torsdag, januari 03, 2008

Är julen slut eller är julen slut...

Definitivt så är julen slut på Karl-Johansgården! Började demonteringen i går kväll och fortsatte med oförtruten fart i morse. Nu är kl 0900 och julen är väck *ler*. Pyntet är nedpackat och granen står naken i vardagsrummet, allt färdigt för transport till kattvinden. Jag får väl medge att adventsstakarna i fönstret får väl stå kvar åtminstone, kanske, eventuellt, en vecka till ;).

Nya fräscha ljusa dukar på bordet, vita ljus på borden och plötsligt så känns det även inomhus som vi nu går mot ljusare tider och bättre tider. Ljuva drömmar om våren och sommaren, frön och planteringar, växthus och dofter, byggplaner och renoveringar... Samma förväntningar som varje år i januari *ler*.

Vaknar till vintervitt landskap, ca 10cm snö har vi fått i natt. Det mindre trevliga är att det blåser rätt kraftigt, så vägarna är nog inte så roliga att vistas på just nu. Sonen och jag ska njuta och mysa idag, med en massa härliga filmer i ett julfritt hem *skrattar*.

43 kommentarer:

  1. Här är också julen borta! Har också kvar några stjärnor i sovrumsfönsterna, men de åker nog under dagen. Ska pyssla lite i vardagsrummet tror jag. Vill få bort det röda därifrån också.

    Tänk, lika härligt som det är med julen, lika härligt är det att packa bort alltihop!

    Ha en riktigt härlig dag med sonen! Jag har mina tre barn hemma också, och här blåser det också fastligt kallt, så vi håller oss nog också inne och njuter av varandras sällskap!

    Varma kramar
    Lotta

    SvaraRadera
  2. Va mysigt det låter att sitta inne o kolla på film. Visst var det fint imorse med den nyfallna snön? Hare så gott!
    1000 kramar från Annette

    SvaraRadera
  3. Tänk vad den lilla snön lyste upp! Har också plockat bort allt pynt utom fönsterstakar och stjärnor. Även granen får stå kvar över helgen, men sen så ... Vad glad jag blev att potatisgratängen gjorde succé. Ibland har jag även i vitlök och parmesan - då blir den ännu godare! Pröva! Allt gott inför det nya året önskar jag dig! Kram

    SvaraRadera
  4. Va skönt att ni städat undan julen, ska börja lite i dag jag med! Visst är det mysigt med all snö! Men nu längtar man efter våren!!!

    SvaraRadera
  5. Filmmys är viktigt! Snö är viktigt! Våren på G... viktigt!

    Kram vännen!

    SvaraRadera
  6. Hej du!

    Ja, nu har vi fått vinter, äntligen! Antar att du har riktig vinterstämning hos dej på landet.
    Så mycket ljusare det blir, men eländigt när man ska köra bil. Tur att jag åkte hem igår.
    Härliga vinterbilder du har visar!

    Ha ett gott nytt år också!! (om jag inte har sagt det tidigare)!

    Kram

    Lisa

    SvaraRadera
  7. Å, vad skönt att vara klar med juldemonteringen....vi har allt kvar ännu....måste snart ta tag i det jag också....puh!Tack ska du ha för din kommentar på mina nyårslöften =)Roligt att jag fick förlänga ditt liv en smula(ett gott skratt....osv.)
    Ha det bäst!Kram/Gunn

    SvaraRadera
  8. Det blev bara två adventstakar hos oss och dom får vara kvar ett tag till.
    Visst är det mysigt med snö även om jag förstår att det kan vara lite problematiskt ute i skogen hos er:-) Här kommer plogbilen så snabbt så att man kan tro att man är uppe i Norrbotten.
    Ha ett bra lsut på veckan. Kram

    SvaraRadera
  9. Härligt med alla snö! Också vi har haft turen att förvitas.

    Jag tjoar till nästa gång jag ser en byrå som jag orkar flyga ned till dig. Vågar jag tala om att jag gav 180 kronor för den på blocket? Ett vansinnigt pris, i mitt tycke!

    Vi ses! Kram.

    SvaraRadera
  10. Visst är det härligt att snön kom tillsist. Vacker och vit. Lite renare blir det innomhus också när hunden inte drar in annat än lite vatten. Glad vår får jag önska. Och det blir ju faktiskt ljusare och ljusare.

    SvaraRadera
  11. Åhhh....så härligt du beskriver våren som vi har framför oss. Jippie!!
    Mitt juliga står kvar här inne i huset, julen är visst inte slut! Titta ut bara! hi hi
    Men i butiken knoppas det och nya färger tar form.....men det går i sakta mak, jag är gammal och trött!
    Fortsatt gott 2008!
    Stor kram vännen!

