torsdag, januari 24, 2008

Olika falla gåvorna...

Har i veckan kikat runt på bloggarna och förundras över alla händiga och pyssliga bloggare där ute. Vad är det som gör att man har det där pyssliga i sig, att man har den där händiga ådran, att man har det där konstnärliga ögat??!!!

Här sitter en som har total avsaknad av denna gen och bara stirrar stumt på alla bilder. Ser väl mer el mindre ut som en fågelholk emellanåt *skrattar*.

Mamma min var faktiskt rätt så händig av sig. Hon virkade bl a vackra överkast till mig, både till barnsäng och dubbelsäng. Hon vävde trasmattor och gjorde tavlor i applikationsteknik. Det var nog inte så att hon alltid satt med ett handarbete. Hon arbetade heltid som lärare så handarbete blev det nog mer på äldre dagar som pensionär.

Jag vet att jag har virkat några spetsar till en gardin nångång, men hyfsat resultat. Tror t o m att jag tyckte det var roligt. Gjorde en gång ett tappert försök att sticka och den tröjan lämnade jag direkt till företaget som tog hand om våra sopor *gapskratt*. Fålla gardiner har väl gått hyfsat. Är inte beskaffad med egenskapen t-å-l-a-m-o-d så det har väl inte alltid blivit så perfekt. Men herre gud, vem ser, när de ligger där mot golvet??!! *himlar med ögonen* Nu har jag haft lyckan att hitta Hem&Miljö, vår superfina gardin/tygbutik här i köpingen. Marie som äger den är också helt suverän på att sy ;).

Men sedan kommer vi till det där pyssliga, måla hyllor, fixa arrangemang, strutar och doftpåsar, ja, jag vet inte allt. Ta det där med vackra blomsterarrangemang, mossa och stenar... För mig blir det mer att jag tittar på min kruka och tittar upp i skogen, tittar på min kruka och går runt på tomten och tittar igen på min kruka och konstaterar att "arrangemanget" är faktiskt riktigt fint även utan mossa, sten el grenar... Varför finns inte åtminstone den lilla pysselgenen hos mig?!*skrattar*

Tack och lov så är jag lite "allergisk" mot för mycket prylar. Gillar att ha det tämligen rent och avskalat. Tänker också mer praktiskt vad gäller saker, som att de där fina glasklockorna måste dammtorkas för jämnan;). Så det där prylarna och småpysslet faller då automatiskt bort. Men måla hyllor, fixa till något vackert det skulle inte vara helt fel... *funderar*. Har köpt flera loppisfynd som skulle vara i behov av en pensel men de står kvar i boden och ingen pensel i sikte. Kan inte måla, vill inte måla... t-å-l-a-m-o-d var ordet *gapskratt*. Gav t o m bort ett litet vackert gammalt skåp som jag kände skulle trivas betydligt bättre hos någon som uppskattade och tog sig an det, än i en kall bod hos mig, år ut och år in.

Nu har jag belönats med en otroligt händig man som med viss övertalning och lite mutor kan luras till att ta hand om mina målningsprojekt. Men plåttermålning gillar han inte heller och då krävs det mer än övertalning och mutor för att få honom igång. T ex att prylen el möbeln ska vara användbar för honom och de är det ju sällan *fnitter*.

Nä jag får väl acceptera min lott här i livet och fortsätta med mitt personliga, avskalade...*djupsuck och funderar*

Men visst ja, LAGA MAT det kan jag åtminstone!! *superglad*

Så jag bjuder på ett kanongott recept som gjorde succé hos gästerna förra helgen. Jag fann ursprunget hos Annebelle. Nu äter vi inte fläskkött i vår familj och jag kan inte heller följa ett recept till punkt och pricka utan jag måste lägga till och dra ifrån och prova nytt;). Men ursprunget finner ni hos Annebelle och min variant är här:

GREKISK KYCKLINGPANNA

Gör en marinad:
1dl olja
4 finhackade vitlöksklyftor
2tsk sambal oelek
3msk Kikkoman soya,
4msk teriyakisås

Kycklingfilé el kycklinglårfilé (1 förp, ca 900g) strimlas och lägges i marinaden. Låt ligga i marinad minst ett par timmar, helst över dagen.

Fyll långpanna med:
klyftpotatis (förkokas i ca 10 min, el låt potatisen gå 20min i ugnen innan det övriga lägges i)
2 rödlökar klyftas
3-4 skivade tomater
2 paprikor (röd/gul) i bitar

Lägg filén med marinaden över potatisen, häll mer teriyaki o soya om det ser för "torrt" ut, smula fetaost över fyllningen och lägg över några svarta oliver. Krydda med nymalen peppar, citruskrydda, dragon o ev lite salt

In i ugnen 200gr ca 30 min.

