tisdag, augusti 12, 2008

Ett steg på väg...

Ja, nu är vi ett steg på väg mot ett nytt, större, fräschare, måååådääärnare badrum ;).

Vårt badrum som jag ju inte hann fotografera, hade renoverats på 70-talet men den rosa santiteten var nog fr betydligt tidigare dato. Den rosa saniteten matchades till rosa våtrumstapet och till ett ännu mer rosa golv... *brrrrrrr*. Bilden är helt klar över hur det kommmer att bli, rymligare, vitare, krispigare och superfräscht.

Nu är det ju så att kära mannens plötsliga infall i fredags kom helt utan förvarning och precis när hans semester var slut!! Jag blev en aning orolig för att denna badrumsrenovering skulle bli ett lååångt, mycket låååångt projekt, eftersom inga hantverkare var kontaktade...

MEEEN nu är det så fiffigt ordnat här på gården att det är här, precis just här, som arbetsledaren träder in ;).

Med min erfarenhet av just viktiga kontakter här på landet, så har jag lärt mig att skyndsamt ta reda på yrket hos nya bekantskaper, oavsett hur flyktiga kontakterna kan till synes vara. Är det då hantverkare så avkrävs omdelbart ett visitkort och läggs i "braatthalådan". Whiskyprovningar är bl a ett förträffligt tillfälle att knyta kontakter ;).

Får lägga till min meritförteckning att jag dessutom anser mig vara en bra personbedömmare och har funnit dessa unika hantverkare, en helt egen raritet, alldeles i krokarna av Malmköping. De kommer när de lovar, de håller vad de lovar och de har en yrkesstolthet som gör att de inte lämnar ifrån sig ett dåligt jobb. Dessutom, det bästa av allt, de är hur trevliga som helst!!

Glömde jag nämna att de flesta har rötter i Norrbotten... *log hon ödmjukt*

Självklart fick den förträffliga arbetsledaren kontakt med badrumskillen, som snabbt kom och tittade på jobbet i söndags. Självklart så fick hon också kontakt med rörkillen som kommer redan i morgon och tittar på jobbet. Enl honom så låg det ev arbetet inte alltför långt fram i tidsplanen.

Naturligtvis fick hon även tag på elkillen och han kommer redan i eftermiddag för att ge råd och direktiv innan han ska in med sitt jobb.

Jag glömde nog kanske nämna att kära mannen är sedan i går bortrest på konferens och har ingen aaaaning om allt detta *skrattar*.

Kära mannen hade fått för sig att detta skulle ligga längre fram i "pipeline", men ibland tycks han glömma el förtränga att det är just en arbetsledare han gift sig med ;). En av arbetsledarens främsta uppgifter är ju också att se till att jobbet går framåt *la armarna i kors över bröstet*.

9 kommentarer:

 1. Så är det ju..bakom varje arbetande man står en kvinna och håller i trådarna....fniss...

  Så spännande att få se sen!

  Ha en bra dag! Kramar!

  SvaraRadera
 2. Du är ju för härlig!
  Väntar med spänning på fortsättningen.
  Ha det gott vännen.
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Du är fantastisk. Nu vet jag vart jag ska vända mig när vi ska göra om duschrummet här på torpet.
  Njuter sommarlovets sista dagar här ute i skogen. Åker ingenstans inte ens in till Malmköping utan njuter ro och tystnad. Mannen, jag och hunden.

  SvaraRadera
 4. Kontakter ska absolut tine föraktas. man vet aldrig när man kan ha nytta av dem så det är nog klokt att spara visitkorten.

  SvaraRadera
 5. Lyckans ost!! Här har vi en vacker mellangrön färg på vårt porslin. Så man håller på och ropa på Ulrik var gång man går in *s*.
  Hoppas du har en bra dag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 6. Det gäller att smida medans järnet är varmt om man så säger. Du är väl intet för intet en vädurskvinna med organisationsförmåga;) Jag ligger lite lågt i käremannens närvaro men när han minst anar det så slår jag till och pusselbitarna ramlar på plats. Vad beträffar hantverkare så har jag ett sådant yrke i botten och som de flesta inte klarar sig utan. Så med saxen i högsta hugg kollar jag in vår granne som är byggnadssnickare när hans hår börjar ligga på skjortkragen. Då gör jag mina allra bästa "klipp";)Att mata dem med god mat är också ett bra knep;)
  Kramar, skratt och fniss.

  SvaraRadera
 7. Vad spännande att få se hur jobbet fortlöper och att du har bra och pålitliga kontakter kan jag intyga.
  Här är allt som vanligt förutom sviter av magsjuka efter solsemester.
  Börjar jobba nästa vecka och allt blir som vanligt igen.
  stor kram till dig

  SvaraRadera
 8. Tack för hjälpen! Just nu lutar det dock åt en låt från lejonkungen istället. Vi får se var det slutar.

  SvaraRadera
 9. Hej du, här satte jag hjärtat i halsgropen lite när jag läste om er badrumsrenovering. Vill inte tänka på badrum alls (vårt blivande har väggar... än så länge) (och framdragna rör faktiskt ;-)).. men, jag kommer att följa ert projekt med stooort intresse.
  Och jag älskar alla bilder du delar med dig av. Precis sånt vill jag se; mer uppbrytna golv! Yes! :-D

  Ena benet kvar i storstan ja. Och så får det bli några år till, men planen är att flytta helt så småningom. Och nej, inga anknytningar alls till trakten. Har ni det?

  Hos oss finns ingen arbetsledare alls. Så ibland sitter vi och suckar och stönar och frågar oss "vad gör vi nu då?". :-)
  Roligt nästan jämt med andra ord. :-)

  Måste gå tillbaka i din blogg o läsa från början tror jag. Ser fram mot det!
  Ha det så bra/I.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.