    SvaraRadera
  12. Oj, va alla är snabba på att plocka bort julen!..Inte jag!:)...den får vara kvar en vecka till!...jag njuter fortfarande! Och är så glad över vintern som kommit lite smått igår och stort idag...det har toksnöat hela dan precis som i alla mysiga julfilmer man sett innan jul! Det ska bli så härligt att kunna åka skidor! Ha ett gott nytt år! Kram :)

    SvaraRadera
  13. Vad skönt att det finns fler som jag. Det är underbart att ta fram pyntet men jisses så skönt det är att plocka undan det. Underbart även med snö - här är runt 15 cm nu, snöar fortfarande. Härligt!

    SvaraRadera
  14. Åh vad effektiv du är som redan packat ihop julsakerna. Jag skulle gärna vilja men här på Fädernegården är det maken som absolut vill ha julen kvar länge. I år har vi en riktig gran och när den börjar barra så åker den ut senast tjugondag Knut.
    Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året.
    Kram...

    SvaraRadera
  15. Ja, det är sååå härligt när julen är på intågande så man får ta fram pyntet, men det är himla härligt att städa bort det också!

    Jag är hemma med förkylning o feber, men nu är jag less på att vila så jag städar köksskåpen och röjer ut det som inte är värt att spara på. Tar en paus då och då, för jag blir ju helt slut! Julen får nog försvinna helt o hållet i helgen. Tog inte fram så mycket pynt i år och granen vill jag njuta av så länge det går! Första året jag har gran sen jag flyttade hemifrån så... (för typ 14 år sen) :D

    SvaraRadera
  16. Här har oxå pyntet börja försvinna lite i taget, även om jag tycker det är lite synd nu när snön äntligen kommit.
    Vi kom hem från en kryssning igår och jag har så smått börjat känna att vi är på fast mark, fy sjutton vad jag kräktes....mindre kul. Vågorna stod härliga till.
    Hoppas ni får en mysig filmkväll, jag ska nog oxå ta o titta på en rulle. Kärleken föreslog "Tatuerad torso", så den blir det nog.
    Ha det gott och en god fortsättning!
    Stora kramar Malena

    SvaraRadera
  17. Jo, jo här drömmer vi redan om sommaren och är ivriga att få in våren och DÅ kommer snön! Vädrets ironi.. trevlig helg!! Mari.

    SvaraRadera
  18. Till helgen så ska iaf granen putz väck :)

    Det är så härligt nu när det har kommit snö, om så bara för några dagar eller vad det då blir *glad*

    Kramen
    Flisan.

    SvaraRadera
  19. Hej på dig :)
    Sitter här o kikar in till dig fast det är väldans sent nu ;)
    Visst är det läckert när man avdekorerar julen , ler*
    huset blir fort ett par storlekar större, märkligt att det inte stämmer på kläderna så här efter jul, och det blir luftigt och supernajs:)
    Och färgen för i år blir....Vitt, fniss*
    Hoppas att du o sonen har haft en supermysig film dag !

    Kramar
    Katarina

    SvaraRadera
  20. Hihihi, här packas julen ihop i ett par kartonger nu i helgen och barnen får frossa på pepparkakshuset redan då... Mormor deras har bjudir in till trad. julgransplundring helgen därpå så vi tycker det är lika bra att göra rent hus redan nu:)))

    Pst, gissa vem som tar sitt premiärbad ikväll!!! Fniss!!!

    Kramar

    SvaraRadera
  21. Hå hå hå...vad skådar mitt norra öga!!!
    Är det inte en liten kakburk som letat sig ut i snön???
    hi hi...de är bra till mycket...mina har blivit förvaring för värmeljus.

    Vilken mysig dag ni ska ha då!
    Är inte alls avis...vill mycket hellre sitta på ett kallt kontor och sköta bokföring....

    Va härligt att ha ett julfritt hem.
    Jag har inte tagit bort en pinal än.
    Vi har aldrig någonsin haft julen kvar så här länge. För första gången har jag velat ha den kvar lite längre.....hmmm... kan det bero på att jag ändå inte haft tid att plocka bort den??
    I helgen ryker det i alla fall alltihop.
    Håller med om att så här i början på Januari är förväntningarna på året höga.......
    Ha en härlig fredag!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  22. Halloj! Önskar dig en skön avslutning på veckan, på julen, och på all ledighet (?). Nu börjar allt det nya : ) HÄrligt!

    SvaraRadera
  23. Så skönt att ni har fått bort julen.
    Här ska den väck till veckan.
    Det är skönt när det blir "normalt" igen.

    Ha en riktigt skön dag och helg
    kram ewa

    SvaraRadera
  24. Här stannar julen till måndag, då åker den ut. Då vill jag också ha in ljus, nytt och vårigt även om jag vädermässigt gärna har snö och kallt, dock inte i samband med storm som nu.

    SvaraRadera
  25. Det låter härligt och symboliskt fint att städa ut det gamla och ta in det nya och ljuset och aningarna om vår. Själv snubblar jag runt bland tomtar och barr ännu. Men det börjar visst bli dags att förnya sig... Er nyårsmeny lät hur god som helst. Här sitter en annan matfantast och bara dreglar... Ha en skön helg.