Servera med kall sås:
2dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime el citron
peppar, salt och italiensk örtkrydda

Supersmarr till helgen!!

45 kommentarer:

  1. Vad gott det lät!!! Tack!

    Du, även om du kanske inte är så pysslig så har du iaf förmågan att "se" hur det ska bli när du är klar med vad du nu gör (eller maken, då *s*). Du har ju en förmåga att få den allra mest alldagliga lillapryl att se helt bedårande ut i sin "avskalade enkelhet" hemma hos er.

    Själv har jag inte det ögat alls. Jag har inget sinne alls för heminredning och färg och form. *asg*

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  2. åå lät ju supergott *dregglar* hmm borde kanske förbereda något som jag kan äta efter passet med manschetten... om jag överlever dvs...

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet ! Det ska jag pröva nån dag.Det lät då himla gott.Du har det säkert mysigt och gott hemma även om du inte gillar de här med pyssel.Är själv inne i någon utrensningsperiod där det ska städas upp i skåp och lådor.Säkert 50 % finns i alla skåpar kanske mer som inte tillför hemmet någon nytta längre.Min man är ofta oense om vad som ska vara kvar el inte.Det är mycke som har försvunnit som han aldrig har saknat.hi hi
    Tycker de väldigt i vågor vad man gör i hemmet.
    Kram ewa

    SvaraRadera
  4. Hm, är inte du pysslig? Jag som tycker du verkar ha pysselprojekt hela tiden. Jag har semester den här veckan och hade tänkt pyssla undan en massa i källare och vind (den typ av pyssel, inte sååå kul)men det har inte blivit mycket gjort. Jag kanske helt enkelt behöver semester? ;-/ Din variant låter jättegod. Ska testa den. Vi ska göra pannan till helgen när vi får gäster och tänkte blanda olika kött, det tror jag blir bra...

    SvaraRadera
  5. Här är en som har en tusenfaldig pysselgen. Kan nästan allt. Vilket gör det jobbigt i längden. Vill ju göra allt också.

    Hela släkten på mors sida är sådana. Pyssliga och hantverkarkunniga till tusen. Kreativa.

    Tänk vilken fasa om jag inte kunnat göra allt jag gör. Hua!

    SvaraRadera
  6. Ska absolut testa det receptet i helgen!
    Känner igen mig själv i pyssligheten. Vill gärna men får inte riktigt till det. Och tålamodet är inte det längsta. Man blir imponerad av alla kreativa männsikor som finns runt om.

    SvaraRadera
  7. TACK!!! Att det finns någon fler än jag med denna icke-pyssel-gen? Jag trodde jag var ensam...!

    Tack också för så mycket mycket mer... mail kommer!

    Varm kram!

    SvaraRadera
  8. Åh jag älskar dina recept. Tack! Ska testas inom kort!

    I övrigt skulle inlägget nästan kunna vara mitt. Jag trodde jag var den opyssligaste som finns. Kan inte, vill inte, ids inte :D Okej nån plantering och nåt dekorerat ljusfat kan jag få till ibland men aldrig med nån hemmagjord grunka på. Men vi verkar ju klara oss bra ändå *skrattar*

    SvaraRadera
  9. Ååå, vad gott det lät. Tusen tack för receptet!

    Kram

    SvaraRadera
  10. Maten låter urmumsig, noterar för framtida tillagning!

    Alltså, Örnis... Det är väl tur att ingen männscha är perfekt, eller hur!? *S* Du har så många andra kvalitéer, så fortsätt lämna pysslandet till andra du. *blink blink*

    Lite roligt är det iaf att vi båda bloggar om skåpet i dagens inlägg :) Det är på väg att bli så fint så! Lillebror berättade för sin kompis medans jag målade att :" Mamma, hon är ju helknasig! Först köpte hon skåpet och målade det vitt, sen målade hon det grönt och nu ska hon måla det vitt igen!"
    Jag var tvungen att fråga i vilken fantasivärld han har sett mig köpa, måla och måla detta skåpet?! *fniss*

    Ha en bra dag, vännen!
    Kramisar.

    SvaraRadera
  11. Jag älskar den här typen av mat. Jag använder ugnen så ofta jag kan. Tycker det är toppen att stoppa in allt och bara sätta på timern. Ska testa ditt recept!
    Kram Randi

    PS. Du - man måste ju inte vara bra på precis ALLT!!!

