tisdag, maj 20, 2008

Växthusrapportering...

Denna helg har jag bara gått omkring som en sur disktrasa!! Jag blir så otroligt påverkad av vädret och detta eviga regnande tillsammans med några fjuttiga plusgrader fick mig att dra något gammalt över mig. Inget, absolut inget blev gjort här hemma!
Solen kom äntligen fram igår och humöret vände lika snabbt uppåt igen ;).

Rejäl nattfrost hade vi dessutom natten mot måndag. -2 när vi gick upp strax för 6 i morse... brrrr. Stackars växter som tog pingstvädret på allvar och satte fart. De stora pionerna verkar ha klarat sig men några av de mindre verkar tagna. Vinrankan som också skjutit fart på väggen har fått sina blad högst upp rejält bitna.

I växthuset kämpar elementet för högtryck (!). Vad gäller el och växter så snålar inte min kära man på detta. Växterna går före allt annat, handlar bara om prioriteringar enl honom. Som att golvvärmen ska slås av i badrummet!! Trodde han ja, när han gick och la sig så var jag snabbt där och knäppte på den igen. Ska jag frysa fossingarna av mig på morgonen eller??!!! *förvånat*. Vi får väl se vem som vinner kampen ;). Det var väl vädur jag var, eller hur? *fniss*
Solen skiner åter idag och snart hoppar jag upp på Svarta Faran, d v s åkgräsklipparen. Här ska klippas gräs idag, för även med åkgräsklipparen så tar det dryga 3 timmar ;).

26 kommentarer:

 1. Aha... det är hos dig regnet håller till!

  SvaraRadera
 2. Så fint växthur och växterna ser ju ut att trivas gott. Undra på om du vill vara i värmen hos dem och bra tycker jag att du värmer upp badrumsgolvet. Det är ... att komma ut ur duschen och frysa. Nog nu med det kalla - solen måste ju komma och värma någon gång. NU tex. Vore bra tycker även jag som frusit så in i norden den sista tiden. Vid snöfall i Dalarna tex.! Ha det nu gott söta Örn och stor kram

  SvaraRadera
 3. Tänk att ni också får känna på lite kyla? Det är en underlig vår. Här behövs långfillingar ännu! Fatta!
  Gah!!!
  Det var rörande att läsa inlägget före. Förstår din livsfilosofi. Du tror inte att det ska hända något men vet att det kan hända. Och lättnaden över att ha sonen lyckligt hemma igen. Hur man som förälder hoppas att barnen ska våga sig ut i världen och uppleva allt fantastiskt samtidigt som man vill ha dem nära. hur får man ihop det.Man måste och man får lära sig. Öva sig. Men som du så vackert säger; tack goda godheten för att du för hem dem till oss hela igen efter äventyren. Min dotter har börjat gå till skolan själv. Det är inte Berlin direkt men känslan är kanske lite lik...
  Efter Engla och annat finns oron ständigt där. Inte förlamande men vetskapen finns där. Slumpen kan slå till...
  Hu. Det är världens bästa jobb att vara mamma men även det mest påfrestande och utmattande...;D
  Storkramen till dig min "gamla" vän.
  Tre timmars gräsklippning! Jag kanske ska vara glad att det är så kallt att gräset inte växer....!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder och beskrivningar som alltid. Får som vanligt hemlängtan när jag kommer hit :( . Har inte haft tid med någonting på senaste känns det som. När jag ser din gård blir jag så sugen på att bo i Sverige..
  Hoppas allt är väl med er alla.

  Många kramar
  S

  SvaraRadera
 5. Karlar prioriterar oftast lite märkligt, det är ! ;)

  3 timmar ?!!! Jag tor jag dånar...att klippa hos oss tar kanske 20 min men då har vi skogstomt, tack och lov !

  Självklart ska du få insidertips !
  Mailar dig i veckan...

  kramen

  SvaraRadera
 6. Ja, det blev verkligen bakslag med värmen. Eller fel ordning, först sommarvarmt - sen vinterkallt och till och med snö på vissa platser. Hoppas att växterna klarar sig bra, men de verkar ju ha det varmt och skönt. Värre med dina fötter.....

  SvaraRadera
 7. Hahaha, inte ska du frysa fötterna heller!

  Du, vet du (eller kan du fråga kära mannen) hur jag ska sköta om mina chiliplantor? De har kommit upp en bit nu men visst är det väl lite för kallt att ha de utomhus nu? Stora krukor? Mycket eller lite vatten? Andra tips?

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 8. Oh, vilka kraftiga och knubbiga tomater du har! Mina är bara små och spinkiga ännu så länge. men de tar sig! Kram!

  SvaraRadera
 9. Här på Hallongränd 4 så sköter Sambon om gräsklippningen och det tar väl ungefär lika lång tid med åkgräsklippare som hos er. Ja, han har hand om trädfällning och häckklippning också.
  Det andra fixar jag, finliret med blommor, ogräsrensning å så.
  Beundrar ert fina växthus med en nära nog pedantisk ordning. Sköter ni det tillsammans?
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 10. Hur kan han prioritera blommornas fossingar före dina? Klart ni båda vill ha det varmt och skönt. Ert växhus är så fint. Önskar mig ett men har ju alldeles för små ägor; läs villatomt modell mindre.

