måndag, januari 21, 2008

Sol, vind och vatten...

Denna helg har verkligen bjudit på alla vädervarianter.

I fredags fick vi besök fr Stockholm. Ett gäng killar med ett släp fylld med cyklar som skulle vidare till Linköping. 10 killar hade bokat en inomhus cykelpark fr kl 2000 - 1100 nästa dag. Cykla med BMX och MTB en hel natt!!

Första etappens chaufför, d v s min väninna E stannade hos mig och min kära man tog över släpet samt killarna och fortsatte i mörkret och regnet ner mot Linköping. Hemma satt vi med god mat och vin, massa tjejsnack och bara allmänt mys. Kära mannen kom sent om sider hem, trött efter sin kvällskörning.

Kvällen blev inte alltför sen för nästa morgon startade E och jag med två bilar ner mot Linköping och avhämtning av gänget. Vilket väder!! Regnet vräkte ner och det blåste kraftigt. Tack och lov körde vi via Katrineholm mot Norrköping och klarade väl blåsten hyggligt. Tills vi kom till Norrköping! Vi verkade hamna i stormens öga. Östgötaslätten var ett kraftprov. Fick hålla i ratten för kung och fosterland för att bilen skulle ligga kvar på motorvägen. Stora enorma vägskyltar hade vikt sig dubbla för vinden! Fram kom vi men med kramp i händerna *skrattar*. Lite McDonalds till detta hungriga gäng av killar innan vi tog ny fart med bilarna hemåt. Denna gången betydligt lättare för nu hade vi vinden i ryggen ;).

Stormen tilltog i styrka när sonen och jag kom hem vid 14. Allt löst i trädgården fick räddas undan blåsten. Vi har väl lärt oss av misstagen ;). Kvällen avnjöts framför brasan lyssnande på stormen som tjöt utanför.

Söndag vaknar vi till strålande solsken och av vinden märktes nästan inget. Efter en lång frukost så tog vi på vandringskängorna. Tillsammans med två glada skuttande hundar åkte vi till naturreservatet som ligger alldeles i närheten av oss, Rosmossen.

Vilken ljuvlig dag! Solen sken, fåglar kvittrade och bäckar porlade. Vandrade i ett par timmar i en fantastisk natur, vacker och lika trolsk som en John Bauer skog.

Naturligtvis glömde jag kameran hemma så ni får kika in hos Helena som är etappansvarig för just den delen av Sörmlandsleden som går igenom Rosmossen . Här finns underbara bilder fr detta naturreservat.

Fyllda av energi kom vi hem och började med den första vårsådden. Olika chilifröer har nu såtts och de första noteringarna har nu skrivits i min fina Trädgårdskalender som jag fick i julklapp av sonen.


15 kommentarer:

  1. Storm och åska är mitt favoritväder. Fast det är inte kul att vara ute och köra bil när det stormar och man ska parera vindbyar. Men sitta inomhus vid brasan och höra stormen tjuta, det är rätt mysigt.
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  2. Du har verkligen varit ute på stora äventyr denna helg. Ungefär samma väder har vi haft här. Lördagen var jag inte utanför dörren men till söndagens fina sol tog jag en promenad med dottern.

    Nu är det dags för min konstkurs igen, den är varje måndag.

    Trädgårdsboken du fick av sonen ser så fin ut. Jag har haft en liknande och i början var jag såå duktig och noterade allt, men ... ja du vet med tiden glömmer man och det blir lite si och så. Hoppas du håller ut och skriver - det är faktiskt rätt kul att läsa i den efter något år.

    Skön vecka önskar jag dig och stora kramen kommer här

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att allt gick bra, lät lite otäckt att vara ute med bilen mitt i stormen. Desto mysigare att kura inne framför brasan.

    SvaraRadera
  4. Oj, vilken resa! Skönt att allt gick bra. Här blåste det också men inte alls så farligt. Mannen var ute och jobbade i trädgården både lördagen och söndagen utan några som helst problem. Själv var jag mest inne och målade... puh, äntligen är mitt skåp färdigt!

    Ha en toppenbra vecka!
    Kramar Jenny

    SvaraRadera
  5. Aha, så Minou och Tilda luktar så gott. Jag ska se till att matte med det sbaratse skjutsar mej till Rosmossen så jag kan spåra er och läsa hälsnngen i gästboken.
    Förövrigt så måste jag sköta mina bäckar där.
    Har nyss kommit hem efter att ha varit ute och tagit en massa simturer i sjön här,

    SvaraRadera
  6. Kanske ett tag kvar innan det är dax att skriva något i min trädgårdskalender...startar nog inte förrän i mars...

    SvaraRadera
  7. Vilken vacker trädgårdskalender! Hur fick sonen den idén, att köpa den? *s*

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  8. Jadu, det har blåst en hel del i helgen! Låter trots det som en mycket bra helg ni har haft :)

    Vi går mot ljusare tider, yiihaaaa!

    Kramar
    Flisan

    SvaraRadera
  9. Halloj!!

    Snacka om att fippla med tangenterna *skrattar*, förstår fullkomligt att du ingenting förstog av det jag skrivit...typiskt..men som nybörjare får man väl trilla lite.....:O). Den länk jag syftade på var "Änglabarn"

    Ha en skön Måndagskväll.

    SvaraRadera
  10. Oj vilket äventyr i stormen. Vilken energi tonårskillarna har. Tänk om man bara hade hälften. Här i Uppland ven det också kring knutarna och det kändes tryggt att vara inomhus framför brasan. Vad härligt att det snart är dags att börja plantera inför våren och sommaren.

    Kramar

    SvaraRadera
  11. Hej igen...fint hus ni har. Vackert i vinterkylan....

    SvaraRadera
  12. Vilka galna upptåg och äventyr!!!! Spännande med kalendern där du kan fylla i och komma ihåg vad som händer! Må gott, kram!

    SvaraRadera
  13. Snablarns vad smart du ääär , brüden!! Klart vi byter! Bytt är bytt och kommer aldrig mer igen ;)

    Rent allvarligt talat... Vi får slå vara bra:iga bräijns ihop å klura lite nästa vända :)

    Sliip tajt.
    Fliset.

    SvaraRadera
  14. Ni är verkligen ute på äventyr! Själva klarade vi oss från storm, bara lite blåst. En trädgårdskalender låter inte dumt. Så här på "rätt sida om året" börjar man ju drömma om trädgårdsarbete:)
    Ni bor verkligen underbart, och det där med att inte ha grannar precis inpå är ju perfekt när man känner för att skrika nåt tokigt rakt ut! Brukar jag också göra :)(Läste ditt lilla inlägg om dina vanor) Visst ska vi också flytta ut, helst genast!! /Kram och ha en trevlig vecka

    PS: Du undrade om speglarna till gamla dörren. Maken har använt limträ-skivvor som han fräst breda spår i...

    SvaraRadera
  15. Oj vilken blåsig helg!!
    Tur att du inte blåste bort!!!!
    Nä skämt å sido...det är otäckt när det stormar så där!
    Vilken helg!

    Du glömde åtminstonde kameran....jag går ofta omkring med den i väskan men glömmer att ta upp den....hur smart är det på en skala??
    Ja vist är det typiskt när man bespetsat sig på en mysig helg.....men men.....det kunde vart värre.
    nu sitter jag på kontoret och snorar och vill bara åka hem...jag lyckas alltid bli sjuk när det bara inte går att vara hemma.
    suck.....
    Hi hi.....typ mitten på Mars kommer det nog vara överfullt med stora kartonger här.
    Jag hade allt tänkt hinna till dig innan dess.
    Ha en bra dag, kram Katarina

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.