måndag, februari 04, 2008

Hjärtebarnsmånad...

Vill påminna er alla om att februari är alla barnhjärtans månad. Under flera år så har pengar insamlats just under denna månad då Alla Hjärtans dag även infinner sig. För vår familj har Alla Hjärtans dag en alldeles speciell innebörd...

Varje år föds 1 000 barn med hjärtfel i Sverige. Målet för 2008 är att samla in tio miljoner kronor till barnkardiologisk forskning. Forskarnas mål är att kunna identifiera barn med hjärtfel så tidigt som möjligt och förbättra operationsmetoderna och behandlingen av dem. Forskarna vill också ge barnen förutsättningar för ett bättre och friskare liv.

Hos www.hjart-lungfonden.se hittar du mer information. Flera olika aktiviteter finns under denna månad. Här finns mer info.

Ett sätt att hjälpa barn med hjärtfel är att köpa ett hjärtepin. Skolungdomar och butiker som t ex Hemtex säljer denna nål. Årets hjärtan är målade av illustratören Ilon Wikland och den folkkäre Hasse Alfredson. Hjärtepins har jag redan köpt...
Du kan även enkelt skänka 50kr genom att SMS:a HJÄRTA till 72900. Det har jag också gjort...

21 kommentarer:

 1. En sådan knapp ska jag genast köpa nästa gång jag far till stan...

  SvaraRadera
 2. Åååå....va fint...det ska jag också göra!!
  Har aldrig tänkt på att alla hjärtans dag faktiskt kan ha en helt annan innebörd....skäms.....nu ska jag verkligen tänka på alla små hjärtebarn den dagen.....

  Något helt annat...
  Vad nu.....är det snart dags att höra flaxande vingtag???
  Vadå tala tyst så inte Flisan hör???
  Får hon inte följa med???
  Vill du leka ensam???Fniss...eller är du rädd att jag ska behålla alla ljuslyktor själv och smussla ut en till Fliset???
  Hi hi......kram du lilla goa!!

  SvaraRadera
 3. Otroligt bra tanke!! Jag köpte ett litet hjärta förra året, tror minsann att det var samma ändamål!!! Det hade bara ett annat tryck på då....

  Ha det gott ikväll, kram!

  SvaraRadera
 4. Jag hakar på direkt. Min väninnas lilla dotter blev också opererad för hjärtfel när hon var baby så självklart köper vi hjärtepins.
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Vad bra att du skriver om det! Själv hade jag ingen aning om att det är barnhjärtsmånad. Det borde uppmärksammas mer!

  Tack för din kommentar hos mig också! Jodå, vi har minsann riktig vinter, men det har varit vinter länge nu, så jag är ganska/väldigt less på snön. Det vore skönt med lite vår nu.

  SvaraRadera
 6. Verkligen viktigt att man tar till sig detta och bryr sig! Självklart ska jag köpa såna knappar. Till fonden skänker jag redan, så något även om det är lite, gör jag redan :o)

  Ha det fint!

  Kram Monika

  SvaraRadera
 7. Har för mig att det brukar finnas speciella hjärtebarnsbakelser också ?
  Ska köpa nålen när jag kommer till stan nästa gång.
  kram ewa

  SvaraRadera
 8. Jag hade ingen aning om detta men nu skall jag se till att köpa mig ett sådant hjärta meddetsamma... Jag log gott åt inlägget om den käre tyske knapptryckaren. Jag har också en sådan klocka med Braunschweigautomatik och jag klara mig inte utan den. Jag skulle aldrig ens vågat tänka tanken att tysken tryckt fel. Jag skulle genast trott att det var jag och all världens andra klockor som blivit tokiga.

  SvaraRadera
 9. ... nu trodde jag igen att jag hade lämnat en kommentar, men icke heller! Jag måste ha någe fel...!!

  Nej, men allvarligt talat, min goda goda vän! Jag hör av mig någon dag, om det är ok för dig, när jag orkar prata.. just nu låtsas jag hela hela tiden att det går ganska bra! Men jag orkar inte ens prata om det riktigt bra med mamma och pappa... de vill veta hur det är, och lite berättar jag ju, men... nej, du vet, det blir som så påtagligt eländigt när man måste prata om det! Visst vet jag att jag måste prata om det... men bara inte nu!

