fredag, mars 21, 2008

Godiset lyser med sin frånvaro...

Läser på alla bloggar om påskgodiset och alla fyllda påskägg. Får då meddela att det finns en gård i Sverige, närmare bestämt i Sörmland som inte har de minsta påskgodis!!

Sonen har sakta men säkert minskat sitt intag av godis. Det har heller aldrig varit särskilt stort genom åren. Det kanske kan bero på hans barndom... *fniss*. Han första godis smakade han på när han var nästan 5 år! När han var liten och såg alla dessa godislådor i butikerna så sa vi att det var hundgodis *skrattar*. Han accepterade det, men det fanns handlare som hörde oss och tyckte vi var fruktansvärda föräldrar *skrattar dubbelvikt*. Sonen var med i butikerna och pekade högt och tydligt på all hundgodis som fanns överallt. Flera år efter det att han fick smaka på godis så var det enbart choklad som gällde. All annan godis avskydde han som pesten ;).

Under en kort period så var godis höjdpunkten på helgen men aldrig någonsin godisfrossa. Här hemma har godiset kunnat ligga länge, länge... Nästan så vi flera gånger har slängt "gammalt godis".

Nu har sonen nästan helt lagt av med godis och inte ens till påsk ville han ha något. Kära mannen och jag inte heller några "godisgrisar" så inte ens choklad blev inköpt till helgen!

Undrar just hur många "påskhem" som är godisfritt som vårt?? ;)

29 kommentarer:

  1. Har inte varken påskgodis eller påskpynt hemma hos mig.

    Ska flytta om 3-4 veckor så allting är packade.

    Godis hemma är inte uppskattad heller dotter och sonen äter knapp godis. Jag äter varken godis eller chips så köper inte om ingen kommer hem och hälsar på.

    Jo, jag är ny i svenskblogvärld, så om du har tid och hälsar på mig kom gärna:
    http://richiesliv.blogg.se/

    eller till:
    http://pikitinianos.blogspot.com

    Glad PÅSK helg!
    //chie

    SvaraRadera
  2. Ja, som du säkert kan förstå, så har jag inte så mycket val. Dock äter hon endast choklad, vilket jag är tacksam över.

    I övrigt så ligger det bara några, för dagen, målade färggranna ägg i en skål på matsalsbordet.

    Man är ju liksom tvungen. Ett tag..

    Och ja, ett par tulpanvaser finns också. Men färska tulpaner har jag under hela "tulpanperioden"!

    SvaraRadera
  3. Här hos oss är det inte godisfritt, såklart! Det är det enda min lilla son tjatar om nu....tjejerna är lite lugnare. Men de ser alla fram emot att få leta efter sina påskägg imorgon.
    Kram Camilla-Glad Påsk!

    SvaraRadera
  4. Skrattar gott då jag läser om hundgodis :) Berättar högt för familjen och de skrattar med. Vi har inte mer godis nu i påsk än vanligt. Choklad gillar alla i familjen utom jag som älskar sega nappar och popcorn. Chips äter vi mycket sällan och faktiskt så har vi ikväll smaskat i oss vindruvor istället för godis :) Så några pluspoäng får vi väl *ler* Glad påsk på er :)

    SvaraRadera
  5. Vi brukar kalla det för "grisgodis" och noggrant tala om vad det innehåller för kroppsdelar och färgämnen. Det ligger ett oöppnat påskägg till Honungspojken här i köket men det kommer från en annan familj. Jag kom nyss på Honungspojken när han smaskade på tårtglasyrstuben som jag har i kylskåpsdörren. Det är inte utan anledning han kallas för Honungspojken. Han gillar honung och dessutom är han mycket söt.

    SvaraRadera
  6. Det är väl härligt att det inte behövs godis i tid o otid.
    Av våra tre barn är det bara en som är tokig i godis. Sedan är det pappan i huset som inte kan låta bli om det finns hemma. Själv har jag andra laster. Bra el dåligt vet jag inte men lagomt av allt är bäst tycker jag.
    Skrattade gott om erat hungodis.

