måndag, september 15, 2008

Full fart...

Veckorna går i rasande tempo. Tycker jag knappt hinner med alla veckodagar längre. Känns som tiden plötsligt börjat gå fortare...

Helgen gav äntligen solsken från klarblå himmel och med härlig hög klar luft.Hantverkare har i veckan tagit över vårt blivande badrum och rör av olika slag har dragits både hit och dit och fram och bak men ändå kanske mest upp och ner.

Fortfarande återstår det lite rördragningar under denna vecka men sedan så ska det vara fritt fram för kära mannen. Det finns sällan enkla lösningar när man renoverar gamla hus. Lyfter man på "locket" på ett ställe då dyker något helt nytt upp som kräver nya lösningar. Lösningar som dessutom kräver mycket funderande, klurande och diskuterande med yrkeskunnigt och erfaret hantverksfolk. Men ett badrumdet ska det nog bli till slut ändå.

Med detta vill jag säga att badrummet kommer att ta tid, t o m lång tid ;).

Däremellan har bilen mest varit borta ;). Det där med körkort har ju en baksida, numera ska JAG diskutera om vilka dagar JAG behöver bilen!!??? Men än så länge så känns det som det positiva uppväger det negativa ;).

Nu när det äntligen blev upphåll i det eviga regnandet då har det varit hektiskt värre med trädgård och andra utomhussysslor. Här har det klippts gräs (ska det aldrig sluta växa!) och det har rensats i frysboxar, skördats grönsaker i mängder för infrysning till mustiga grytor, kokats ännu mer kräftor mot framtida kräftabstinens ;). Mannen har kapat ved och fyllt vedboden inför vintern. Slutligen hann vi också med ett soptippsbesök.

Behöver jag nämna att inomhus är det en KATASTROF??!!

När ska man då hinna blogga??!!

25 kommentarer:

 1. Hela övervåningen är ett katastrofområde på Hallongränd 4. När sjutton ska man hinna? Å inte fick jag utnyttja den fina söndan till hushåll och trädgård heller, nää då skulle Dottern prompt till Tuna Park och hösthandla. Hon hade ju INGENTING att ta på sig, stackar'n. Jaa, så går det för runt...
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vad klokt av dig att sätta dig och skriva av dig allt ni faktiskt hunnit med i helgen! Och så skrev du ett inlägg bara för att det är roligt, i stället för att röja inomhus OCKSÅ!

  Man hinner ju inte med och orkar inte med ALLT. Det är det ju faktiskt INGEN som gör. Skit samma om det är lite skit i vrårna, eller mycket.

  Tack för din kloka, goa och värmande ord hos mig. Jag är halvt chockad för responsen, vi är många som är FÖR dugliga!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Även är här det fullt upp och halvt hysteriskt. Jobbade i lördags, men var ledig igår och då ägnade jag mig att åka till Löta :), köpa en favorit-rododendron - som sedan skulle ner i jorden... Har man inte jobb skaffar man sig... ;)
  Idag är jag "ledig" så jag ska plugga småkryp och åka en sväng till Enköping innan jag hämtar sonen i eftermiddag. Kanske lyckas jag gräva ner några av mina andra växter som inte har någon lust att stå i kruka hela vintern. Vi får se vad tiden räcker till.

  Inne? Du menar att det finns något som behöver tas om hand på insidan av huset också?!? Nänä. Det har vi avskaffat här hos oss. :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Förstår att det är svårt att hinna blogga med alla era projekt! Känner igen det där med att om man börjar ändra en sak så upptäcker man något annat som måste åtgärdas och så blir det bara en enda lång kedja med jobb...
  Kanske skönt att slippa skjutsa sonen iallafall =)

  SvaraRadera
 5. Hinna blogga är ju en viktig prioritering! Mycket viktigare än städa.
  Här har vi också härlig höstluft och nästa helg tror jag att maken o sonen kommer att förflytta veden till källaren.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 6. Fina höstdagar är så underbara! Tyvärr har vädret nere hos oss varit allt annat än underbart i helgen... Det har blåst som tusan och kalla vindar dessutom och solen har lyst (haha) med sin frånvaro! Så här är det just nu ganska fint inomhus! :)