    SvaraRadera
  12. vad gott receptet lät, låter som det kunde passa både liten och stor i vår familj.

    Jag pysslar gärna med sånt som jag har provat förut, men jag kan vara lite harig att testa nya saker (typ virkning). Och så tröttnar jag rätt snabbt om det inte går bra..
    Kram!
    S

    SvaraRadera
  13. Du har ju jättefina blomsterarrangemang på trappan! Tycker visst att det finns en pysselådra i dig. Matlagning är ett hantverk med pyssel i sig så det så! Helgkäket låter underbart gott!! ha en mysig helg!! Kramizzz

    SvaraRadera
  14. Halllå där...här är en till som inte är så där särskilt händig... måla och sånt gillar jag men allt som har mer tyg att göra är jag rätt kass på.. Kaga mat kan jag oxå.. och ditt recept lät så gott och enkelt!!.
    Min tvättsäck köpte jag i Globens gardiaffär/inredningsaffär..har inte sett den någon annanstans..kostade högst en hundring tror jag..
    kramar A-C

    SvaraRadera
  15. ...skrattar så jag kiknar....du har en stor talang; i ditt berättande! Man förstår precis! Alla kan inte vara bra på allt, men alla är bra på nåt!
    Ha det gott, kram!

    SvaraRadera
  16. Du behöver inte alls ha tålamod för att måla. Det har inte jag heller, så jag målar fort fort och det blir ganska bra ändå. Pysselmåla kan man göra med schabloner och det blir helt ok. Jag är däremot inget bra på att baka, mina småkakor blir som knäckebrödsmackor. Jag är helt säker på att du kan pyssla om du gör det snabbt och utan tålamod. *skratt*
    Kramar...

    SvaraRadera
  17. wow, det verkar ju vara ett toppenrecept! Det ska jag prova!
    Och pysslighetskomplexet känner jag också igen, trots att jag faktiskt är ganska pysslig emellanåt. Konstigt... Kram!

    SvaraRadera
  18. Alltså, du är min kompis! Ditt inlägg kunde lika gärna handla om mig. Jag är helt övertugad om att jag inte har fått någon pysselgen och jag måste erkänna att detta gör mig mindre benägen att göra det, men rackarns vad kul det är att laga mat.

    tack och bock för recept!

    SvaraRadera
  19. Du har ju supermånga härliga recept!!!

    SvaraRadera
  20. Åh, det här var supergott! Jag letade efter nå bra recept att bjuda på i helgen när vi ska fira dottern som fyllde 17 häromdagen. Åkte iväg och handlade hem det som behövdes och lagade i ordning det till kvällsmat och det fick högsta betyg! Så nu bjuder vi släkten på det här på lördag också! Tack för att du delar med dig! Det är så skönt att ha allt i en ugnsform och sen bara ställa fram.
    Ha det bäst!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  21. Ha ha.. lilla gumman....
    Jag sitter här och gapskrattar så mannen kom farandes i all hast...fick ett besviket uttryck och sa...Jasså...håller du på med det där!!!!
    Sonen kom tassandes och undrade kommer du aldrig och säger godnatt??
    Vem har tid med sånt när du skriver så kul så skrattet stockar sig i halsen....
    Min lilla lilla vän!!!

    Om du kommer på att du trots allt vill ha en massa pyssel kan jag hjälpa dig att pyssla ska du se. Nästa gång du kommer...eller när jag kommer på flygande besiktning till dig!!
    Men strutar och tingel tangel måste man absolut inte ha.
    Men vet du...kupor är toppen...
    Pissel/passlet man har inuti blir ju inte dammit och kupan går snabbt som blixten att damma av.
    Tänk på det du!!!
    Vill här bara kort meddela att det är många kupor på ingång till Ugglebotrakten i Mars:)

    Vet du vad som hände idag??
    det kom in en danm från Röda Korset och undrade ifall jag vill evara med på deras modevisning och visa mina kläder....
    Ca 60-80 personer blir det.
    Kul va??

    Ha det så härligt nu min vän!
    Kram Katarina
    Ps.
    Skrattar åt stickningen...jag är likadan...
    Stickade en kofta till sonen och en till dottern då de var pytte små...avancerade saker med små får på... Alla delarna blev färdiga men aldrig ihopsydda!!!
    Tyyypiskt mig!

