måndag, mars 10, 2008

Det tar på krafterna...

Det där med stadsliv och partaja på nätterna har vi nog kommit ifrån sedan flytten hit ut. Det känns nu efteråt som vi var en aningens ringrostiga *skrattar*.

Lördag morgon var vi tidigt iväg till Stockholm och dagen gick till förberedelser innan gästerna kom. Det blev en härlig tillställning med trevligt folk, läcker mat och massa skratt. Men det där med att komma i säng vid 3 halv 4 på morgonkröken är man inte längre van vid. Kunde självklart inte sova så jag smög mig upp redan vid 730 för att se till att födelsedagsbarnet slapp se all disk. Gissa hur många glas en fest på dryga 30 pers har??!! Jag lovar, en himla herrans massa!!! Tror nog födelsedagsbarnet uppskattade hennes morgonpigga övernattningsgäst ;). Vid 9 kunde vi sitta ner med vårt morgonkaffe och prata om kvällen som varit och konstatera att det var skönt att det var över.... *skrattar*.

Vi hann även med ett besök till våra vänner som nu försöker finna det där ljuset i mörkret. Ljuset kommer, men det tar tid och sorg både måste och får ta tid.

Slutligen var det ett måste, att ta en sväng förbi Rinkeby. Fylla bilen med alla smarriga delikatesser och grönsaker som tänkas kan. Inte bara i orientbutiken men även på Vivo i Rinkeby, har det ett sortiment som är enormt och dessutom till priser som får en att fylla kassarna till bristningsgränsen. Det är något jag saknar här, en riktig orientalisk matbutik. Finns en liten i Eskilstuna men inte på långa vägar med det utbud som finns i Rinkeby.

Sonen var nog glad över att få oss hem men ännu mer glad över innehållet i matkassarna ;). Söndagsmiddagen blev en riktig äkta turkafton på Karl-Johansgården *fnissar*. Kära mannen och jag stapplade upp till sovrummet vid 21-tiden(!) och somnade nästan innan huvudet landat på kudden.

Även idag måndag känns det väldigt, väldigt seeeegt...

14 kommentarer:

 1. Låter som om ni har haft fullt upp i helgen! =)

  Vila ordenligt nu!

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 2. Ett riktigt party SKA kännas dagen efter, haha. Du måste vara en väldigt uppskattad gäst som fixar både mat och disk :D
  Ta det nu lugnt ett tag och känn krafterna återvända *skrattar*

  SvaraRadera
 3. Ja, helgen låter härlig! Vilken tur för värdinnan att du var uppe med tuppen! Här hemma somnar vi typ 20.00 på kvällarna för att orka gå upp och hålla reda på barnen. Kommer inte ihåg när jag hade sovmorgon senast..... Men det är det värt!!! Tänk den dag de blir stora och sover, då får ju jag oxå göra dte, och jag kan gott vänta....

  SvaraRadera
 4. Vilken fullmatad helg! Dig ska man ha som övernattningsgäst hör jag ...:-)! Vilken kanonpresent till födelsedagsbarnet!

  Ha en skön vecka. Kram!

  SvaraRadera
 5. Låter som en jätte härlig kväll ju!!!ooo helg!!!

  Ha en underbar härlig vecka!!!
  ~~♥ Milliskramar ♥~~

  SvaraRadera
 6. Visst är det spännande med "exotisk" mat. Förr fanns det en kina-shop i e-tuna. Där kunde man köpa frysta små ljuvliga vårrullar för ingenting, och bara att gå in där och se underliga grönsaker inslagna i dagstidningar med kinesiska tecken...häftigt! Hoppas du nu tillagar något gott och exotiskt som du berättar om på bloggen...!? / Anki

  SvaraRadera
 7. Härligt! Får nog bli en tur till Rinkeby och shoppa lite. Jag brukar handla i Uppsala där det också finns en riktigt stor orientmatvarubutik (långt ord det blev). Ha det bra, usch och fy vad det regnar i Sörmland i dag.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Känner mig ibland gammal bara för att jag knappt orkar med att partaja alls...men kanske får man ny ork när barnen blir större.
  Tycker dock att det är mycket trevligt med god mat, gott vin och goda vänner. Så det ägnar jag mig gärna åt...
  Ni verkar ha hunnit hur mycket som helst under helgen!

  SvaraRadera
 9. Det är väl skönt att komma till landet och koppla av efter en sån hålligånghelg. Jag visste inte att det fanns butiker i Rinkeby. Jag tror jag ska skicka maken att handla grönsaker där. Tack för tipset.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hahaha. Turkafton! Vilken rolig benämning! :)
  Det låter som att ni har haft en härlig med intensiv helg.
  Jag har tagit mig en titt på alla vackra bilder på CDn så nu ser jag fram emot en första titt 'live'.
  Kramar från Ronja :)

  SvaraRadera
 11. Intensivt men roligt! Tur att man inte är ute på nattliga äventyr för ofta!

  Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 12. Hallå vännen! Det låter som ni har haft en härlig helg men det tar på krafterna!
  Ja, du, lamporna finns på bägge ställena just nu. Meningen är ju att de ska vara i Slottsboden men eftersom vi inte har öppet än så har jag de även i Kolbäck. Visar dem i ett nytt inlägg ikväll, lite mera närgånget.
  Vad hittade du för godsaker i Rinkeby? Jag blir alltid så hungrig när jag kikar in här, trots att klockan är mycket. Men nu ropar mina tjejer, de har fixat fika till oss.
  Ha det gott!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 13. Inget blev som jag tänkt... men de senaste dagarna har det bara varit "off-läge" här... du vet!

  Låter härligt att bara komma iväg på någe roligt... å jag förstår verkligen att födelsedagsbarnet blev glad..! Disk brukar ju ingen gilla att ta hand om dagen efter..! Mer än då en liten dubbelörn förstås?!

  Sov gott.. varmaste vän!

  SvaraRadera
 14. Jo jo skyll på en sen natt....hihihi. Vad kul med fest! Tänk om man hade en sån gäst som du - som fixade all disk. Krya på knät och kämpa på i trapporna. Kramizz

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.