onsdag, december 19, 2007

Tomten vakar...


Granen är som alltid klädd i rött och guld. Här kommer inte att firas någon "white christmas" inte... *fniss*

Hann med lite julklappar igår och nu börjar det bli paket under granen. Tomten som mormor gav en gång, vakar som alltid över paketen. Ända sedan sonen var liten så har paketen lagts under granen allt eftersom. Självklart var han nyfiken men samtidigt ville han känna spänningen och förväntan stegras inför julafton. När han var liten så kunde han krypa omkring och läsa på pakten, kanske försiktigt flytta något paket för att kunna läsa etiketten. Men inget paketglutteri, eller skak och kläm. Sonen är sin mor upp i dagen, spänningen ska finnas kvar, inga avslöjanden innan ;). Överraskningen ska komma på själva julafton *ler*.

Imorgon ska maten inhandlas och på fredag ska sonen följa med till E-tuna för sista julklappsinhandlingen.

Solen skiner och vi har rimfrost på träden. Idag är en helt underbar inramning på julbestyren och för en trevlig lunchträff med en bloggare i "lilla staden".

Här kommer efterfrågade supergoda
Ruccolasillen

2 burkar matjessill
1 dl finhackad ruccolasallad
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
2 dl lätt crème fraiche

Blanda ihop allt och låt marinera gärna i ett dygn.

24 kommentarer:

  1. Men, vad god den låter! Den ska jag definitivt göra. :-) Tack! Visst är det vacker i dag, även hos er väl? Soligt och frostigt, man får riktig julstämning...

    SvaraRadera
  2. Tack snälla för recept. Den ska absolut stå på julbordet. Ska rapportera utfallet ;)

    Att lägga paket under granen allt eftersom är en mysig tradition som jag lärt mig av sambon. Det tog några år innan jag släppte mitt "gömma-alla-paket-så-mycket-det-bara-går" men nu tycker jag det är mysigt med paketen framme.

    Ha det gott! Kram.

    SvaraRadera
  3. Jag blir så glad, så glad:)
    Måste prova det receptet! Tack, gumman!
    Vilken fiiin gran.
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  4. Ja som du sett så har vi ingen "vit" jul utan rött och knepiga saker smyger sig in lite här och var...är en hel del minnen med sakerna som dyker upp i lådan och nostalgin gör sig påmind...Har satt i mörkröda ljus och byter inte till vita förän vid nyår...Har stekt köttbullar idag och 3 kg färs tar sin tid men detta är ett av mina få måsten...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  5. Smyger in och lämnar en julkram till dig och till dina kära. Vad trevligt att läsa om era julbestyr.
    Gillar det där med paketet från tomten till dig.

    SvaraRadera
  6. När jag var barn klämde och kände jag på allt...helt hopplös!
    Men här ligger paketen på plats utan att barnen så mycket som rör dem...de har dock läst på en del etiketter.....

    Passar på att ÖNSKA DIG EN RIKTIGT GOD JUL!!! Stor julkram!

    SvaraRadera
  7. Jo sonen vår har tjatat nu i ett halvår att han vill upp dit, och så fort hantverkarna återkommer efter jul och nyår så skall det äntligen bli klart.

    Man mättar mun efter matssäck =) Fast fick jag bestämma så skulle jag vilja ha ett familjerum på vidnen, men lovat är lovat. Man kanske ser framåt och tackar gudarna när han väl är där uppe och har alla sina kompisar där när han blivit tonåring. *gissar*

    Ha en trevlig kväll,

    M.v.h.
    Wolf

    SvaraRadera
  8. Godmorgon!! Visst finns det massor av fina plastgranar nu för tiden! Ska bli roligt att se hela din! Skulle någon drabbas av allergi här också skulle vi självklart ge oss på jakt efter en, men tills vidare så är det äkta som gäller.... Må gott, kramar!

    SvaraRadera
  9. Jag ska också damma av vår konstgjorda gran men i år får den stå i uterummet. I Fädernegårdens nymålade gillestuga ska det ståta en riktig gran som luktar gott och som kan vissna i lagom tid för min småländska make vill ha granen kvar ända till slutet av januari och det är lite för länge tycker jag. Jag vill tacka för alla dina fina recept till julbordet, de kommer jag att använda.
    Kramar...

