söndag, januari 06, 2008

Trettondedag Jul..

Nya året känns fräscht och ljust, inte bara inne men även ute. Landskapet är snötäckt, kanske inte så mycket men tillräckligt för att livet ska kännas betydligt ljusare i år än förra året ;).

Veckan gick med mycket filmer i soffan och en god middag hos grannarna. Igår trettondagsafton gjorde vi vårt första stadsbesök för året *skrattar*. Iväg på hala och snödrevsvägar kom vi ändå fram till vår första anhalt i väster förort. Gamla goda vänner, där det alltid känns som man träffats igår, fastän det ibland gått mycket lång tid mellan träffarna. Väninnan visste vi skulle komma men mannen fick sig en överraskning när vi dök upp lagom till lunch. Massa prat och glada skratt gjorde att tiden bara flög iväg. Dessutom fick vi smaka på de mest smarriga i matväg. Min vän M är fenomenal i köket och hur hon lyckats svänga ihop alla rätter på nolltid, enl henne i alla fall, är helt obegripligt. Vi åt av alla sorter, inte bara en gång men kanske 2 el 3 t o m, åtminstone somliga;). Sedan när man inte trodde man skulle kunna röra sig mer, då kom efterrätten... Tack go'a M för allt och vi håller alla tummar vi kan för A och skickar positiva vibbar för att allt ska gå bra *kram*.

Sent om sider så rullade vi ut fr huset och in i bilen för fortsatt färd och nu till en nordväst förort. Hem till nästa vänner, där väninnan precis fyllt jämnt av det "stora slaget" och som precis anlänt fr soliga, varma Thailand. Om de var bruna? Om de var nöjda? Tja, vem bryr sig egentligen. Det var ju inte därför vi kom för att höra om hur bra de haft eller för att se hur oförskämt fräscha de såg ut... Nej, för smita från sin födelsedag det kanske man kan, men definitivt inte från uppvaktningen! Så presenter överlämnades men här var vi tvungna att tacka nej till kaffe, fika, ja allt! Magen stod fortfarande åt alla fyra hörn *gapskratt*.

Okej lite bilder kikade vi på med ena ögonvrån... och JAAA, vi blev suktade och fullständigt gröna av avund!! *gapskratt*

Hemåt igen till lugnet och sonen och vofsingarna. Kvällen avslutades sent på natten med höjden av lyxkänsla, en vansinnigt god toast med löjrom och finhackad rödlök och en klick crème fraiche... Tyvärr fick vi smolk i bägaren då sonen kommer ner och tittar på våra mackor och undrar varför han inte får en sådan urgod löjromstoast??!! Men herre gud?!?! Måste tonåringar lära sig tycka om allt?? Kan de inte vänta tills de flyttat hemifrån eller nåt??? Funderade starkt på att vägra löjromsmacka, men efter ångestfylld tvekan så... Ja, han fick sin b*de macka...

Men i fortsättningen så ätes dessa mackor i smyg och allra helst då vi VET att han somnat eller är totalt uppslukad av dataspelet!!!

15 kommentarer:

  1. woooooj att ni orkade äta mer efter era orgier i matväg under dagen....? Gott låter det i alla fall. Kul att läsa Din blogg tycker Ylle

    SvaraRadera
  2. Så trevligt det låter alltsammans. Umgås med vänner, uppvaktning och så all god mat. Men visst är snön trevligare än det där grå våta och tråkiga vädret vi hade tidigare? Men du, visst är det bra att de äter allt, tonåringarna? Jag har en som tittar på maten som om det vore en spya...det är inte så kul...suck..fast det goda får man ju äta lite mer av förstås. Må så gott!

    SvaraRadera
  3. ja såna barn har vi med..det dka inte vara vad som helst inte.. dyra i drift är dom..hihi!
    kram A-C

    SvaraRadera
  4. Vilket härligt stadsbesök! Men precis, varför måste de lära sig att tycka om allt? Och inte väntar de tills de är tonåringar heller, nejdå. Hummer och löjrom, kaviar och sushi. Allt vill de ha. :-/

    SvaraRadera
  5. Maten som nån annan lagat är alltid godast, tycker jag. Var du glad att sonen har aptit och uppskattar läckerheter.
    Dina vänner som varit i Thailand, var var dom? Det blir jag lite nyfiken på.
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  6. Åå...vilken härlig dag ni haft!!

    Min mage står också i 4 hörn...hela tiden, varje dag!

    Jag som dkulle sluta äta heela tiden efter nyår....nåja..i morgon är det ju måndag och julen deffeneluvt slut..så dååå....fniss...
    Finns ganska mycket nougat kvar...hur ska jag göra med den???

    Ja nu är det defenetivt ljusare!!!
    Det har vänt och det blir man glad av....
    Ha en ny härlig vecka nu min lilla vän!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  7. vad härligt att läsa!
    Ni får vara stolta över sonens goda kulinariska smak istället :-)
    Kram
    Susanne

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig matresa ni har upplevt. Jag säger också att ni ska vara glada åt sonens gourmetsinne. Han måste ju ha ärvt det från "någon":)

    SvaraRadera
  9. Låter som ni har haft det riktigt skönt under helgerna! Önskar dig en god fortsättning på det nya året och att det blir precis som du önskar!

    Det är alltid kul att kika in här hos dig, det finns bara ett problem... Jag blir alltid så hungrig när jag läser om allt gott ni äter och lagar! *fniss* Skämt å sidor, det är väldigt inspirerande!!!

    Stor kram till dig från mig!

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga dagar ni haft!
    Jag har också en tonåring som älskar all form av lyxmat. Vad är det för fel på köttbullar liksom??

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  11. löjrom till frukost på knäckemacka.. det är min uppväxt. helt ok smak tonåringen har :-))
    jag är inte klar med mina papper än, dom kommer för granskning
    kram

    SvaraRadera
  12. Låter som en härlig tripp till huvudstaden! =) Kan tänka mig att ni fick en hel del godsaker att äta!

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  13. Hihi, jag håller fullständigt med! Måste ungarna verkligen smaka på allt? Och dessutom gilla det? Hummer och kräftor går åt som smör i solsken, löjrom har vi inte tordats bära hem från affären...Men vi smygåt ju pilgrimsmusslor på tumanhand på nyårskvällen, fast det var nästan en besvikelse..
    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  14. Härlig läsning!!! Hoppas att du har en toppenmåndag! Kram!

    SvaraRadera
  15. Du får gärna ta bilderna hos mig! Inte undra på om du behöver dom - och att avsluta hela härligheten med löjromstoast! Att du inte skäms!!Haaaha - bra, lär sonen fler goda vanor ......
    God fortsättning och stor kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.