmiddagen...
  Ska kopiera i morgon och lägga ut hela receptet på bloggen. Så helgen är räddad, vännen ;)

  Kramar till Dig.
  Flisan

  SvaraRadera
 21. Nä du...här kommer inga färdiga koncept in i någon färdig bestämd stil...ett hem ska leva och spegla själarna som bor där..nytt är ok men blir som med nya kläder...de ska stämma med personen som bär dom annars blir det helgalet...t ex dräkt med pums hade aldrig funkat på mig...men med gympadojor till hade det varit mer ok...hänger du med...
  Min pappa brukade bygga o ha sig på natten (i drömmen alltså)...på morgonen såg han trött men nöjd ut...då hade han lösningarna klara och satte igång med det han höll på med...

  Kram på dig från Malin

  SvaraRadera
 22. Det är ju precis såp ett hem ska vara!! Ingen kopierad stil utan lite här och varifrån det man trivs med!! Jag blandar gammalt med nytt, billiga möbler från Ikea, loppisar med billiga små prylar och dyra detaljer...Dina stolar var jättefina! Kram!

  SvaraRadera
 23. Men vilka fynd ni gör! Ni måste vara i fynd-flytet just nu. :-)

  SvaraRadera
 24. Detta är inte någon kommentar som hör ihop med detta inlägg.

  Jag vill säga tack till dig för dina rader hos mig denna kväll.
  Jag försöker verkligen att glädjas över allt som jag har - och lyckas väl också ganska bra.
  Nu SKA jag se till att verka för att mitt liv ska bli på allra bästa sätt.
  Att lära mig av såväl misslyckanden som de gånger jag lyckas.

  Dessa bloggar och bloggare är fantastikt att få ta till sig.

  SvaraRadera
 25. Tänk att man alltid sitter med ett leende på läpparna framför dina inlägg!
  Skulle kunna tänka mig att tassa runt i ditt hem och titta på alla "icke" sakerna...fniss...ta ett glas vin eller två och en sväng om i vardagsrummet...hi hi...
  Va kul att ni hittar precis allt ni söker i sånt rasande tempo.

  Ha en härlig helg nu!! Du kanske ska låta mannen vila en smula innan du tar till piskan igen!! ha ha...
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 26. Nej men har jag?!
  Är det där inlägget står eller där man ska skriva sin kommentar?
  Jag ser inte texten som liten, men det är ju beroende på vilken upplösning man har. Trots det ska det ju passa.. eller fungera att läsa för alla. *ler*
  Stor kram från mig till dig och ha en fin dag.
  /Lallis

  SvaraRadera
 27. Förstår att din hjärna går på högvarv nu!!!!
  Men det blir kanon ...det är jag övertygad om ...mitt hem är också en blandning av gammalt och nytt....Claras "hem" liga blandning :=)
  Tack för att du uppskattar mina figurers påhitt......de vise säger ju att det är bra att bejaka sina barnsliga sidor...man lever längre då!!!!
  En stor kram.....

  SvaraRadera
 28. Det är så det ska v ara, en mix man trivs med.

  Hoppas ni får en skön helg!

  SvaraRadera
 29. Vilka fynd!
  Förstår att ni ändrar er hela tiden, men det viktiga är ju att det blir "er" stil, man behöver ju inte följa några trender helt och mixa lite här och där.
  Kram.

  SvaraRadera
 30. Bikt: Jag har haft 4 äppelstolar som jag slängt!

  Dom var jättefina men så rangliga att de inte gick att sitta på utan risk för livet. Förlåt! Men jag frågade vår vänn gustavianska möbelsnickaren först (känns bättre).

  Hur många ave maria måste jag läsa nu då?

  SvaraRadera
 31. Höga kusten!!!
  Minst 30st!!! *gapskrattar*

  Du är så härlig, ett gott skratt fick jag...

  Kramar

  SvaraRadera
 32. Skönt att slippa köra barn, det har vi gjort mycket..

  SvaraRadera
 33. Er stil låter lite eom vår... Eller - vet inte om vi har nån stil. Men lite gammalt, lite nytt, lite nött och inte särskilt mycket (samlar damm!), det är vi!

  SvaraRadera
 34. Jag gillar äppelstolar jag med, jag har en i bitar som ska limmas ihop nån regnig dag...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.