    SvaraRadera
  22. Det är väl tur att vi är bra på olika saker. Hur skulle världen se ut om alla var pyssliga :).
    Laga mat är ett nödvändigt pyssel som inte alla gillar, så njut av det istället för att vara ledsen för att du inte gillar det andra. Själv tycker jag om lite mer handfasta pyssel. Roligast är att smida, tälja och så. Lite svårt att få till i lägenheten, så här blir det bloggande och matlagande som gäller. Tova kan man göra både ute och inne men det blir inte av så ofta som jag skulle önska. Undrar just varför det är så.

    SvaraRadera
  23. Go´morgon! Tror jag var lite trött igår kväll när jag skrev till dig men det var ju ditt recept som jag provade. Grekisk långpanna! Och det var det som blev kanongott! Satt vid datorn och letade recept igår fm samtidigt som jag bloggade och då dök ditt inlägg upp. Kunde inte ha kommit mer lägligt. Så tack igen! Passar mig perfekt att ha allt i en långpanna. Så dottern bestämde att det vill hon bjuda på. Sen vill hon ha cheesecake istället för vanlig tårta. Också smidigt för dom kan jag göra i ordning ikväll och stoppa in i frysen.
    Ha en bra dag! Kram, Carina

    SvaraRadera
  24. Det lät precis som du sa: Supersmarrigt!!! :) Jag tror att det inte så ofta handlar om vad man kan utan mer om det du är inne på vad man har tålamod till och om det är tillräckligt intressant eller ej... Men det är klart ett öga till vad som ser bra ut eller ej det är ju ra att ha och det tror jag minsann att du har:)))

    Kramar på dig och ha nu en bra helg, vännen!

    SvaraRadera
  25. *skrattar*

    Nicoline säger "mina småkakor blir som knäckebrödsmackor"...

    där har du något som stämmer även på mig. Kan inte baka småkakor så sådana köps om de ens behövs.

    SvaraRadera
  26. mums vilka recept blir hungrig ju =)
    ha en bra fredag

    SvaraRadera
  27. Tålamod...vem f:n har tålamod...här drar jag igång projekt med stormens hastighet och släpper inte taget förrän jag är färdig...blir det galet så slänger jag bort det...Börja med att öppna färgburken så ska du få se...allt kommer att bli målat...Första gången jag upptäckte detta var -93 när jag i ren ilska satte igång att måla vår dåvarande hall...Hela hallen och allt i träväg därinne blev dalablått...Maken var bortrest ett par dagar (därav min ilska) så han bleg rätt chockad då han kom hem...men resultatet blev bra men han är sen dess lite tveksam till att fara iväg...han är väl orolig för vilket projekt jag drar igång med då...Dammen grävdes också utan hans vetskap...han gick på morgonen och när han kom hem på kvällen såg han sin fru sticka upp överkroppen ur ett stort hål i trädgården...han suckade och gick o la sig...Dammen blev så stor att ungarna har badat i den och min kusin pratar om att jag har stans enda handgrävda pool!

    Fast jag har ju förstått att du är väldigt bra som arbetsledare så kanske är det så att du kan använda den gåvan och du vet klart och tydligt hur det ska se ut då det är färdigt..så estet är du verkligen...

    Kramar från Malin - egentligen utan tålamod!

    SvaraRadera
  28. Ibland behöver man lugn och ro för att kunna pyssla bra. men man måste fånga idéerna i luften innan de flyger bort. Det är olika. Som när jag gjorde eukalyptushjärtat, det var ett infall. Annars kanske jag planerar lång tid. Det gäller att bli uppslukad av det man håller på med, då spelar det ingen roll om man har tålamod eller inte. /linnea-maria

    SvaraRadera
  29. Här är en till som skrattade igenkännande i mycket av det du skrev! Jag är inte heller särskilt pysslig av mig. Skulle kunna tänka mig en strut eller två men det bara tar emot... Jag kan liksom inte förmå mig att sätta mig ner och försöka... Det verkar så svårt och nä jag gör det en annan dag... Däremot måla tycker jag är helt ok. Har varit inne i ett sånt "stim" nu men när maken tyckte vi skulle börja måla i vår stora hall i helgen var det något i mig som sa njaa... Men vi får väl se hur det blir, för samtidigt så vill jag ju ha den målad! *hihi*

    Smarrigt recept bjuder du oss på också. Det ska jag skriva ut genast!

    Ha en skön helg! Stor kram Jenny

    SvaraRadera
  30. Hm... pysslat har jag gjort hela livet men laga mat har jag alltid varit dålig på. Alltid avundats folk som kan få till något som låter så avancerat.