  SvaraRadera
 11. Hur kan han prioritera blommornas fossingar före dina? Klart ni båda vill ha det varmt och skönt. Ert växhus är så fint. Önskar mig ett men har ju alldeles för små ägor; läs villatomt modell mindre.

  SvaraRadera
 12. Men hälsa maken att ALLA blommor behöver värme, så även du. Jag skulle göra som du, skruva på värmen igen.

  SvaraRadera
 13. Hihi, sur som en disktrasa! Det har jag också varit i helgen pga det förbaskat tråkiga vädret! Men nu lyser solen åter här hos oss och då blir humöret på topp igen! Vi hade också frost härom natten, skyndade mig ut på kvällen och täckte över en del utav växterna. Det verkar som om allt klarade sig.

  Ditt växthus är underbart, jag vill också ha ett någon gång i framtiden.

  Ha det bra!
  Kram Marie

  Ps. Klart du måste få ha det varmt om fötterna!!!

  SvaraRadera
 14. Gomorron vännen !
  Det är inte bar ni som har det kallt..brrr..här är det kyligt o regnigt också, man bara väntar o väntar på den där värmen...
  Vilket fint växthus ni har..wow, vad ni har jobbat på med plantor o allt..
  Jag ser att Ugglis varit på besök..åhh vad roligt ni ska ha haft det, en hel dag med prat,fika o shopping...
  Ha det så bra kram Anette
  P.s pussa dina söta vovvar från mig o Nisse

  SvaraRadera
 15. Det var stora ägor frun hade, men det kräver uthållighet och skärpa, så du är nog som gjord att sköta svarta faran. Din make verkar vara lika entusiastisk över växthuset som min gode man, visst är det skönt att bara kunna äta av deras ömt skötta växter. Kramar och kör försiktigt. Birgitta

  SvaraRadera
 16. PRIORITERINGAR?!...skratt...men då har han väl missuppfattat vad som är viktigast...växterna ute i det ordningssamma växthuset eller rosen som ligger bredvid honom om nätterna;-)
  Jag förstår att det är otroligt skönt när sonalyckan är hemma igen, för det är som sagt var så mycket som kan hända här i livet.
  Kramar/Birgitta
  Psst...ta det lite lugnare på Svarta faran är vad du gör när du är på turné med Flisan...fniss...för då går det verkligen undan har jag förstått:-)

  SvaraRadera
 17. Vilka växter du har alla redan!! Ser så fint ut i ditt växthus. Och att klippa gräs är väl mysigt. Fast jag gick ju med min (innan jag blev överkänslig!!) men så hade vi inte så stor tomt heller *s*.
  Hoppas du har en bra onsdag.
  KRam Elzie

  SvaraRadera
 18. UNDERBART inlägg som alltid! :)
  Blir som vanligt på jättebra humör när jag tittar in och lässer dina inlägg :D
  Förstår att Ugglis har skrattkram när ni setts *hihi*
  Det ser mysigt ut i växthuset, allt ser ut att frodas. Kul med prioriteringar..haha kan se framför mig hur du vrider upp temperaturen på golvvärmen :)

  kram & ha en jättefin dag, hoppas solen skiner på er!

  Mia

  SvaraRadera
 19. Begriper inte nått...är du säker på att erat växthus "bara" är 10 kvm...Det ser bra mycket större ut än mitt...hm...
  Värme ja...tanken at sova i växthuset for igenom skallen på mig häromdan - skulle vara sk levande frostvakt för jag har ingen el indragen där ute, om maken din fortsätter stänga av golvvärmen så kan du ju flytta ut i "det gröna" där värmen är på...inget hindrar en vädur det vet jag själv...hi hi..
  Detta vädret som vi haft nu är väldigt energikrävande och är svårt att hålla humöret på topp...hänryckningens helg satte verkligen igång livsandarna och så helt plötlsligt ska man gå runt o huttra...de pratar om värme till helgen...hoppas...

  Kramar från Malin !

  SvaraRadera
 20. Ja både vi människor, djur och växter blev rejält lurade... fy vad sur man blir men nu verkar sommaren göra ett nytt tappert försök och vi hoppas det lyckas denna gången, ljuvligt växthus du har, skulle vilja ha ett jag med.. Mari.

  SvaraRadera
 21. vilket härligt växthus!!

  TRE timmar!? jag klipper våran gräsmatta på tio minuter blankt med handjagaren :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 22. Hej Kära du...

  Ska nog ta ett snack m maken din nästa gång, inte fasiken ska det frysas om några Örnfötter inte! *ser bestämd ut*

  Hoppas att vi kanske hörs på msn i kväll... Skulle behöva...

  Kram.

  SvaraRadera
 23. Jag påverkas också av vädret. När det blir så där gråkallt blir jag alldeles handlingsförlamad, har inte lust med nånting, vill bara krypa in under en filt. Och så tittar solen fram och ...vips... så är det mesta ok igen!
  Men oj, vilken stor trädgård ni har! 3 timmar!
  Nästa torsdag blir jättebra! Titta förbi när du är klar. Jag ser till att jag är i boden strax före 12.
  Ha det gott och hoppas ni också har det lite varmare nu!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 24. Jippie!!!
  Massor av kramar.....hi hi!

  SvaraRadera
 25. Håller med dig.Det är lite för kallt för min smak. jag vill ha sommar nu!

  SvaraRadera
 26. Ojojoj vilken tillväxt hos er! Så där brukar det se ut långt fram i juni hos mig...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.