torsdag, november 22, 2007

Äntligen igång...

Efter dagar med grå seghet så fick jag äntligen fart. Kände mig sporrad av Flisan att under tidspress äntligen ge mig i kast med uppdraget "Hitta julkartongerna på kattvinden". Först ladda datorn med julmusik för att komma i rätt stämning och sedan fram med ficklampan.

Jag lyckades!!! Äntligen är allt framme och har även hunnit gå igenom lampor och sladdar. Nästa vecka ska allt upp och sedan är det bara att plugga i kontakterna ;).

Här är en familj som frossar och njuter av julen! Det innebär att julen njuts fullt ut fr 1:a advent till nyår. Direkt efter nyår så åker allt bort med rasande fart. Nån enstaka adventsstake kan få stå framme ett tag ;).

Till 1:a advent så åker allting fram, adventsstakar, julstjärnor och tomtar. Vackra kulor i fönstret och all julpynt. Till Lucia kläs alltid granen. Vi har en plastgran p g a allergier så granen står sig grön och fin fram till nyår. Under granen placeras alla julklappar, allt eftersom. Där ska de ligga vackert inslagna och fresta fram till julafton *ler*. Så här har vi alltid gjort allt sedan sonen var liten.

Här finns inget lagom, lite i taget, pö om pö, sakta men säkert. Här är allt eller inget! En månads vältrande och frossande i jul för att sedan avslutas lika snabbt som den kom *skrattar*.





Tillägg: Julgransmattan är det enda handarbetsprojekt som någonsin fullföljts fr början till slut. Och det enda handarbete som någonsin kommer att utföras av Fru Dubbelörnen *skrattar*

27 kommentarer:

  1. Nu har du varit duktig, Örnis!!!! Högsta betyg på arbetsinsatsen idag!!
    Å, som sagt, jag tror minsann att vi har samma likadana julgransmattor :)

    kramisar.

    SvaraRadera
  2. Känner igen mig i din beskrivning. Jag är likadan - till första advent åker allt fram, men sen har jag lika bråttom att få undan det efter nyår ( ibland börjar jag lite smått före nyår).
    Men nu ligger du före mig - jag har inte hunnit hämta fram mina jul-lådor än.
    Ha det gott!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  3. Åh vilken julorgie! Strålande! Själv gillar jag 1:a söndagen i advent alldeles speciellt mycket.

    SvaraRadera
  4. Var på vinden igår, men maken tyckte att vi skulle ta ner lådorna till helgen istället... som om vi hade mer tid till sånt då...! Kul att börja pynta nu!

    SvaraRadera
  5. När du är färdig kan du komma till mig med din ficklampa och leta efter våra julgrejer. Sen får du stanna kvar tills allt är på plats.
    Som belöning så kan du få julBAK *skrattar gott*

    SvaraRadera
  6. Oj, så mycket julgrejor! Ja, det är bäst att börja i tid så att man är beredd!
    Men....tänker du ta fram allt NU? Jag menar hänga i fönstren, julljusstakar etc:??

    :)

    Bättre att ha mera jul före än efter liksom.
    "Tandpetargranen" vid Strömbron är nästan färdigmonterad...och när den börjar lysa - ja, då är det väl dax!
    Ha det gott i julstöket!

    Kram

    Lisa

    SvaraRadera
  7. Å vad jag håller med dig! Fram med allt pynt till 1. advent, bara granen får vänta till "bittelillejulaften". Pepparkakor och lussekatter skall också vara färdiga till första advent och avnjutas i saoffan med julmusik, tända ljus och Selma Lagerlöfs "Legenden om julrosorna". Jag gillar den här månaden!

    SvaraRadera
  8. En sak har vi gemensamt. Efter nyår ska allt bort. För då kräks jag jul.

    Min dotter bläddrade i en jultidning och fick syn på ett överpyntat rum. "o titta, kan vi inte ha det så här fint?". Magnus lyfte på ett öga (han läste "Outside") och skakade "o nej, aldrig". Den här familjen representerar fullt spektrum av julesmaker.

    SvaraRadera
  9. I helgen ska jag skicka upp mannen på vinden (har hört mössen springa där uppe så jag går inte dit!!!) och hämta alla våra adventsgrejer. Åh, vad kul det ska bli! Känns lite extra eftersom det är vår första jul här på Österlen och i detta hus. Var ska stjärnorna hänga? Var ska ljusstakarna stå? Mmm, längtar efter att ta reda på det... :)
    Ha en skön torsdagkväll!
    Kramelikram!

    SvaraRadera
  10. Se där ja. Vi har nåt gemensamt. Fast jag klär granen 1:a advent också. Så att jag får ha jul lääänge. Och sen ned med allt utom fönsterljusstakarna!

    Och du, julgransmattan var inte fy skam alls! Mycket snygg!

    SvaraRadera
  11. Det var väldans vilket fart det blev helt plötsligt. Själv plockar jag också fram allt, rubb och stubb, till första advent vilket mest beror på att jag är så förbaskat lat så att ska sk**en fram får det minsann göras allt på en gång (dock ej gran som absolut inte ska in innan 23 december). Tycker det känns lite vemodigt (och mörkt!) när man sedan tar bort pyntet, så jag brukar hålla ut fram till trettonhelgen. Gillar julmysstämningen.

