onsdag, april 02, 2008

Roadtrip och livlinor...

Igår var det åter en roadtrip med kära Flisan. Vi träffades i Västerås, en stad som jag faktiskt aldrig besökt. Har enbart passerat och besökt utkanterna som IKEA. Men igår var det dags för ett riktigt stadsbesök ;).

Stadskärnan avverkade vi snabbt. Det fanns några butiker som hade ögongodis där vi dröjde oss kvar en stund. Som vanligt så fanns kameran med och som vanligt så tar prat och skratt över och fotandet glöms helt enkelt bort. Det blev nu mest praktisk shopping som dynor och glasunderlägg fr Indiska. En god lunch avnjöts med prat och skratt.

Vi hade egentligen spetsat in oss på en butik och det var Country House strax utanför stan. Precis som alltid så är jag väldigt välorganiserad inför en roadtrip. Tar reda på butiker att besöka och printar ut kartor. Men... för att fullfölja det välorganiserade så bör man ju ta med dessa utprintade kartor... som jag dessvärre sällan el aldrig kommer ihåg att göra *skrattar. Så även denna gång...

Våra resor med Flisan brukar sällan vara enkla, fr A till B, utan incidenter och hysteriska skrattanfall. Inte denna gång heller... Jag hade ett hum om var denna butik skulle ligga, men vi avverkade industriområde efter villaområde utan någon butik i sikte. Det snurrades i rondeller (om igen!), det blev ett antal samtal till Eniro, några felringningar blev det också, eftersom vi inte ens kom ihåg namnet till butiken. Till slut fick vi ringa vår sista livlina. Nödanrop till Kumla och en viss RuggUggla... *skrattar dubbelvikt*.

Om nu någon råkade befinna sig i omgivningarna av Västerås igår och noterade en svart bil som vid ett tillfälle tvärnitade in på en parkeringsficka. Som sedan såg dörrarna slängas upp och ut rullade två personer fr vardera sidan, kvidande i magplågor och skrikande av skratt.... Så var det definitivit inte en Flisa och en Dubbelörn!!

Det känns som jag varken orkar eller vill berätta mer om detta. Kan bara säga att efter att ha startat vårt letande strax efter 13 så kom vi till slut fram strax före 15. Detta först med hjälp av mutor och övertalning och sedan av ett tålmodigt coachande av en Uggla *gapskratt*. Dessa bilder är tillägnade vår superfavorit Ugglan och vännen i nöden. Framför allt så är det också bevis på att vi faktiskt hittade dit och besökte denna härliga butik *gapskratt*. Lite småsaker hann vi också inhandla där ;)




Fick köra hem i rasande fart och kom ändå försenad till sonens buss. Jag var helt slut och kunde inte ens åstadkomma en middag. Sonen och kära mannen tackar Fru Flisan för smarrbullarna och kakorna. De blev kvällens räddning *skrattar*.

Det var en fantastisk vårdag som avslutades med en lika solig kväll och ett samtal på vår altan med dessa två herrar som kikade så där oväntat förbi... *skrattar*

41 kommentarer:

  1. Ha ha...ni är verkligen inte kloka!

    Jag skrev just till Flisan att jag blir väl nerringd nu av en massa människor som vill ha vägbeskrivningar....

    Ni får ta mig med nästa gång i stället så blir det mer tid i butiken i stället för i dikena....
    (skrattandes)....hmmm...fast det kanske är det som är det mysiga!!!

    Jag ska snart kolla ut en dag då jag kommer över till dig på en fika. Du vet, en lugn dag utan biljakter och poliskontroller.....

    Tack för de fina orden du skriver om mig!!! Jag blir en smula rosa om kinderna.......me like you too you no......och dig mä Flisan...för du läser säkert det här..;)
    Ha en härlig dag!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  2. NI två måste ha otroligt roligt tillsammans! Vilka äventyr ni är ute på!
    Jag vill också åka till Country house, men har 45 mil enkel resa...men nån gång ska jag hamna där!
    Ha en mysig dag! kram!

