måndag, november 26, 2007

Bloggpåverkan...

Har kikat in hos Persilja där uppe i norr, för det är bara via bloggen vi får gör det *skrattar*. Hon förespråkar fler ljusslingor till hemmen. I och med mitt letande på kattvinden så fann jag en flyttlåda med lite gott och blandat. Bl a denna ljusslinga som jag nu självklart var tvungen och se om även Karl-Johansgården kan bli lite mer Persiljig ;).

Och det kunde den! T o m kära maken som alltid är skeptisk till sin läggning köpte detta omedelbart. Så nu har även ljusslingan gjort sitt intåg inomhus, in i vår hall. Så Persilja vad tycks om Karl-Johansgården goes Persiljig? *skrattar*


I helg har många småjobb avslutats. När julkartongerna nu kom fram då kunde jag ju inte hålla mig, utan alla adventsstakar och stjärnor kom på plats... och dessutom tändes de *skrattar*. Som sagt här frossar vi i jul och bryr oss inte om några "regler". När man lever mångkulturellt då skapar man sina alldeles egna traditioner, vad gäller allt som t ex julpynt och mat ;).

Ser att några har haft funderingar över min egen sockerbagare Flisan. Nu är det så att denna Dubbelörn är rätt så duktig på matlagning och gillar dessutom att fixa och trixa med recept. Men denna Dubbelörn är definitivt inte duktig vad gäller bakning ;). Nu har man då turen att känna en som inte bara är duktig på att baka, men som dessutom gillar det *skrattar*. Sådana vänner ska man vara extra rädd om och det är jag *ler*.

På söndageftermiddag, den 1:a advent, har vi bjudit in en del grannar på glöggbuffé. Håller som bäst på att läsa mattidningar och kokböcker för att hitta lite spännande tilltugg. Flisan hon hjälper mig med baket, tack och lov *ler*.

Nu vill jag veta vad ni brukar göra för matiga tilltugg till glöggbuffén, förutom då pepparkakan med gorgonzolan?? *skrattar*.

17 kommentarer:

  1. Grönmögelosten S:t Agur till pepparkakorna är ett måste för mig. Det är krämig, mild och god.
    Mitt tips är att prova det! Det blev jättebra med slingan runt spegeln i hallen. Funderar på om det inte är så att jag har nån liggandes nånstans... Får börja leta i lådorna.
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  2. Det ser riktigt bra ut! Fortsätt persilja ner ditt hem! Mer ljus åt folket!
    Men sluta mobba mig för att jag är lite rädd för bloggare irl. Buhuhuhu!
    Jag törs visst! (Stampar med foten!)
    Snart!
    Tror jag.
    Du ska få se! (Stampar igen!)

    SvaraRadera
  3. Ljusslingan blev verkligen jättefin! Köpte en häromdagen som jag tyvärr inte blev så nöjd med... det stod att det skulle vara vita lampor men skenet var ljusblått, kallt och obehagligt! Det blev en liten besvikelse...

    Vad sägs om små minipajer på glöggbuffén. Har inget recept så här rakt upp och ner men jag vet att Allt om mat haft det, så man kan kanske kolla på deras hemsida. Saffransskorpor gjorde Leila häromkvällen, de såg grymt goda ut!

    Ha en bra vecka! Kramar Jenny

    SvaraRadera
  4. Gillar din ljusslinga!!!

    KOllade över mina slingor igår...kom fram till att här finns 6 st olika varianter......MYSIGT ljus!

    Här lyser stakar och stjärnor också! Varför vänta.....*ler*....

    Jag har bara Kvibille gräddädelost till pepparkakorna, det är godast tycker jag....

    Må gott, kram!

    SvaraRadera
  5. Själv frågade jag på jobbet lite försiktigt idag om det var ok att jag hängde upp en blinkande stjärna i glada färger ;) - men det var det inte...

