onsdag, september 17, 2008

Badrumsklur...

Fick en undran fr "bloggrannen" Lilla Eken om vad som egentligen hände med vårt badrum, vad som fick oss att stanna upp och klura.

Kortfattat kan man man säga så här att...

Ett tag så såg det ut som vi skulle få ett badrum för pygméer!? Vilket kanske inte var vår ursprungstanke när vi skulle genomföra projekt badrumsrenovering. Det gamla badrummet var väl inte heller byggd för något basketlandslag, men pygméer... :/

Pygméevarianten ratades dock snabbt och mannen var nära på att ge upp hela projektet. "Vi sk*ter i badrummet och köper istället en bastustuga på kullen där ute".

Det är ju många skivor av olika slag som måste upp innan själva kaklingen kan ske. Ett tag såg det ut som både golv och tak trycktes mer ihop ju längre vi satt och räknade på tjocklekar och underlag. Regelverket i gamla hus är sällan rakt och vi har dessutom slagit ut väggar och rivit upp golv till en gammal garderob på ena sidan och på den andra en tidigare kattvind. Under vardera utrymme så såg regelverket olika ut, med nivåskillnader som följd.

Det såg väldigt illavarslande ut, luften gick ur kära mannen tills vi fick besök av en hantverkare med erfarenhet av gamla hus. Han kom med många kloka och konstruktiva råd som nu gjort att kära mannen åter vill fortsätta med projekt badrum :).

Nu blir det ett slags lättbetong med frigolitkulor mellan golvreglarna och sedan kan man gå på med våtrumsgjutning, värmeslingor och klinker. Vi tjänar hela 7 cm på detta, vilket är väldigt betydelsefullt i ett badrum som redan har lågt till tak.

Väntar nu bara på rörisens "slutdragningar" och enl uppgift ska han komma imorgon ;).
Så fortfarande ser det ut så här...

8 kommentarer:

 1. Ja jösses.. Det är mycket att få att stämma...
  Vårt "badrum" var "klart" när vi flyttade in, dvs. de vi köpte av hade redan slagit ut väggar och dragit in rören, så det vi ska göra är att fixa fuktspärr och kakla.
  Men de vi köpte av hade definitivt inte planerat för vuxna människor, för jag kan inte ens stå upprätt vid handfatet, som är precis innanför dörren...

  Vilken tur att ni kunde få råd av någon med erfarenhet och idéer, för visst är det trist när man helt tappar sugen!?
  (Vi har ju lite nivåskillnadsproblem i köket pga. skorstensstocken, men jag försöker att förtränga det just nu... Vete tusan hur det kommer att bli när det blir klart... )
  /I.

  SvaraRadera
 2. Så där har golven sett ut här hemma också. Det är för tröttsamt innan de spikas igen.
  F ö så sitter JAG och trummar med fingrarna denna gång... Var det inte så att Mme Dubbelörn ville till husmor'n på Hallongränd 4 och inspektera ett stycke hall? Å har inte Mme Dubbelörn fått invitation till en enkel liten lunch den 23 september? Kan Mme Dubbelörn titta över då?
  Kram å sånt!

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som ni har ett långt projekt framför er. Att luften gick "din stackars personal" kan jag lätt förstå;)
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Å herreg...! Jag avundas er inte ett dugg. Jag minns med trötthet hur stökigt, smutsigt, lång tid det tog + massor av beslut innan vårt badrum var färdigt. Jag gillar att planera innan och att fiffa till när allt är klart :).

  Det jag är gladast över såhär i efterhand är att vi lyckades få till en liten bastu av den gamla duschhörnan och en liten bit av en angränsande klädkammare. Det blev min oas när jag var långtidssjukskriven och hade ont i kroppen.
  kramar
  Ewa

  SvaraRadera
 5. Vem har sagt att det är lätt att renovera gamla hus? hihi! Hoppas energin och lusten kommer tillbaka snart!

  SvaraRadera
 6. Ja, det är inte klokt vilka "överraskningar" man kan få i ett gammalt hus. Vad bra att det har löst sig.

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att ni fick proffshjälp. Nu kommer lille maken i farten igen. Det kommer att bli såå bra såå när det blir klart!! Det blir spännande att få se det färdiga arbetet. Ha det gott och stor kram

  SvaraRadera
 8. Jag får faktiskt lite tryck över bröstet och andnöd när jag ser bilden på ert uppbrutna golv. Det är väl såna där flashbacks, som det heter. Jag avundas er inte.
  Kul att du tittar in den 23:e på enkel lunch. Men jag kom på att jag måste köra ut dig senast 16.15, för jag kom på att det är tisdag och jag ska på yogan. Man är ju en upptagen kvinna...
  Kramar och sånt!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.