    SvaraRadera
  3. Västerås är en mysig stad! Särskilt känd för att producera mammor till Stalker-ladys.

    Att du fick magknip av skrattandet betvivlar jag inte. Låter som en toppendag.

    Lust att skratta lite mer, åt mina pryo-minnen?

    Och, pst, du har mejl. Kramar!

    SvaraRadera
  4. Men visst, jag var som ett utsketet äppelmos igår kväll! Utmattande, det är vad dom är dom däringa utflykterna *S* Men snablarns vad kul vi har. Eller ?! *fnissar hejvilt samtidigt som jag söker bekräftelse*

    Ordning å reda på dig som är å shoppar lite till å kommer med bra information! Ska bli trefligt att höra vad det fanns för mer ord, texter att beställa.

    Kramisar.

    Pst. Vi tar bullskolan sen ;)

    SvaraRadera
  5. Vad då "faktiskt"??! Å buhuhu?! Gör man sura smileys, då får man allt förklara sig. Basattduvet.

    Jaaa, snällaaaa! Kan vi inte brumma in framför skolan med värsta dunket a la oss i bilen!!?? Pliiis, pliiis!?? Säjjaba!
    Jag laddar upp med bagaget fullt med bullar, OM det skulle behövas slätas över på nåt sätt *trillar av stolen*
    *dööööör*
    *får svår andnöd*

    SvaraRadera
  6. Å, jepp Ugglis, du är smart du. Jag läser här. Tack ;)

    SvaraRadera
  7. Trorrujaedumva? Gråter av skratt? Du? Det vill jag se först!
    *moahahahahaha*

    SvaraRadera
  8. Åh, vad glad jag blir att du skrev så hos mig! Jag älskar helt SPONTANA kommentarer som inte alls har fått TVINGATS fram på något sätt.
    Sånt värmer verkligen. Långt in i hjärtat.
    *dööööööör av skratt för sjuttielfte gången detta dygn*

    SvaraRadera
  9. Ni verkar ha haft en riktig äventyrsresa ihop!
    Mysig butik med en massa gobitar i!
    Har du tid över för en fika på fredag?
    See you.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  10. Ja, den butiken passerade jag vid utfarten strax norr om Västerås. Var på väg norrut och stannade inte. Det ångrar jag nu när jag läst ditt inlägg. Tack för tipset - nästa gång ska jag stanna till!
    Kram Randi

    SvaraRadera
  11. Trevligt verkar ni har haft det.Det är så kul att göra dessa roadtrippar. Ett kul minne jag har är när en kompis o jag var ute på en sån sväng var efter E4 , vi hade besökt en mängd butiker o var på hemväg, hon gasade på rätt friskt och jag såg lite längre fram att farbror polisen stod med kameran och säger till henne - Där framme står polisen i en mycket lugn ton. Vilket hon svarar - Va , vars e de extrapris ??? De va vad hon hörde jag sa . Böter böter blev det.Oj vad vi vred av oss skratt när hon stannade för polisen o han trodde nog inte att vi var riktigt kloka ,för då fick hon blåsa också. Sen försökte vi förklara oss varför vi var så muntra, jag tror inte att han greppade det.
    Ha en skön kväll
    kram ewa

    SvaraRadera
  12. Som jag alltid sagt: shoppande kvinnor borde ha egen chaufför. Inte bara för att hitta, man blir ju också lite trött av rejäl shopping.
    F ö mycket bra redovisning av händelseförloppet. Ni borde göra en dokusåpa av era äventyr, du och Flisan!

    Kram från Annette

    SvaraRadera
  13. Vilken härlig utflykt!!
    Bra början på April!

    SvaraRadera
  14. Synd att jag inte var i stan igår ... hade inte velat missa din framfart där :).
    Nej, det är inte lätt att hitta till Country House. Det ligger lite avsides och vägen in dit är inte lätt att hitta heller.