    Kan bara hålla med om detta med bakning. Är fullständigt obegåvad på det medan matlagning är en baggis - konstigt va?

    SvaraRadera
  6. Hmmm...undras om min kommentar skickades eller försvann??? Ja,ja visar sig väl.

    Ha det gott iaf!

    SvaraRadera
  7. Finfint med ljusslingan inne!

    Du, bosniska burek hittar man på Tulegatan i Sundbyberg, snett mittemot "Istikbal möbler" om du nu vet var det ligger. Eller om du hellre vill, precis i korsningen vid Råsundavägen/Gränsgatan/Tulegatan.

    SvaraRadera
  8. Very stylish med ljusslingan.

    Jag letar också glöggtilltugg så nu räknar jag kallt med att du delar med dig av dina tips och visar vad du bjuder på på söndag ;) Så kan jag bara sno rakt av från dig sen, haha.

    SvaraRadera
  9. Det verakr som om julen är i full gång hos dej, det är mysigt innan jul med alla förberedelser och ljusslingorna bara bli fler och fler. Trevligt med glöggbuffé, men kommer i hastigheten inte på vad vi hade sist, men du verkar ju vara van i köket, så nåt gott blir det ju. Kram och ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  10. Det blev kanonmysigt med slingan tycker jag! Får nog ta och försöka mig på lite mer slingor jag med!

    Ha en härlig vecka!
    Kram
    Lotta

    Ps Om du går ut och kollar på min nya pysselblogg, så kan du se vilka dockor som finns inne just nu! ;-)

    www.lottaspyssleri.blogspot.com

    SvaraRadera
  11. Här hittade jag några intressanta tips. Kanske det kan vara något för dig också. Så har jag liksom bidragit också. Fast jag använder dig som försökskanin :-)

    SvaraRadera
  12. Hej du vännen:)
    Så fint du gör hemma hos dig. Har du redan pyntat och tänt???? Skall jag oxå göra det nu då kanske , fniss* Nu kändes det helt plötsligt väldans tillåtet:)

    Ha en underbar kväll;)
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  13. *L* ... åååå i huset - eller utanför - hade vi värsta amerikanska våta drömmen. Vi var värst med ljusslingor i området. Ingen behöööövde ljusslingor när jag hade satt upp mina. Inte ens gatlamporna behövdes. Så kör på, du får ösa på nu när jag inte har någon uteplats att bomba med ljusslingor!!

    SvaraRadera
  14. Hmmm....jag gillar ju inte glögg...bara lukten.....
    så när jag bjuder på glögg och pepparkakor tar jag hellre ett glas vin och då åker ju chokladen fram men till glögg vet jag inte...
    Kan inte privatbagar´n komma på nå´t??

    Två dagar kvar...tra lal la....jag har nedräkning!!
    Ja tills ni kommer alltså.
    Ska bli såååååååååååå kul!

    I morgon ska jag vara ledig, kan du tänka dig!!
    Vilken lyx va??
    Ska ligga på soffan å läsa nya tidningar....

    Kram från en gammal tant...snart!

    SvaraRadera
  15. Ja pepparkaka med gorgonzola är ju en klassiker numera, men det är klart, lite variation är inte fel;)
    Har inga tips än så länge men om det dyker upp något så..
    Ljusslingor är faktiskt ingen dum idé inomhus heller. Förutom i granen kan man ju med fantasi åstadkomma lite mysiga miljöer, kanske i badrummet..? /Kramar från Ankan

    SvaraRadera
  16. Hej!
    Jag har ett jättegott glöggtilltugg, ska jag maila receptet till dig, eller jag kanske ska blogga om det någon dag?? ELler så gör jag både och!

    SvaraRadera
  17. Jag har svarat på ditt mail...hoppas att det kommit fram!
    Jag gillar din nya persiljiga touch ....hon är ju bara så crazy den kvinnan :) A lovely spirit! Kraaammmm

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.