    SvaraRadera
  10. Fin gran med många spännande paket, jag håller med, visst ska man vänta och känna pirret. Men det blir lättare ju äldre man blir och ju mindre paket det finns att klämma på. Kram och ha en skön och härlig jul tillsammans med dina nära.

    SvaraRadera
  11. Tjolahopp!

    Hur har det gått med klapparna? Färdig?

    Jag är klappad och klar, känns skönt :)

    I morgon ska jag ha ett par kompisar på liten "tjejmiddag". Kanske dags att börja fundera på vad jag ska laga för gott... Har du nåt smaskigt förslag?!

    Kramisar
    Mrs Flis.

    SvaraRadera
  12. Väldigt vacker gran må jag säga! Även om min i år faktiskt går i vitt, silver och en gnutta svart, så är nog favoriten ändå rött. Det får bli en röd gran nästa jul. Jag har ju dotterns gran i matrummet som jag kan titta på, den är verkligen allt annat än vit den. :-D

    Visst är det underbart med kärlek och just den djupa trygga kärleken som man egentligen inte kan sätta på pränt, utan den bara känns. Härligt att fler än jag och min man känner så! Tycker annars det är så mycket elände i många förhållanden.

    Många varma kramar till min favoritörn! *Fniss*

    Lotta

    SvaraRadera
  13. Nä, nån vit jul när det kommer till julgran osv är inte min smak heller. För trendigt!

    Såg igår kväll någon slags senapssill på programmet "Monicas mat" som verkade jättegod. Ska söka receptet och prova, men denna verkar ju finfin med! Jag hade tänkt lägga en fet inköpslista till vår lokala nätbeställningsbutik (prisa gud - slippa julköerna)idag när jag ändå sitter hemma men så har maken lyckats åka till jobbet med inköpslistan - smart va *fniss*, så nu sitter jag här och fantiserar fritt om vad det kan ha varit vi skulle handla.

    Klämma på paket får inte göras här heller men äldste sonen försöker. Glömmer dock aldrig julafton då jag var ca 10 år och min pappa (hör och häpna, vilka gener!!!)låst in sig i vardagsrummet (med glasdörr märk väl) och klämde igenom alla paketen - det ni!

    SvaraRadera
  14. MMmmmm vad gott ! Det ska jag göra!!

    Hittade din sida via Anettes blogg! Trevligt!

    Ha en go vecka!

    SvaraRadera
  15. JO, men lite pyttalite paketglutteri tycker jag om! Inte så att det ska skakas och klämmas hur mycket som helst... men litegrann ungefär som sonen din när han var liten! Å sen måste man ju ALLTID lägga till paketen några gånger... för att de ska ligga snyggare mot granen! Eller???

    Varm kram... alla dagar!

    SvaraRadera
  16. Paketen under granen - det ser så juligt ut redan hos dig. Så långt har jag inte kommit. Ha det gott och varm kram

    SvaraRadera
  17. Äsch... nu glömde jag!
    Tack snälla du för grattishälsningen... de där vibbarna satt jag in på hjärtekontot ögonaböj!!

    Varm kram igen...

    SvaraRadera
  18. I år ligger det inga julklappar under granen, fungerar inte med en klåfingrig lilla V, hihi. Men nästa år kanske......

    Kramar Marie

    SvaraRadera
  19. Tittar in och dregglar lite över ditt sillrecept...

    Dags att sova. Vi hörs igen en annan dag : )

    SvaraRadera
  20. Jag håller med dig, inga avslöjanden eller förhandstips om julklapparna, de skall ligga under granen och inväntas till julafton orörda :)
    Kram
    Mia
    PS mysig granbild!

    SvaraRadera
  21. Ville bara komma inom och önska en riktigt god jul.
    Ha det så bra.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  22. Ruccola till sillen var en ny variant för mig. Jag är inte så förtjust i sill men ruccola älskar jag, så det kan vara en mycket lyckad kombo för mig. Ja, det låter faktiskt riktigt gott. God jul och gott nytt år, säger jag redan i dag till dig. För i helgen blir det inte mycket tid vid datorn. Kram Eva.

    SvaraRadera
  23. Låter supergott! Nu finns basilika och valnötssill också...fniss...
    Ha en underbar jul i ditt paradis!
    Stor Julkram från mig!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.