torsdag, augusti 28, 2008

Färdigställande av projekt...

Förutom svampplockning och kräftfiske så blev det även renoverat under helgen var. Just nu pågår ett antal halvt påbörjade projekt här hemma. T o m sonen har noterat detta och undrade en aning försynt om det inte var dags att försöka färdigställa något av dem :).

Kära mannen bestämde då att ett av det mindre skulle nu äntligen åtgärdas. Påhejad av arbetsledaren, lägligt placerad i en stol i helgsolen, så byttes det gamla fula entrétaket över köksingången.

Vi blev mycket nöjda med det nya taket som dessutom förändrade hela husets karaktär. Huset känns mer harmoniskt... Visst låter det så där bra, feng shui' iskt?? ;).

Som vanligt så var mannen snabb och hann riva det gamla taket innan jag hann ta min "före-bild".

Har förresten kommit på att när det gäller uppstart av projekt och speciellt när det kommer till rivning, då har kära mannen en riktig turbofart. Men sedan brukar det bli vanlig gubbfart för att sedan helt stanna av, ett tag, för att tänkas, kluras, funderas, införskaffas material. Sedan läggs det på is igen, för ett tag, och ibland t o m för ett bra tag, tills den där "lusten" åter ska infinna sig. Det känns som utmaningen nu ligger hos arbetsledaren att finna ett sätt att hålla tempot uppe ;).

Fann ett foto taget tidigare i våras där man ser det gamla "brättet". Visst blev det nya betydligt finare?

I eftermiddag lägger sig en stark dilldoft över nejden :). Snart startar vi kokningen av 12kg kräftor. Kokningen måste startas i tid för att kräftorna sedan ska hinna ligga och gotta till sig över natten.

Imorgon fredagkväll går kräftskivan av stapeln. Kan lova att det kommer att sörplas, skålas och sjungas på Karl-Johansgården ;).

28 kommentarer:

 1. Tjusigt! Nya taket kanonfint. Ska sitta med öronen på spänn imorgon, kanske sörplandet, skålandet och sången hörs över nejden och ända fram till Hallongränd 4.
  Hejsan hoppsan!

  SvaraRadera
 2. Hej

  Nu är jag förhoppningsvis tillbaka efter en rejäl bloggtorka på besök i allafall. Usch, jag har varit riktig usel på att besöka alla.
  Vilket underbart hus ni har!!!!! taket blev ju jättebra!
  Svampplockning roar vi oss oxå med och senast i fm plockade jag ½ liter kantareller. Kräftor har jag däremot inga ätit ännu.

  SvaraRadera
 3. Det blev kanonfint!! :)
  Hoppas att ni får en riktigt trevlig skiva, och det tror jag säkert!! Ha det så gott med sörplandet... :)
  Kramar i travar!
  Ronja

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev! Och jag önskar er en trevlig god kräftfest!!! Kramar fr C

  SvaraRadera
 5. Känner igen det där med att riva och påbörja går snabbt som blixten för att sen övergå i "gubbfart" (bra ord btw). Vi arbetsledare måste förena oss och få bukt med detta *asg*

  Hoppas ni får en dunderbra skiva i morgon. Tycker mig känna lite dilldoft ända hit :) Och minsann menar jag också just dilldoft. Ingenting annat som vår kära Tara-kvinna inbillade sig:) Undrar just vad hon trodde det var som skulle sörplas *A-S-G*

  SvaraRadera
 6. Jag skulle behöva vara arbetsledare. Kan jag få gå på kurs hos dig?
  Kram

  SvaraRadera
 7. Taket blev jätte bra och det passar ert hus alldeles perfekt !

  Lycka till med kokningen av alla kräftor. Och ha en mycket trevlig kräftskiva i morgon.

  Kram Kram

  SvaraRadera
 8. Men så fint det blev med det nya lilla taket. Så väl jag också känner igen sölandet i halvfärdiga projekt. Ibland går tankarna till tjuren Ferdinand och det finns vissa likheter. Det är inte lätt för en snabb arbetsledare när personalen maskar;)

  SvaraRadera
 9. HAHAHAHA!!! Men kära dubbelörn, lite variation på kräftskivan kanske? Eller inte. En kräftskiva kräva kräftor. Inte dildosar.

  SvaraRadera
 10. Så fint! Här är det likadant. Det går snabbt att riva men tar jättelång tid att få det färdigställt. Efter vinterns nerrivning av hemska vävtapeter och målning av väggar så saknas ännu lister och dörrfoder! Men det blir väl ytterligare en vinter.

  Angående barn, har förklarat lite bättre i kommentaren inne hos mig ;)
  kramar

  SvaraRadera
 11. Jag måste säga att du har en alldeles väldigt duktig man! Men... han har ju en duktig arbetsledare också... typ!