  Läste ditt inlägg om bakande... Kände igen mig en hel del! Min mor är toppen på att baka, safta och sylta, men tyvärr verkar inte jag ha ärvt den genen... *gapskratt* Men i helgen slog jag på stort (för att var mig) jag bakade chokladmuffins OCH ett gott soppbröd. Dock VÄLDIGT enkel soppbröd!

  Ha en fin vecka!
  Kramar Jenny

  SvaraRadera
 7. Hej och tack!!

  Här är det ruggit idag. Fast på plussidan ligger att både sambon och älgköttet nu är hemma. Jag har således både mat och en andra hälft som gör vardagen både roligare och lättare att leva :)

  Lingon hann jag också med att skrapa ihop. Fast inte så många...HÖll på att kräkas varje gång jag ivrigt bockade fram... :)

  Stooor kram!

  /Anna

  SvaraRadera
 8. Det är sant att tiden går fortare ju äldre man blir! Jag fattar inte heller vart tiden tar vägen. Den måste gå minst dubbelt så snabbt nu mera ;o)

  Helt ljuvligt att ha gjort en sån storrensning men jag tror man själv måste känna för det annars blir det lite halvt om halvt som jag alltid gjort tidigare. Nu fick jag ilet och då var det läge :o)

  Ta det lugnt och njut av tillvaron, dåligt samvete får du INTE ha! :o)

  Kramisar

  Monika

  SvaraRadera
 9. Men jösses vad du hunnit med!
  Jag hinner inte en tiondel av allt jag tror att jag ska hinna. Men vet du; frysen gick faktiskt vi igenom i går också. Hittade bärförpackningar från 2002 i botten av den. Vad är det för fel då..? :-)

  Ruggigt spännande att se hur det går med ert badrum. Undrar så vad det var för kneperier som dök upp och orsakade att ni blev tvungna att fundera..?
  Berättade jag att vi frågade röris om vi kunde "få" en toalett i vårt kommande badrum, och han pekade mitt på golvet i rummet utanför, pyttelilla gästrummet, och sa; Här kan vi ställa en!
  Maken och jag diskuterade faktiskt ett tag hur pass originellt det skulle kunna tänkas uppfattas om vi faktiskt hade en toalett mitt på golvet i gästrummet... Men kom fram till att det nog skulle passera gränsen.

  Ha det bra!
  I.

  SvaraRadera
 10. Ja, var tar tiden vägen egentligen? Håller med om att dagarna går alldeles för fort!
  Här har det också grejats lite utomhus i helgen, bäst att passa på när det äntligen var bra väder.
  Ha det gott vännen!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 11. Inte läge för ett "Hemma-hos-reportage" alltså? *Asg* Med enbart vit inredning?

  Låter som om ni har fyllt förråden för en riktig gourmethöst.

  Kramar!

  SvaraRadera
 12. Ibland måste man ta sig en liten paus och skriva och berätta. Så härligt det låter med grönsaker och fyllda frysar inför vintern då du också kanske kan ta dig ett varmt bad i nya badrummet. Här pågår förråds- och garagerenovering och rensning (och rävjakt;) men himmel var kommer alla prylar ifrån. Man undrar ju om man har köpt allt som man är beredd att kassera nu. Vi har fått ett nytt och fint passérkort till den nybyggda miljöstationen och nu ska här köras i skytteltrafik.
  Kramar

