måndag, februari 25, 2008

Bättre och bättre...

Det går sakta men säkert framåt och blir bättre och bättre dag för dag... Kunde redan i lördags t o m ta kortare kryckpromenader på gården. Känner mig dock ännu för osäker med bilkörning så vår go'a granne har lovat köra sonen till morgonbussen de närmsta dagarna.

Fredag och lördag blev mycket vila och hade inte ork till annat heller. Men redan på söndag började rastlösheten krypa i mig. Vädret var hur vårigt som helst, +10 i söndags och det var ändå mulet. Tog en kryckrunda på tomten och tittade till våra odlingsland. Föreslog kära mannen att ta några spadtag för att kolla läget. Det konstaterades snabbt att det inte fanns någon tjäle i backen och jorden var i perfekt skick för att vändas.

Läste i tidningen att vårbruket startat nere i Skåne. Rekordtidig var den ju även här på Karl-Johansgården, lördag 22 februari gick startskottet här *skrattar*. Både lördag och söndag utnyttjades till vårbruk och förberedelse inför odlingssäsongen.

Kära mannen vände jorden och körde även jordfräsen. Det kändes betydligt lättare även för mig att äntligen få något att göra och som dessutom kunde utföras med bara en hand fri, d v s peka på arbete som ska utföras. Så jag satt inne vid fönstret och dokumenterade arbetet och kunde inte låta bli att begrunda det kloka arabiska ordspråket "Hur vacker är ej hackan i någon annans hand"... ;)

32 kommentarer:

 1. Vilken härlig bild på en duktig man som låter sig dirigeras av damen med kryckan. Jag ska också hålla på med en sorts jordbruk idag och sätta om alla mårbackapelargoner. Hoppas du kryar på dig och kan klara dig utan krycka snart.
  Kramar...

  SvaraRadera
 2. Läser din rubrik och börjar nynna på "bättre och bättre dag för dag..." *skrattar*
  Skönt att det går framåt. Snart så är det full fart på dig igen. Jag tror det kan vara nyttigt för dig att måsta sitta still lite? *asg*

  Det är fantastiskt väder här också även om det lär dröja tills vi har tjälfritt. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Åh, så härligt att kunna börja med "vårbruket" redan. Här hos oss dröjer det nog en stund, men solen lyser över oss idag iaf, härligt och snart ska jag ta en promenad. Kram och krya på dej.

  SvaraRadera
 4. Obegripligt, men jag ser det ju med egna ögon. Säkert att det inte är fjolårets bilder? Inte det, nej...
  Lycka till med knäet!

  SvaraRadera
 5. Verkar bättre att peka med hela kryckan än hela handen. *fniss*
  Skönt också att läsa att du är så pass rask att du kan ta dig ut lite grand på tomten. Har det lite körigt den här veckan, ska visst på kurs och info-möte ett par eftermiddagar den här veckan, saker jag förträngt, kan titta till dig först nästa vecka? OK?
  Kram Annette

  SvaraRadera
 6. Bäst du håller dig till arbetsledning så att du inte överanstränger dig. Skönt att det går åt rätt håll, hoppas att du kan slänga kryckorna snart och inte har ont heller. Jag fortsätter att hålla tummar och tår och tänka positiva tankar.

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att du mår bättre och kan gå ut i vårsolen! Helt otroligt egentligen att det är februari och det redan går att börja med alla vårförberedelser. Men härligt. Vi har en strålande sol idag, jag ska strax gå ut en sväng innan jag åker och packar lite kläder. Jag har nog varit lite otydlig i bloggen, jag säljer ju även kläder ( Capri Collection )och de jobbar ju med hemförsäljning. Men jag har gjort det lite lättare för mig så jag har en liten "butik" där jag inte har några fasta öppettider utan bara öppet efter överenskommelse. Kvällstid kommer det grupper till mig och provar kläder och fikar och sen gör jag beställningar. Det blir som "hempartyn" fast det är hos mig i lokalen istället. På så vis sparar jag min rygg, kläder är ju väldigt tungt att bubba runt med. Capri ger ut en höst och en vårkollektion, så nu under våren håller jag på med kläder feb - april, sen kör jag igång med hösten i sept. När jag då fick möjlighet att ta över Slottsboden förra våren kunde jag inte låta bli. Det har ju varit en sommarbutik så jag tyckte det passade bra ihop.
  Oj, det blev en hel novell till dig att läsa.
  Ha det så bra i vårsolen!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Skönt att det går framåt för dig. Så härligt med vårarbete! Tyckte mannen också det????? Det är härligt att få dirrigera ibland.

  SvaraRadera
 9. Skönt att operationen verkar att ha gått bra. Du får lova nu att bara ta kortare prommenader och bara göra arbetsledning så att du inte skadar knät nu. Och du verkar ju vara riktigt duktig på att observera någon annans slit och möda... ;)

  SvaraRadera
 10. Vad skönt att du är bättringvägen.
  Tänk vad det skiljer sig i detta avlånga land.Här har vi snö o tjäle i backen. Fast det blåser ljumma vindar idag.Men tänk de är bara februari hur ska det sluta.
  Visst längtar man efter värme o sol.
  Kramis ewa

  SvaraRadera
 11. Helooo

  Härligt att höra att knät inte stoppar dig allt för mycket!

  Mmmm, det finns inget bättre än att se andra arbeta.....en stund i alla fall:O)

  SvaraRadera
 12. men hej och hå vad det händer saker bara för att man inte varit online knappt på nån vecka. :-O Jag trodde din operation skulle bli framåt våren nångång.. inte på stuberten!!!!