  Varmaste varma jättevarma kramen...

  SvaraRadera
 10. Åh, tack för att du berättar! Detta borde man ha känt till. Ett av mina barn är ju också hjärtopererat ... vid fyra månaders ålder.

  Förstår att dagen verkligen har en speciellt innebörd för er ...

  Varma kramar!

  SvaraRadera
 11. Jag har läst dina tidigare inlägg här nedanför och jag blir alltid så gripen av dina fina ord om sorg och ledsenhet och om att vi måste försöka göra denna dagen till en bra dag, för vi vet ingenting om imorgon. Att vara rädd om sina nära och kära är så viktigt. Jag tänker så ofta och värnar om tiden. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera
 12. Det här blir jag glad av att läsa.
  Det är verkligen något att uppmärksamma.

  Skriver till dig som jag skrivit till några andra webbvänner:

  Jag har varit ganska så urkass på att besöka den senaste tiden, men det har varit ganska så mkt här hemma.
  Vi ska skiljas. Nej, det är inte massa sura miner. Vi kommer ganska så bra överens nu. När vi vet att det kommer att bli mycket bättre för oss båda.
  Men det är ändå väldigt mycket.
  Bara så du vet att jag finns här och jag tänker på dig .
  Stor kram från mig till dig

  SvaraRadera
 13. Tack för påminnelsen, tål att påminnas om!

  Vad roligt att du kikade in hos mig. Det gjorde att jag hittade till dig. Jag tror inte jag varit här förut, i varje fall känner jag inte igen mig.

  Jag bara njööööt av dina bilder av eran fina helg. Du menar inte att det ser ut så hos er nu? Man kan ju undra om vi bor i samma land???

  Tack för din kommentar hos mig. Välkommen tillbaka fler gånger.
  Kram Vero

  SvaraRadera
 14. Å jag blir alldeles rörd... så klart jag ska både sms:a & köpa pin!!! Vad fint och bra av dig att skriva om detta!!!

  Största kramen till dig & din familj ♥ Jes

  SvaraRadera
 15. Vilka söta pins, och för en god sak dessutom, ska genast sms:a!
  Självklart ska vi ta en tur till Lilla Gårdshuset, jag agerar mer än gärna guide! Men nu på torsdag är det lite körigt, kanske vi kan ta det senare om du vill!
  Kramis Malena

  SvaraRadera
 16. Jag ska definitivt köpa både mig och barnen varsin hjärtepin!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 17. Jepp, här stödjes också hjärt-lungfonden - hjärtproblemare, som man själv är - men pinsen hade jag inte sett. Vad söta de var! Ska springa och köpa (för några skolungdomar lär inte våga ringa på min dörr)

  SvaraRadera
 18. Visste jag inte att det fanns, men klart man köper en knapp!!

  Tackar för det braiga tipset!!
  Men du verkar ha en komplicerad klocka!!! Oj, oj!!!:)

  Ha en bra vecka!

  Kram

  Lisa

  SvaraRadera
 19. Fick en rejäl tankeställare; att "Alla Hjärtans Dag" faktiskt kan ha andra betydelser. Bra att även uppmärksamma de hjärtan som borde fått klappa längre eller som borde få klappa bättre. Nu ska jag sms:a och leta efter pins.
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 20. Vad bram Dubblis att Du uppmärksammade mig på detta :) Nu ska jag handla hjärtepin och knappa på mobilen!

  Butiken du mailade om låter intressant, glöm inte att redogöra för hur det var!!

  Jag är hemma idag med 8-åringen som har öroninflammation.

  Kramisar
  Flisan.

  SvaraRadera
 21. Verkligen bra att uppmärksamma detta! Visste faktiskt inte heller om det... *skäms* Men det blir ett besök hos Hemtex nästa gång jag åker in till stan, helt klart!

  Må så gott! Kramar Jenny

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.