    Kramis ewa

    SvaraRadera
  7. Tack - ni är såååå sköna :) Det var trevligt att ses. Vi åkte hem vid halv sju, kastade i oss mat och svimmade i soffan.

    Godis? HA HA HA HAAA aaaaa ... typ 5 kilo här. Speeeeeedad!

    SvaraRadera
  8. Så kloka ni är!!!! Önskar faktiskt att det vore godisfritt här med.... man kan ju inte låta bli...även om jag inte äter mycket godis annars så blir jag alltid lite påverkad i påsktid!!!! NATURLIGTVIS ska vi ses i kantarellskogen i sommar! Det var väl en bra idé, jag var med min hund i "lilla skogen" går, alltså nära mitt hus... Men turerna blir längre och längre... så det är ju verkligen framsteg!
    HA EN BRA PÅSKAFTON!!!
    KRAMAR fr C

    SvaraRadera
  9. Så skönt att sonen avstår från godis. Här är det raka motsatsen! :) Men vi har dragit ner godisätandet rejält. Nu köper vi i princip bara till fredagen. Eventuellt kan det bli lite över, men det går åt under lördagen och sedan är det godisfritt i veckan. Just påskhelgen är det tyvärr MASSOR av godis i huset.
    Må så gott, så hörs vi framöver!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Inget godis hos mig. Detta med hundgodis var bra - skrattar gott.

    Glad Påsk!

    SvaraRadera
  11. Barnen har nästan slutat med godis, det finns bra alternativ också, ha en fin påskhelg.

    SvaraRadera
  12. Ojj..inget godis till Påsken..jaaa..du det kan var lika bra det..det är ju så rackarns onyttigt..men gott..hii..hii..
    Det har aldrig hänt att vi har fått slänga bort nåt godis hemma hos oss..vi är ena riktiga godis råttor..
    Jag bloggar lite från jobbet nu..vi har öppet till klockan tre..
    Ha en skön Påsk
    Kram Anette
    p.s vi har molnigt och minus fyra här...och mycket snö..

    SvaraRadera
  13. Skrattar gott åt hundgodis... Här blir det lite väl mycket godis emellanåt, och det är jag som är den största godisråttan! Dras som en magnet till lösgodiset när jag är i affären...
    Här har vi haft några lugna dagar, ska snart åka iväg på påsklunch. Vi ska också ha gäster imorgon, påskdagen, så jag har gott om tid att förbereda... Men jag har ännu inte bestämt nån efterrätt... Har du något bra tips?
    Ha en skön helg!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  14. Ja, tack! Maila mig gärna!
    Kramis.

    SvaraRadera
  15. Ja inte mitt i allafall! Bildbevis på lantliv.bloggagratis.se! Men jag önskar denna mamma hade någon karaktär - men ack nej : )
    Fast dom är söta - barnen alltså.
    Kramis

    SvaraRadera
  16. Här äter vi inte heller godis! Några bitar mörk choklad räknas väl inte, eller? Det är ju värsta GI-dieten ... *skrattar*

    SvaraRadera
  17. Fritt från godis är det INTE hos oss. Inte heller frossar vi kanske men lite choklad måste det finnas.
    Önskar dig en glad påsk!
    kramar

    SvaraRadera
  18. Här har vi godisfritt....INTE! Jag har dessutombakat dumlekakor utan dumle (hm, de blir godare så) och morotskaka med extra allt till kaffekalas i morgon. Vi har sån tur att vi får påskbuffé i församlingshemmet efter mässan i morgon. Whiyea. Ingen matlagning på ett tag, däremot ett rejält kaffe och thekalas.

    SvaraRadera
  19. Härligt strategi att påstå att det var hundgodis! Att inte vin tänkte på det vi också :) Vi har också försökt ligga så lågt som möjligt, så länge som möjligt. Men - i höstas började hon få smak på det. Några karameller varje lördag finns i vårt hus. Förutom i mors väska då...där finns det lite nu och då men det vet inge om... ;_)

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  20. Jag kan lova att i vårt hem är det tyvärr inte godisfritt. Jag hade önskat att jag inte tyckt om godis, men jag är tyvärr en liten godisråtta. Fast jag har varit jätteduktig ända sen januari, och bara ätit gott på lördagar. Vilket resulterat i en viktminskning på 9 kg! Men nu till påsk så äts det helt klart godis flera dagar i rad. Ska bättra mig fr o m tisdag!