    En gång på högstadiet fick jag (som var en praktelev i allt utom syslöjd) sitta kvar innan jullovet och brodera färdigt en julduk. Det är det enda som jag någonsin broderat och kommer aldrig att göra det igen. Julduksfanskapet kommer fram varje år (som en hedran till syslöjdskärringen?)- och tomtegubben saknar än väsentliga detaljer såsom mun och ögon. Psykotomte!

    SvaraRadera
  12. Ojojoj. Ljusstakarna och adventsstjärnan fram till första advent. Så långt är jag med. Men inget mer förrän kvällen innan julafton för min del.
    Jag skrev om min idé att ha en självavklädande julgran för att få undan skräpet så fort som möjligt.
    Hmmm.
    Och jag som tycker att julen mest liknar Tomteterror.
    Så olika man kan vara... :)

    SvaraRadera
  13. Å jösses....det lät jobbigt!!
    Jag bävar för att ge mig ut på vår kattvind och fiska fram alltihop....hu det får bli nästa vecka!!

    Jag ska svara på ditt långa mail i morgon....måste komma på nåt fyndigt och långt att skriva...fniss...

    Tänk att du har en julgransmatta som är klar...
    Jag hade en liknande únder många år...fast upp och ner... jag hade inte sytt ett enda stygn så jag ville ju inte att mönstret skulle synas.

    Vi hörs i morn, tjing
    Kram

    SvaraRadera
  14. Gokväll Dubbelörnen (tänker alltid på Galenskaparnas gymnastiksketch när jag läser ditt bloggnamn), vilken stämning ni verkar vara i - härligt!
    Jag har också börjat gå igenom julgrejerna, inhandlat nytt, packat ner sånt som definitivt inte skall upp i år osv :)
    Kram, Mia

    SvaraRadera
  15. Oj så mycket stjärnor och ljusstakar du plockat fram. Det kommer säkert att bli kanonsnyggt. Själv tillhör jag dem som kör två omgångar. Först ljusstakar och annat adventspynt och sedan kommer granen och tomtarna fram dagen före julafton. Eller möjligen dan före dan före dan.

    SvaraRadera
  16. Men Dubbelörn....du är ju precis som jag!! Exakt samma procedur med julpyntandet...idag har vi också rekat våra kartonger...barnen har börjat lite idag. Jag pö om pöar from nu så att jag är helt klar innan nästa helg. Det tar ett tag att få fram allt eftersom jag har mycket och verkligen förändrar hemmet till ett riktigt juligt ställe! Men efter nyår då är det så skönt att ta bort allt "krafs" Åh vad hemmet brukar bli skönt tomt då...

    SvaraRadera
  17. Den här posten påmminer mig im The Ones' reklamkampanj härnere (kanske samma överallt). Körde förbi affären för några timmar sedan och i fönstret stod det med stora bokstäver Christmas is not a date.
    It's a state of mind.

    Kanske inte annat än hålla med.

    Saknar julen :(

    SvaraRadera
  18. Japp, belåten till fullo *S*

    Skulle knappast tro att dom har saknat mig ett dugg! Dom har dessutom tillbringat kvällen på Hovet, tittat på handboll. Hammarby-Montpellier. Utan mig. :(

    Visst är det tur att alla goa tidningar finns och räddar en från hårt arbetet vissa dagar *S*

    Jag är inte bara en jävel på att baka, jag kan ställa upp på lite pennrensning också om behovet finnes.

    Kramen.

    SvaraRadera
  19. Nu blev jag inspirerad att dyka på huvudet i ett antal flyttkartonger fulla med julpynt. Här är det maken som också älskar julpyntet och att klä granen, så vi brukar ha en gran i övervåningen och en i nedervåningen så att det blir rättvist.

    SvaraRadera
  20. Hejsan
    Ja det börjar bli dags. Jag håller på hela tiden. Plockar bort och lägger till. Idag blev det julgardiner i barnens rum och enris i kruka framför hallspegeln. Nu sitter jag uppe och nattugglar och syr på vitt överdrag till soffan. Hur nu det ska gå med de stökiga barnen..../linnea-maria

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Ja viss är det kul att julpyssla!
    Tänkte själv börja lite smått denna helg (om det hinns med).
    Vad fint det blev i er hall med dynorna på sittbänken. En sån plats skulle vi behöva. /Kramar!

    PS. Tack för rörmokartips! :-D
    Ja, vi får väl se om de kommer denna helg ;-)

    SvaraRadera
  22. Jag har promenerat runt i bloggvärlden så här på morgonkvisten och det må jag säga...att det är många som redan pyntat och hjort klart inför jul...jösses, Clara ligger duktigt efter förstår jag...har inte pyntat ett enda dugg än.....har endast tomtar på loftet...räcker det :)
    Kraaaaaam från Clara, du vet...hon som bor i Linneskåpet :)

    SvaraRadera
  23. Jag ska använda sönda'n till att botanisera i mina skrymslen och vrår efter julsaker. Piffingtime inför advent on sunday, alltså.

    Det är inte illa att orka brodera en julgransmatta, så jag hoppas du är nöjd med ditt verk. Jag gör bara små broderier - och det väldigt sällan - för jag tröttnar så fort.
    Kramkram från Annette

    SvaraRadera
  24. Jo, just det...om jag undrar hur många grader vi har här i Violstaden, så kommer jag att gå på din sida och kolla. Täta besök framöver utlovas alltså...
    Kram igen!

    SvaraRadera
  25. Men ta mej tusan får du mig inte att bli lite inspirerad trots allt :D

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.