  Sist vi pratade försvann du ju bara mitt i (igen)....

  Hoppas du kryar på dig snart och att du är online NÅGON mer tid än bara tidig morgon din tid..

  <<---- KRAM---->> /Anni

  SvaraRadera
 13. *Asg* åt ordspråket ... Det är en höjdare! Bra att pekandet funkar! Tänk om du opererat armarna ...

  Skönt att det går framåt med både konvalecensen och vårbruket!

  Kram!

  SvaraRadera
 14. Det är ju alltid underbart att se andra jobba!!! Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 15. Det är bra att du håller honom i arbete! Men säg inte att jag sa det... *viskar*

  Solens strålar gör så gott nu! Om du bara visste vad stora sonen hade för planer för i morgon! *skakar vilt på huvudet* Vojne, vojne...

  Kramisar!
  Flisan

  SvaraRadera
 16. Åh, jag har tänkt på dig och undrat över hur op hade gått. Skönt att höra att det är bättre!!!

  Gecmis olsun, vännen!

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 17. Vad skönt att du är på bättringsvägen! Ta det lugnt nu bara så du inte överanstränger dig! Fast att sitta och peka vad andra ska göra låter inte sådär jättejobbigt, hihi.

  Ha det bra!
  Kramar Marie

  SvaraRadera
 18. aaha ! När fru örn säger att det är dags att starta ute så hugger jag min kratta ... i år ska ingenting sås försent eftersom jag följer örnkalendern !

  SvaraRadera
 19. Å så skönt att höra om dina kryckrundor honey :) Krycka på och vält jorden. Nu är det väl ändå vår!?

  SvaraRadera
 20. Den varmaste kramen ikväll lämnar nu Himlstigen och beger sig mot Karl-Johansgården...!

  Var rädd om dig..!!

  Kram..

  Ps. Jo, jag VET var du finns... det är bara lite gruvligt med somligt, du vet!

  SvaraRadera
 21. Oj, här är man borta en vecka och under tiden hinner du operera ditt knä!! Skönt att det verkar ha gått bra! Trots att jag inte har träffat dig irl så jag "dig" framför mig stå och peka med kryckan... hihi...

  Hoppas du återhämtar dig snabbt!
  Stor kram från Jenny

  SvaraRadera
 22. Jodå, jag ska skärpa till mig. Men inte idag, är bizzy-bizzy. Yoga ikväll och sen träff med dr House kl 21...
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 23. Lycka till med återhämtningen! Hoppas du tar det lite piano. Vet själv inte hur det stavas, men har hört att det kan vara bra...

  SKickar kraft för återhämtning.
  Kram.

  SvaraRadera
 24. Lycka till säger jag också. Det är alltid jobbigt att bli hindrad i sin framfart. Men du ska se att du snart är i full gång...fast förhasta dig inte, vila är bra ibland.

  SvaraRadera
 25. Härligt att du känner dig bättre. Du får väl kompensera mannans arbetsinsats i sommar, när det ska rensas ogräs? Hihi... Kram!

  SvaraRadera
 26. Skönt att du är på bättringsvägen vännen""
  så fantastsika bilder...njuter av dom allihop... ser så levande och våriga ut!!
  tack för dom.. tack för att du delar med dig""
  Kramar A-C

  SvaraRadera
 27. Så skönt att det går åt rätt håll med och blir bättre. Snart far du omkring som ett skållat troll över stock och sten igen ;o)

  Känns så avlägset när jag ser dina bilder. Som om vi inte bor på samma planet ;o) Hörde på tv att skåne har fått en femte årstid. Som fortfarande inte har fått något namn. Just nu är visst lite mitt mellan allt möjligt där :o)

  Ha det fint på dina kryckpromenader! :o)

  Kram Monika

  SvaraRadera
 28. Kämpar som en besatt med att öppna filerna! H-e vad jag är nyfiken :) Du är en pärla! Vet du om det?

  Kram.

  SvaraRadera
 29. Hej
  VARMT Tack för din kommentar inne hos mig! Det känns trösterikt! Och gör mig lite mindre orolig. Så skönt att du känner dig bättre! Vi kan nog stöta på varandra i svampskogen......... Roligt att du sett liknande pärldukar i Turkiet! Visst kan jag tillverka på beställning! Jag hade tidigare en liten butik i fem år, nu hoppas jag på att det ska kunna bli ett "lusthus" till försälningslokal på min tomt.... ännu bara i planeringsstadiet. Men tanken är att tills dess sälja det jag har att erbjuda genom min blogg. Så visst kan man köpa silversmycken av mig. Fortsätt krya på dig!!!!!
  Kramar fr C

  SvaraRadera
 30. Hallå kryckan!!!

  Skönt å höra att du är dig själv igen!!!
  Spejjar å spanar, pekar och domderar....skratt!!

  Vårbruket i full gång...vad härligt!!

  Här börjar läget lugna sig lite lite......pust....i morgon ska jag bänka mig vid symaskinen...äääntligen......det har jag längtat efter....

  Vi hörs min vän.
  Kram katarina

  SvaraRadera
 31. Klockan är 23.50 och jag har precis gjort ett nytt inlägg. Gjorde en mellanlandning framför datorn mellan soffan och sängen.
  Imorgon upp kl 06.00 med nya, friska tag.
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 32. Tack för rara söta ord om våra ägg!! Ha en go kväll!!

  ♥Kram Millis♥

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.