  SvaraRadera
 13. Det kändes som jag läste om mig själv i ditt sista inlägg. Frånsett badrummet då. Vi har planer att renovera vårt badrum men det låter som att det krävs en hel del för det tror jag avvaktar.
  Ibland undrar jag om jag är inefektiv som aldrig hinner det jag hade tänkt mig.Men jag kom på att dom flesta har männen som också är delaktiga i hemmet. Min han kommer bara in o äter o sover ungefär.Brukar muttra om detta mellan varven.Är faktiskt avensjuk på de som har det så.Gården är stor och djuren behöver honom mer än mig brukar jag tänka.Vår dotter har kommit på att byta bil med mig för att hennes drar mera soppa ( hon har en gammal volvo )Då tar hon min som drar hälften av bränsle och kör den eftersom hon kör mera än mig.Det är ju ett smart drag av henne.Sedan att det händer att jag måste tanka bägge bilarna det bekymmrar henne inte ett dugg. Volvon är alltid tom på soppa när hon gör bytet.
  Tiden går alltid så fort och jag skulle vilja stoppa den ibland.
  Ha en bra dag
  kramis ewa

  SvaraRadera
 14. Ha ha...så du har också insett det nu???
  att tiden går alldeles för fort!!
  Måndag-fredag...heeela tiden...

  Ha ha.....så rörisen kom å bankade lite och fixade till meer jobb...???
  Ska mannen kakla själv???
  Kanske det är smart av honom om han i så fall kollar med dig när du tänker vara borta...så han får lite lugn o ro....blink....

  Får du med dig Fliset hit nästa vecka???
  Lääängtar efter er båda tokstollar...
  Kraaaam

  SvaraRadera
 15. Du, liksom Skatskrället, ska börja snegla skrajset över båda axlarna! Jag är i snokartagen och ska sniffa upp det som luktar skunkigt både här å där *flinar otäckt*
  Kanske viss dator som behöver beslagtas... Watch out!!!

  Flisan Holmes.

  SvaraRadera
 16. What...? Förstår ingenting. Är inte heller rädd för någonting. Lix ;-)

  /Förvirrad

  SvaraRadera
 17. Åhå...lilla Fisan börjar bli orolig. Ho-ho-ho... :D

  SvaraRadera
 18. Det låter verkligen som om du har fullt upp. Så känns det här också. Som om det var evigheter sedan vi var på torpet. Hur går det verkar blommorna ta sig?

  SvaraRadera
 19. Men det låter ju som om ni hunnit med en massa superviktiga och härliga saker. Röja i katastrofer det gör man när det regnar. Eller när det regnar och man har hunnit göra allt annat som är roligare.... Spännande projekt med ert badrum. Om det skall komma och gå vatten i rören är det kanske en fördel att ha några som går upp och ner.

  SvaraRadera
 20. Jag skrev en jättelång och otroligt intelligent kommentar och så försvann den bara när jag skulle skicka iväg den. Jag ville bara berätta det. Så att du vet menar jag. Lång och intelligent.

  SvaraRadera
 21. Fjäska på Du, det har du ingenting för! Inte ett skvatt, ditt galna och svekfulla fågelskrälle!!

  "När ska man hinna blogga???" Jo, pytt! Håll dig borta från annat mixtrande på datorn så ska du nog hinna med lite mer bloggande skaruse.

  Fortsätt glutta över dina ångestfyllda skuldror du.

  SvaraRadera
 22. Men söta lilla Örn vad du har mycket att stå i! Det där med rördragning i gamla hus kan ge vem som helst krupp. Hinder i vägen är väl mer en vanligt än ovanligt! Men det kommer att bli fint så småningom, tro det.

  Jasså sonen har fått bilbaciller? Jo men det är ju så härligt att kunna föra fram bilen och tänk bara vilken frihetskänsla! Snällt av dig att låna ut så ofta.

  Ha det så gott och titta in när du har tid med bloggeriet - det finns ju faktiskt en massa andra saker man behöver pyssla med, eller?

  Kram och skön höst önskar jag dig

  SvaraRadera
 23. Jo du, hon uppvisar just nu ett hotfullt men ack så darrigt beteende...ack-ack, stackars liten...

  Hhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaahhhhhhaaaaaaaaaa!

  Sov gott.

  /Omogen Donna

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.