    Jag ler och skrattar när jag läser dina inlägg. Har du aldrig funderat på att ge ut en bok med anekdoter? Du verkar som gjord för att skriva sådana.

    Tack för de fina orden om mitt kök.

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  15. Hihi! Ni är för roliga! Vilken mysig butik det ser ut att vara!

    SvaraRadera
  16. Afton! Ajm bäkk.

    Lite lätt besviken dock, eftersom jag trodde att du åtminstone skulle ha fått till ett par, sju mail under min arbetsdag. Ack vad man bedrog sig. Vän hit å vän dit. " Du å ja', flisan"
    Right.

    SvaraRadera
  17. Måste tillägga att jag tycker att det torftigt att du bara lyckas få iväg sju mail på en dag. Vad gör Du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för länge sen vi sågs...

    SvaraRadera
  18. "Hääääärt" vadå förut? Sluta mumla i skägget som sitter fast i brevlådan.

    SvaraRadera
  19. Schhh! Lyssna noga! Hör Du?
    Det är min kudde som ropar "Fliiiiiisan, kooooooom nuuuuuuu!"
    Min kudde-respekt-jag går.

    Natti.

    SvaraRadera
  20. Inte riktigt, men nästan. Har ca 7 mil dit men det är "stan" för mig. Åker dit eller till Örebro när det ska storhandlas, typ kläder och sånt. Har bott där både som liten och som stor.
    Var ofta till Eskilstuna och handlade när äldsta sonen var liten men har inte varit där på länge. Finns det några roliga inredningsbutker där, och andra med för den delen, värda ett besök?
    Kompisen och jag gör ju också våra små utflykter och Eskilstuna ligger inte så långt bort heller.

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  21. Den butiken måste jag besöka. Ska lura med mig maken, det tar bara en dryg halvtimme att köra dit för mig. (som inte glömmer kartan)

    SvaraRadera
  22. Ni verkar ha haft en toppendag rakt igenom! Och huset ni hittade till slut verkar ju också vara ett superställe!!

    Tackar för titten hos mej!

    Kram

    Lisa

    SvaraRadera
  23. Fniss - kul resa ni verkar ha haft och vad härligt att skratta så gott =) Minns själv när vi var på trädgårdsresa i fjol och blev visad vägen av en invånare och hamnade ute på en åker.... minnen vi fnissar åt idag.. Ha en bra dag =)

    SvaraRadera
  24. Hihi) Låter som en actionladdad bilfärd!!!!!
    Turni hitta framm tillsit då..med tanken av innehållet i butiken;)

    Men...bor ni så härligt vid sjön??
    ~~* W I T H ♥ L O V E *~~
    Millan

    SvaraRadera
  25. Va´kul ni verkar ha - Du och Flisan! Det är fint att ha en så fin, spontan och glad kompis!! Men du verkar ju vara likadan själv, så jag förstår att ni trivs toppen tillsammans. Har ni känt varandra länge?

    Skön och bra dag önskar jag dig. Kramisar

    SvaraRadera
  26. Låter som en rejält kul dag!

    SvaraRadera
  27. Ni är för härliga. Det är så befriande att läsa om era äventyr och följa gnabbandet efteråt. Underbart att ni tar det med humor. Jag skulle nog ha blivit rätt sur om jag fått leta så.... Häftigt med ballongen. Det är mäktigt när de passerar över en på låg höjd.

    SvaraRadera
  28. Hej tjejen!
    Vilka härliga äventyr ni verkar vara ute på, du och Flisan! Helt underbar affär!

    Och så vill jag tacka allra ödmjukast för dina underbara, stöttande ord inne hos mig. Jag har nog en lite deppdag idag, men nu känns det genast mycket bättre. Varma kramar sänder jag till dig!

    Och självklart ska jag genast sätta igång med din docka. En sån underbar tjej som du ska såklart ha en lite vårdocka. Hur var det, hade du något speciell färgställning du vill ha henne i? Hon skulle vara lite romantisk och sitta i gäststugan, visst var det så?