    Ha en fortsatt härlig påsk!
    Kram
    Lotta

    SvaraRadera
  21. Nej godis äter jag inte längre. Tyvärr får jag inte familjen med på min godisfria tillvaro.
    Maken och döttrarna frossar värre än vanligt på det godis som var avsett för eventuella påskkärringar. Det kom dock inga till oss för i vårt grannskap åker alla barnfamiljer bort över påsken.

    God fortsättning på påsken från Pauline.

    SvaraRadera
  22. Wow! Jag skulle gärna ha godisfritt men maken köper alltid med sig hem och då kan jag inte låta bli att smaka.

    Glad påsk!

    SvaraRadera
  23. tCKAR TACKAR FÖR DIN HÄRLIGA KOMMENTAR HOS MIG!!!

    oj, godisfritt i vår familj...skulle va som att jämföra möss o björnar undefär!!!!;=

    Hoppas det vart en fin påsk!!!

    __♥♥_♥♥
    _♥♥___♥♥
    _♥♥___♥♥_________♥♥♥♥
    _♥♥___♥♥_______♥♥___♥♥♥♥
    _♥♥__♥♥_______♥___♥♥___♥♥
    __♥♥__♥______♥__♥♥__♥♥♥__♥♥
    ___♥♥__♥____♥__♥♥_____♥♥__♥
    ____♥♥_♥♥__♥♥_♥♥________♥♥
    ____♥♥___♥♥__♥♥
    ___♥___________♥
    __♥_____________♥
    _♥____♥_____♥____♥
    _♥_______o_______♥
    _♥_____=___=_____♥
    ___♥_____W_____♥
    _____♥________♥
    _______♥♥♥♥♥♥
    ~~~*GLAD PÅSK*~~~
    Önskar Millan!!!!

    Kram♥

    SvaraRadera
  24. Här är det också godisfritt...snart....hi hi...det är bara lite skrammel kvar i äggen som varit välfyllda för bara nån dag sen....Här har det alltså ätits en del, men jag önskar att det vore lika fritt som hos er!
    Ha en fortsatt skön annandag! Kram!

    SvaraRadera
  25. Njaa, särskilt godisfritt har det inte varit hos oss under påsken... Däremot är vår äldste son sån som sparar och sparar så vi får också slänga gammalt godis då och då!

    Hoppas ni haft en skön påskhelg med massor med god mat (istället för godis :)) och lediga, härliga dagar!

    Försenade påskkramar från Jenny

    SvaraRadera
  26. Hej på dig o Glad Påsk i efterskott:)
    Härligt med ett godisfritt hem, får jag bo hos er:) ler*
    Här är väl inte riktigt godisfritt, och söta påskkärringar har vi oxå, visst:)
    TAck för dina alltid så rara kommentarer hos mig , ler*

    HA det nu allra gottast!
    Kram Katta

    SvaraRadera
  27. Vad rolig du är - hundgodis. Jättebra idé. Vi har inte haft någon enda godisbit heller men jag har lagat efterrätter hela helgen så vi är ändå proppmätta. Ja, du har ju själv provat min käsekuchen. Vad roligt, jag blev så glad över att läsa det. Glad påsk i efterskott!

    SvaraRadera
  28. Hundgodis?! Knasfia! *asg*

    Ska jag skicka baklastaren eller ta med den vid nästa dejt??! :) Vilken färg vill maken ha på rattmuffen? Let me know!

    Hur gick det på auktionen idag??? berätta!

    Kramisar
    Fliset.

    SvaraRadera
  29. Ja här är det då långt ifrån godisfritt =) Vi är riktiga godisgrisar hela familjen.....men nu är i alla fall allt uppätet som tur är.
    Ha en skön vecka!
    Kram/Gunn

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.