torsdag, februari 28, 2008

En tjurig Vädur...

1 vecka sedan operation och det går hur bra som helst!!! Igår slängde jag kryckan och rattade bilen till Strängnäs. Gick kanonbra med koppling och tjugotretton rondeller.

Känner nog att kirurgen triggade mig på ett sätt som han nog inte föresatt. Läkaren var väldigt negativ och hade vissa attitydproblem redan vid snacket med mig innan operation. Han visst redan vad som var fel och inget skulle bli bättre, tvärtom sämre. Jag blev fruktansvärd irriterad på hans attityd och har svårt att visa respekt inför "högheter som tror sig veta allt" och dessutom före operation! Är jag vädur eller är jag vädur??!!! *Daaahh*

När så sköterskan väckte mig fr narkosen och meddelade att de friserat meinsken så slog min skadeglädje i taket *skrattar*. Kunde ju inte heller låta bli att poängtera detta för Herr Besserwisser, vilket självklart inte mottogs särskilt positivt. Vilket jag självklart glatt konstaterade och kunde fortsatt ännu mindre hålla tand för tunga... *gapskratt*.

Nu var ju inte min förväntan fr operation att jag skulle springa maraton, inte heller cykla Vättern runt och inte heller åka Vasan och definitivt inte köra nerför Åreskutan. Nej, mina förväntingar var mer modesta, promenader i lagom takt på grusvägar, skogsstigar och kanske över stock och sten, svampletning förståss, kanske lite kullerstenar i någon mysig stad, lite butiker och asfalt emellanåt. Så vad var problemet då??!! Ja enl Herr Besserwisser så var allt åt helsicke och jag skulle inte förvänta mig något annat än det sämsta. Trodde han ja??!! HAAAA!!! säger jag bara då har du inte träffat på en Dubbelörn som dessutom är Vädur!!

Här har rehabiliteringen gått i rasande fart. Två dagar viloläge men sedan var det kryckpromenader och idag slängde jag som sagt kryckorna och haltar fram men jag tar mig fram. Kör bil precis som tidigare och sjukgymnastiken börjar på måndag. Så nu ska den jädra läkaren få se vem som vet bäst *pfahhh och knycker med huvet*.

Kanske skulle jag tacka surputten, för det är precis sådana som han som får mig igång och triggar mig mer än några andra ;)

c de-sign det kommer att gå superfint för dig med!! *ler*

35 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Kunde ju inte låta bli när jag ändå hade min stora astrologibok framme....Nu vet jag inte heller ifall jag har prickat in rätt period på dig....men jag chansar...
  Så vassego lite Vädursläsning....

  VÄDUREN

  I varje eldtecken blir solen stark och klart märkbar. Det är dock inte så uppenbart som man kunde tro. Vädurar har en djupare botten. Den iver, stolthet och kamplust som i Väduren borde vara tydlig, har sällan en så uppenbar form. Man måste komma ihåg att Vädurens motto är "jag är", vilket pekar mot dess främsta kännetecken: stoltheten. Solen i detta tecken borgar för en stor självkänsla och stolthet, men det krävs till exempel en Mars för att lyfta fram tävlaren och den hetsiga. Stoltheten är en realitet och ett krav som inte får kränkas, men den gäller det inre och personliga som sällan berörs i umgänget, varför det kan vara kinkigt att fullt se dess styrka och betydelse. Väduren kan till och med uppträda med extra ödmjukhet, i avsikt att skydda sin stolthet, men kränks denna på allvar är det lätt att se hur viktig stoltheten ändå är. Då vaknar den ilska man brukar koppla till Vädurens tecken.