    Massa kramar!

    Lotta

    SvaraRadera
  29. Vilken härlig dag ni verkade ha du och Flisan.....och vad ni måste ha förlängt era liv den dagen....pga alla glada skratt,menar jag =D
    Ha det gott resten av veckan och helgen!
    Kram/Gunn

    SvaraRadera
  30. Det låter som om ni hade en helt fantastisk dag.

    SvaraRadera
  31. Ni är ju ena riktiga glädjespridare!! Det är en gåva! Själv känner jag mig som "Åke-Tråk" i erat sprudlande sällskap.....hi hi!
    Vilket läckert rosa hus, och allt det där fina inuti, oj oj! Vilken tur att ni far runt och styrker upp våra affärer på vischan! Ni är för goa ni!! Men inte visste jag att Ugglis är ensån skicklig kartläsare, det bådar gott när vi kommer farandes!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  32. Hihi, ni är ju för roliga! Jag sitter och skrattar bara av att läsa om erat äventyr! Tur ni kom fram till butiken till slut, den ser underbar ut!

    Ha en trevlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  33. ha ha...jag läste hos flisan oxå..ni är ju för roliga ni..nästa gång blir det väl privachaffis!!
    ha det så gott vännen kram a-C

    SvaraRadera
  34. Hahaha, vilken härlig roadtrip ni verkar ha haft!!! Skulle bra gärna velat varit med... hihi...

    Ha nu en skön helg!
    Många kramar från Jenny

    SvaraRadera
  35. Hahahahaha! Herregud gumman!? Vad göör du på dagarna?? Så härligt att ni hittade fram i alla fall!

    SvaraRadera
  36. ...Gapskratt med tårar i ögonen...
    Jag måste faktiskt skriva till dig som jag gjorde till din reskompis...jag blir nämligen alldeles uppstressad och får nästan andnöd när jag läser om era härliga turnéer...fniss...och tack för att vi får följa med på dom via bloggen:-)

    Tack för dina ord hos mig...dom värmer!
    Tittar in på sidan om honom ibland där folk skriver i hans minnesbok och känner en slags tröst i att läsa vad omtyckt han var.
    Eftersom han var döv så blev det inga långa diskussioner mellan oss...han läste på läpparna och mitt långsamma och taffliga teckenspråksalfabete...och så svarade han med sin röst som han hade kvar trots 38 års total dövhet.
    För oss räckte det ibland med en varm kram,en blick med en blinkning eller ett litet leende.

    Sista gången jag såg honom upprätt var på Johannas bröllop alldeles innan han skulle åka...en lång,lång kram på flera minuter... och jag som ALDRIG frivilligt står framför kameran bad om att dom skulle knäppa ett par kort på oss.
    Tyvärr blev korten som tagits med min kamera alldeles mörka så man såg inget, men jag hoppas att min kusin (hans dotter) fick till det bättre.
    Han hade permis från lasarettet,men vi trodde att han skulle klara upp den här åkomman oxå,men sen blossade hans gamla sjukdom upp och det hanns inte med någon transplation pga hans dåliga kondition.

    Kramar/Birgitta

    SvaraRadera
  37. Skrattar gott åt eran irrande färd! Men det ser ut som det var värt det, butiken verkar urmysig!!

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  38. Ja jag läste precis om era äventyr tillsammans, det viktiga är ju att ni verkar ha superkul tillsammans!

    SvaraRadera
  39. Ni är ju helt underbara! Även om ni är helt tokiga oxå! *asg*

    Kram,
    annaSv

    SvaraRadera
  40. *skratt* jag kan verkligen se er snurra i rondeller och hänga med näsan mot rutan för att spana efter gatunamn...haha... det verkar ju i alla fall som att det blev en ganska lyckad tur, och det är ju huvudsaken! kram!

    SvaraRadera
  41. Här är det i alla fall som vanligt märker jag:) Ville bara kika in och ge dig en stor kram!!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.