  Snyggt blev det!

  Varm kram..

  SvaraRadera
 12. Åh, så snyggt det blev! Vilken jättevacker port!

  Ha det så jättehärligt och gott på kräftfesten!
  Själv sticker jag ner till torpet!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Ja jag erkänner att jag är rejält avundsjuk. Förr fick vi fånga kräftor hos oss. Det var på den gamla goda tiden när det fanns flodkräftor. Sen kom minken och sen pesten så från att ha fått hinkvis fick vi nästan ingenting. Nu finns det en fiskeförening och kräftfisket är strikt reglerat= inget fiske alls i stort sett. Snyft:( Jag kan verkligen sakna det. Så njut av era kräftor.

  SvaraRadera
 14. Så snyggt det blev!

  Apropå projekt så är trappan här färdigmålad iaf, nu så väntar den bara tålmodigt på att få fina trappsteg också! Den får nog vänta ett tag till... *S*

  Nu ska jag gå och sussa, ska upp före f*n själv i morgon och dunka ner till Göteborg... Men det ska bli kul!!

  Ha en stenkul kräftskiva!

  Kramar
  Fliset.

  SvaraRadera
 15. Vilken förändring det blev!

  Så snyggt.

  Njut nu riktigt av de saftiga kräftorna!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 16. Det blev supersnyggt. Tänkte skriva skitsnyggt men det kan jag ju inte göra. Så kanske du inte släpper igenom min kommentar. Lite cred måste din man få. Så där fint kan verkligen inte alla få till det.... Det låter underbart med kräftskiva med egenfångade och egenkokade kräftor. Hoppas ni får ett fantastiskt kalas.

  SvaraRadera
 17. Så fint det blev "brättet". Verkligen tjusigt! Och tänk nu får alla kräftfrämmandena se det nya fina och inviga det! Bra planerat av såväl arbetsledare som arbetaren. Ha en riktigt lyckad och härlig kräftfest!!

  SvaraRadera
 18. Du är rolig du haha! Christinas felläsning var väldigt upp piggande den med, haha!

  Ha en riktigt surplande god helg!

  SvaraRadera
 19. Så fint det blev med det nya lilla taket. Vi ska byta vårat på framsidan också framöver. Det vi har nu är apfult, hihi. Måste dock avsluta lite andra projekt först!!!

  Jag tittar på klockan och förmodar att ni både sörplar, skålar och sjunger vid det här laget, hihi. Hoppas ni har det riktigt trevligt!

  Kramar Marie

  SvaraRadera
 20. Antar att du tar bloggledigt några dagar för att återhämta dig från kräftfest och gäster. Hoppas du kan få ha ledigt idag och i morgon. Ha det så gott och sköt om dig. Stor kram

  SvaraRadera
 21. Hej! Så fint det blev med taket, helt klart till det bättre!
  Hoppas ni fick en trevlig kräftskiva, här får vi nöja oss med de inplastade som ligger och väntar i frysen. Antar att de inte alls är i närheten av kräftorna ni äter...
  Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 22. 12 kg kräftor!? Halleluja...hoppas det smakar :)

  Ja du, det är ju så läckert, spännande, underbart och jobbigt. Men mest av allt är det ju bara positivt. Man kan vara mycket elefant och ändå gilla läget. Tills det kommer en sådan där dag som idag. Tur att det blir morgondag ganska snart...då lär mungiporna ha hittat en annan form ;-)

  Kram,

  Anna

  SvaraRadera
 23. Hej tjejen!
  Kanonsnyggt! Helt vidunderligt fint! Ser ut som om det har tillhört huset i all tid. Perfekt!

  Och det låter smarrigt med kräftor, kan tänka mig att ni sörplat på duktigt! Mums!

  Ha en härlig söndag!
  Varm kram!
  Lotta

  SvaraRadera
 24. Vad fint det blir!

  Hoppas ni hade en dunderhärlig kräftskiva!

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 25. Ett svårt och ansvarsfullt jobb att vara arbetsledare har jag förstått, men du verkar ju ha god fart på medarbetarna tycker jag. Snyggt med nya förstukvisten.

  Ta en titt in till mej, du har nåt att hämta.

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 26. Vilket lyft för dörren!!
  Under den "kepsen" måste den trivas!!

  SvaraRadera
 27. Ja visst är det mycket lättare att påbörja ett projekt än att avsluta det!

  Det där receptet på Chili - oelek låter intressant. Du skulle inte kunna lägga ut det? Det kommer ju bara mer och mer chili...

  SvaraRadera
 28. En mig väldigt närstående person lever efter principen ( när det gäller renovering, ombyggnation mm) att det inte är målet...utan det är vägen som är det viktiga när man arbetar med ett projekt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.