  Rörlig dekad, 11 – 19 april

  Denna plats passar varken solen eller Väduren allra bäst, men är en position med nyans. Det kan vara svårt att känna igen en tredje dekadens Vädur, men utan tvivel går allting fort för henne. Brådska. Ingen rast, ingen tveksamhet – men resultaten, styrkan och målmedvetenheten kan svikta. Det måste röra på sig, och hon kan visa prov på en imponerande snabbhet. Även kvick anpassning, följsamhet och evig spänst hör henne till. När hon gör något, dröjer det inte länge förrän hon är klar, men kvaliteten på resultatet sviktar .
  Hon har en stolthet som ofta kommer i kläm och inte är så absolut som i de tidigare dekaderna. Frustrationen i hennes solposition leder både till inre oro och känslor av misslyckande, samtidigt som den öppnar möjligheter för en friskhet i grepp, ett mod inför nyheter och en foglig rörlighet som ofta räddar och leder till mycket gott. Denna människa utvecklar samhället genom att finna nya vägar och själv våga vara den första att gå dem. Den smidiga, den anpassningsbara.
  Förhållandet till fadern känns ofullgånget. Trots att de gör mycket tillsammans och finner många tillfällen till kontakt finns det inte tid nog att nå varandra på djupet. Man fungerar hyfsat ihop, men det är aldrig fråga om någon innerlig relation. Det kan tidvis blixtra av konflikter, men de blir aldrig långvariga.

  SvaraRadera
 2. Så skönt att rehabiliteringen har börjat! Jag önskar dig fortsatt god bättring!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 3. Nu har jag läst i min bok om oss Vädurar och det står följande:
  förbandslådan stod alltid framme i ditt hem. Du var pigg och visste inte vad rädsla var, du klättrade upp i trädet innan du visste hur man tar sig ner igen. Helst ville du själv bestämma och blev ofelbart gängledare, med en stark tendens att sätta dig på de andra om de inte gjorde som du sa. Du är ju impulsiv och ofta lite för självsäker.
  Heja, heja! Deee ooo deeeo!!

  SvaraRadera
 4. Heja! Heja! Kämpa på! Håller tummarna för fortsatt bra rehabilitering. Jag gillar verkligen din blogg. Den är en av dom bästa!

  SvaraRadera
 5. *skrattar*

  Sådan är jag med, här ska ingen tro att den är något och leka stöddigt överhuvud. Då måste jag genast bevisa motsatsen och att allt går att greja.

  Heja på! Heja på!

  Fast jag är ingen Vädur...

  bara en liten försynt Fisk, men eftersom jag även har Skorpion och Skytt i mitt födelsehoroskop så blir jag ändå bitsk.

  SvaraRadera
 6. Jag vet inte vad som hänt. Men jag hoppas allt går åt rätt håll, och det tycker jag mig kunna läsa i dina rader att det gör. Så lycka till med din rehab träning. I höst är du ute och plockar svamp i skogen igen som inget ting.
  Mamma C

  SvaraRadera
 7. Vad härligt med tjurskallar det kommer man väldigt långt med.
  Du ska se att du kommer att flyga fram som en sprinter till slut.
  Att vara positiv kommer man mycke längre med.ÖNSKAR dig lycka till med knät.
  Ja du, plåster el inte men effekten ligger ju kvar i kroppen en tid efter användandet ,ja vi får se hur det går i fortsättningen .hi hi.
  Det finns ju faktiskt andra plåster med östrogen, nikotin etc.
  Det känns i kroppen att suget är borta. Vet inte när jag åt godis sitt, längtar inte efter choklad längre.Köpte alltid det när jag var och handlade, fyra bitar för 20kr och mumsade i det i bilen på vägen hem.

  kram ewa

  SvaraRadera
 8. Med en kraftig tjurskalle kommer man hur långt som helst :) Självklart måste man tro på sig själv och sin kropps helande kraft *S*

  Ha en sköööön dag!

  Kramisar
  Flisan.

  SvaraRadera
 9. Härligt att det går framåt! Kämpa på som du redan gör! Heja heja!

  SvaraRadera
 10. skönt att du mår bättre!!

  Millan

  SvaraRadera
 11. Du är uuuunderbar! *s*

  Skönt att du blir bättre och bättre!

  Kram,
  annaSv

  SvaraRadera
 12. Väduren är som bekant otroligt ENVIS har jag höt från en mycket säker källa!!!!! Stor kram från en annan VÄDUR!!

  SvaraRadera
 13. Hejja Elisabeth! Friskt humör!!!!