    SvaraRadera
  31. MUMS!!! Det där skall skrivas ut omedelbart och testas i helgen, det låter verkligen gott!
    Tålamod ja..jag prövar ständigt mitt tålamod då jag vill ha saker/pyssel gjorda men vill ha det klart NU :)
    Kram o ha en bra helg!
    Mia

    SvaraRadera
  32. Ja gör det! Lämna en hint på bloggen så jag vet att du kommer.. :-)

    SvaraRadera
  33. Det låter gott det där du...magen kurrar i högan sky! Jag vill hem!

    Önskar dig en trevlig helg : )

    SvaraRadera
  34. TACK! Nu är lördagsmiddagen ordnad!

    SvaraRadera
  35. Jamen, det vet du väl att ingen kan allt! De som inte kan laga mat suktar ju efter det....osv.
    Jämförelse är en förbannelse.
    Vi ska ju komplettera varandra......som jag skrev i ett av mina gamla inlägg:
    Tillsammans gör vi buketten!!
    Vilken blomma är du?
    Ha´en riktigt skön helg, vännen!
    Kramis från Kicki

    SvaraRadera
  36. För mig är det tvärtom, pyssla går väl bra men matlagningen hade jag gärna låtit någon annan ta hand om, hihi. Receptet låter dock jättesmaskigt!

    Ha en trevlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  37. Godmorning. Du, jag hittade nåt för dig. Gå in och kika på den här tjejens blogg. Längst ned så har hon ett bildspel. Hon syr bland annat "burkar", supersnygga. Har precis mailat henne och beställt några till Hildurs Hem..

    Och du slipper damma!

    http://cickisdesign.blogspot.com/

    SvaraRadera
  38. Det där receptet låter jättegott. Ska jag absolut prova när jag har dottern och hennes familj på besök nästa gång. Hon äter nämligen inte kött ... men kyckling och all slags fisk går bra.

    Inte ska du sörja för att du inte har pysselsidan "i dig". JVi är alla så olika funtade och du kan ju det där med matlagning, som är så viktigt!!

    Jag har också noterat att det är väldigt mycket pyssel hos många bloggare MEN lite för mycket tycker nog jag också. Det får inte bli för plottrigt - Feng Shui ska fortfarande gälla ... det gillar jag.

    Din snälle man får säkert något jättegott av dig till middag idag. En skön och trevlig helg önskar jag dig söta vännen.

    SvaraRadera
  39. Vilken god mat! :o)

    Jag tror det är meningen att vi människor ska vara bra på olika saker!

    Jag har definitivt ingen "syådra". Kan sy, men hatar det! Precis av samma anlening som du. Tålamod! Vill att det ska vara klart innan jag ens startat symaskinsskrället! :o)

    Är så förundrad över dina bilder från din trädgård! Tänk att det växer så där redan nu!

    Hihi! Fint citat av sonen! Min dotter sa nåt liknande till mej för nåt tag sen :o)

    Klart man måste ha barnasinnet i behåll!

    Hoppas helgen blir trevlig!

    Monika

    SvaraRadera
  40. Att kunna laga god mat är en gudagåva! Och oftast mer uppskattat av familjen än pysselådran! Tack för receptet, det låter jättegott och det måste jag prova.
    Hoppas du får en trevlig resa till London. Det ska bli kul att läsa dina rapporter därifrån. Jag längtar redan tillbaka...
    kramar

    SvaraRadera
  41. Det där låter jättegott! Måste prövas ...
    /B
    www.lyckligagatans.blogg.se

    SvaraRadera
  42. Hallå där matlisa!!

    Har du slitit dig från grytorna än eller är du som bäst ifärd med att servera efterrätten???

    Kan i alla fall briljera med att jag nu för den händige har det ultimata receptet på en helt kalorifri tårta....slå det om du kan!!!
    Hi hi......hoppas du har det lugnt å skönt, Kram UUUUUUgggglaaaaaaaan!

    SvaraRadera
  43. Du vännen,du behöver inte ha någon "pyssel-gen" för jag gillar dig ändå;-)
    Det som jag kan bli lite avis på är dessa människor som tycker om att laga mat...för det verkligen avskyr jag att göra!!!
    Kramar/Birgitta

    SvaraRadera
  44. Det är väl inte det sämsta?! Själv är jag inte alls intresserad av matlagning, ett nödvändigt ont. Sån tur att vi inte alla är lika. Hoppas att du har en bra söndag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  45. Hej! Äntligen en till som inte har sinne för detaljer! eller kanske har jag det, men tycker som du, vilket jobb att hålla efter! Försöker istället se naturen i dess egna rena form och påstår att det är vackrast så, i alla fall är det enklasst så...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.