    SvaraRadera
  26. Här är julen på väg att städas bort, men det tar sin lilla tid...mycket som kom fram mycket som ska bort...
    TREVLIG FREDAG!

    SvaraRadera
  27. Åhhh så mysigt med stämningsfulla och vackra vita vinterbilder. Saknar snön så enormt!!!

    SvaraRadera
  28. Visst ÄR det skönt när julen åker ut :D Och varje år bestämmer jag mig för att organisera på vinden så att jag slipper stå med huvudet ner i lådorna nästa gång och varje gång är jag så j*la trött på julen när jag ska upp med grejerna att jag bara kastar in allt i kartongern.
    Och DU ANAR INTE kära Doubleeagle ... hur komplicerat det var att ta ut en vacker (och DYR) kungsgran från en lägenhet. Hjälp. Säger jag bara.
    Herregud.
    Nästa år måste jag ha en annan strategi.

    SvaraRadera
  29. Jamen Hallå! Ska inte julen dansas ut vid tjugonda knut? Va falls? ( Nåja jag tänker göra sammalunda i helgen. Granen barrar och hur kul är det egentligen och trängas med en massa tomtar?) Lite skönt blir det att få vårfint! Ha det gott /Anki

    SvaraRadera
  30. Tittar in och önskar God Fortsättning. Idag har jag varit på Saga och sett filmen "Tillsammans är man mindre ensam", fransk, mycket trevlig och bra! Kram

    SvaraRadera
  31. Ja, julen är definitivt slut här också! Såå skönt! Idag har jag inhandlat lite nya blommor och det känns så bra! Tittar man ut känns det dock som riktig vinter, visserligen inte så mycket snö, men det blåser nästan storm så det är iskallt!

    Ha en trevlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  32. Adventsstakarna behövs ännu i mörkret.

    SvaraRadera
  33. Här åker julen ut efter trettondag jul...dvs på måndag. Men nu har det blivit så jullikt och fint ute?! men det är som du skriver, när man städar ut julen känns det som ett litet, litet vårtecken...
    och frökatalogerna kommer väl snart nu...

    SvaraRadera
  34. Vad skönt med ett julfritt hem *skratt*
    Har själv plockat bort det röda och juliga och helt plötsligt så känns allt så mycket ljusare! Kan det ha att göra med att man faktiskt KAN tröttna på julen efter månader av planering?

    Önskar dig en skön helg!
    Kram.

    SvaraRadera
  35. Här har julen också plockats ner, har bara stakar, stjärnor, lite kuddar och gardiner kvar....DEt är så skönt att rensa ut och göra en nystart i hemmet eter nyår! Ha en toppendag! Kram!

    SvaraRadera
  36. Go morron !!
    Ville bara kika in till dig och önska dig en ljuvlig helg:)
    Vet du att min snorpa ( Josefine) har tagit tåget själv till KAtrineholm till sin syssling för en mysig helg !
    Det var en vinst som hette duga , pga av sin sjukdom har hon ju inte tordas att göra så mycket det sista året.
    Ha en jätteskön helg nu !
    Kramar KAtarina

    SvaraRadera
  37. Här är julen pts väck också och ljuset har fått smyga sig in igen...Fast adventsljusstakarna i fönstren får stå kvar över helgen...de sprider ett behagligt sken...

    Kram från malin

    SvaraRadera
  38. Jag tillhör den gamla sorten så jag låter julen vara kvar till den 13:e. Tog ju inte in det förrän dan innan heller så LITE tid på sig får det allt lov att ha. Men sen är det gott när man får ta bort allt och det ser renare ut.
    Hoppas ni har en bra helg. Här blåser det småspik och man trivs bäst inomhus.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  39. Då fortsätter du att plocka bort julen hos mig med då... *flin*

    Jag har fortfarande jul kvar, men hade inte så mycket framme detta år. Någon dag tar jag mod till mig och tar bort allt.

    SvaraRadera
  40. Hejsan - har ju varit inne och kikat hos dig ett par gånger och du har så mysig blogg :) Här är julen också utkastad - skelettet för sig och barren för sig :) I går kväll fick vi snö och idag snöar det fortfarande - känner lusten för snöänglar komma som små ilningar i kroppen... Ha en bra söndag 8`)

    SvaraRadera
  41. ... fast det är snart jul igen.... har inte helt koll på om hur många dagar men tomten kommer, var så säker!

    SvaraRadera
  42. OJ..är du redan klar med strippandet;-)
    Här har det kommit av sig sedan min PMS har slagit till...och älsklingen inte har begrip till att backa en liten bit med sitt EGO.
    Det har gått hett till här må du tro...och för att jag ska lugna ner mig så tyckte han att jag skulle sätta mig vid datorn lite...fniss...lite=flera timmar;-)
    Kramar/Birgitta

    SvaraRadera
  43. Ja, här är julen kvar ännu, och jag njuter. Tycer om allt ljus i huset och ute, så ljusslingorna ute låter jag vara kvar så länge som möjligt.

    Här har det varit snö, men den regnade bort samma dag!

    /Caroline

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.