  SvaraRadera
 14. Det var väl det jag visste...DU ÄR EN VÄDUR! Det är därför jag fastnat för din sida så starkt för här sitter en till...gött att få bekräftat våra kämpartag och envishet...glada, pigga och alltid med ett strålande solskensleende...Alla älskar oss och ingen kan någonsin tycka att vi är tjuriga, ilskna och vet bäst....eller hur!

  Kraaaamr från Malin som återuppstått

  SvaraRadera
 15. Vilken skön inställning till livet du har. Önskar jag hade häften av din opimism ... det skulle jag behöva nu ... mina dagar går ofta i blått numer ... men försöker så gott jag kan *ler lite*.
  Skulle tro att du med din kämparglöd springer marathon snart eller skuttar över stock och sten i skogen ;o)
  Ska framöver också besöka Lilla Ugglebo och kanske Min skattkammare också men framför allt Smultrongården, missade ni den? En underbar liten butik alldeles i närheten.
  God bättring
  Christina

  SvaraRadera
 16. Det är rätt - skam den som ger sig! Jag är också vädur - fniss - känner verligen igen det här med stolthet och envishet :) Har ju fått intressant lässtund, både av din härliga blogg och kommentarerna om väduren - jözzes - är det så de ser på oss.. .) Men kämpa på så skall du se att du snart går utan kryckor igen, kram 8`)

  SvaraRadera
 17. Tur att du är envis - men ta det ändå i lagom takt! Jag blir så arg när jag hör talas om eller träffar negativa personer på sådana platser där en stor del av deras uppgift också borde vara att stötta och peppa. Som tur är blev du triggad, men många blir ledsna, låga och ger upp helt i onödan. Grrrrrr... Men skönt att höra att det går framåt för dig!

  SvaraRadera
 18. Du är en vädur! ;D

  (Det är jag med.)

  Och vilken surprutt till läkare. Vad kul att höra att rehabiliteringen har gått så bra.

  SvaraRadera
 19. NEJ, det var inte jag som var där uppe på taket! Jag har svår höjdrädsla. Om jag klättrar upp där på en stege (brrr, svimmar nästan vid bara tanken) hade jag suttit kvar där tills man byggde mig en trappa att gå ned för.

  Vad roligt att du mår så bra och att du hade rätt! Men det förstod jag väl... ;-)Jag har också väldigt ofta rätt. Så gott som alltid faktiskt. ;-D

  SvaraRadera
 20. Ha ha...lilla gumman...man bara skakar på huvudet och ler....;)
  Du är en sån enastående människa så det finns inte riktigt ord...
  ha ha...jag ser framför mig hur du sitter där i sjukhus nattlinne tjurig som ett barn och riktigt går in för att sätta dit herr Besserwisser.....fniss...
  Samtidigt ser jag hur din man försöker sjunka genom golvet men då det inte går hostar lite och smiter iväg för att dricka vatten....
  Ha ha.......du är för go du!!
  Fast jag måste säga att man behöver nog inte vara vädur för att gå i taket då någon säger...det går inte...du kan inte.....
  Ha en super härlig helg nu....och du...du kan väl skynda lite långsamt va??? Så du inte får värk sen...
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 21. Åh, jisses, vad DU varit med om då!Hemkommen från torpet och lite internet-abstinens läser jag att du legat under kniven!!
  Kör hårt tjejen och såna där Besserwissrar ska man bara knäppa på näsan och garva åt!! Sicken stropp va!!!

  Krya på dej och tack för titten hos mej och dammet här - värre än nånsin! Blä, för hantverkare!!!

  Kryapådejkramar

  Lisa

  SvaraRadera
 22. Hej och TACK för att du kan lugna min oro ....SÅ HÄRLIGT FÖR DIG ATT DU MÅR SÅ BRA!!! OCH så bra för mig att läsa om hur bra det går för dig! MEN du....det låter som vi har samma läkare.......ler... !!!! jag är inte vädur men vattuman.... jag hoppas att jag klarar av allt lika bra som du gör!!!!! På onsdag opereras jag... nu ska jag ägna helgen åt en massa saker jag vill göra innan kryckorna...!!!! Nu önskar jag dig en skön helg och tack för "peppningen" !!!!
  KRAM från C

  SvaraRadera
 23. haha.. skam den som ger sig... härligt.. det är så man blir bra.. lite jävlarinamma!!
  ha det gott ocj kram A-c

  SvaraRadera
 24. Du skriver så himla roligt! Jag kan se dig framför mig, när du knycker på nacken! Heja Dubbelörnen!

  Kramar i parti och minut!

  SvaraRadera
 25. Du är bara fööör go!! Skönt att du blir bättre och bättre. Klart du ska göra det du kan och lite till;)
  Kramar Camilla

  SvaraRadera
 26. Nä, nuuu förstår inte jag ett spår av vad du menar där inne hos mig!!!??? Vad då låta vinna?? Vad då inte vara född i en bastu??? Det ääääär torr luft i sporthallarna *host host harkel harkel*

  Trodde faktiskt att jag skulle finna liiiiiite mera stöd hos Dig, min såo kåld fränd...
  *knycker på nacken*

  Får väl en kram iaf,
  Fliset.

  SvaraRadera
 27. *spärrar upp dom gröna och ser ytterst förnärmad ut*

  Vad menar Du männsch'!? Va äre du sitter å skriver??!! Rent allvarligt talat, vad är det du kommer med för små hintiga påhopp?!?

  Lav jo maj äss! ;)

  SvaraRadera
 28. Kul att höra att du är på G igen! Jag har boken "Sibyllans hemligheter" och där står dag för dag hurdan man är. Jag är konstnärlig och är drabbad av nervlidanden. Men tackochlov så står det inte preciserat om det är mina eller andras nervlidanden (eller både och). Hahaha! Ja, du fattar vad jag menar. Hoppas att du har tid för mig onsdag eller fredag em nästa vecka. Enda dagarna jag kan komma ifrån.
  Jo, just det, kanske ska nämna att jag är fisk (en gammelgädda mer än sjöjungfru).
  Hejsan hoppsan! /Annette

  SvaraRadera
 29. Ja, skam den som ger sig! Och du har rätt inställning till livet, verkar alltid vara så positiv!
  Ha det så gott nu och fortsatt lycka till med rehabiliteringen.
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 30. Hej!
  Jag skrev här i morse, men det försvann. Lycka till med rehabiliteringen. Jag har förresten två barn, som också är vädurar.
  Kul att jag kunde glädja både dig och din man med mitt lilla skämt på min blogg.
  Ha det gott!
  Kramar!

  SvaraRadera
 31. Oj, en miniskoperation? Det verkar ha gått bra :)Det verkar också som om du har den rätta inställningen och därför kommer det säkert att återhämta sig snabbare än väntat..!

  Vilka vackra soluppgångsbilder du fångat! Kramar

  SvaraRadera
 32. Heja, heja, heja!
  Du är otrolig, härligt att du kan vända negativism till positivism! Såna trista typer kan man vara utan, eller hur! Mycket trist inställning han har som läkare, jag trodde verkligen att de hade i blodet att alltid göra det bästa för sin patient och uppmuntra. Såna är i alla fall läkarna på mitt jobb (visserligen jobbar jag på psyket, men i alla fall).

  Stor kram till min idol!

  Lotta

  SvaraRadera
 33. Härligt att det går bra för dig och det är BRA att vara envis:)
  Ha en riktigt fin söndag.
  Kram!

  SvaraRadera
 34. Låter som om operationen gått bra hittills, men tänk dig för. Överansträng dig inte bara för att du ska sätta farbror doktorn på plats *s*.
  Hoppas du får en bra vecka.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 35. Hihi, jag förstår precis hur envis du är, min ena dotter är vädur!!!!! Vad skönt att rehabiliteringen går bra, härligt!

  Ha en bra vecka!
  Kramar Marie

  Ps. Vad synd att du inte hade tänkt att cykla Vätternrundan, annars hade du kunnat få fika hos mig, hihi.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.