söndag, oktober 26, 2008

Inredning och män...

Det här var verkligen ett intressant ämne :). Har läst era kommentarer och med flera har jag skrattat högt. Skönt ändå att se att det är fler än jag som undrar var männen syns i heminredningen. Tycker nog också personligen att det är både mysigt och trivsamt i ett hem, när man ser de olika personerna avspeglas i hemmet. Allt från kladdiga, busiga barn till män med hantverkarbrallor och alla andra varianter som finns *skrattar*.

Sovrummet blir så fint så ;). Jag fick mannen att kasta ut garderobsdörrarna och istället får jag som jag vill. Där ska hänga ett vackert tungt draperi. Har hittat rätta tunga tyget och nu har Marie på Hem & Miljö här i köpingen fått i uppdrag att sy detta.

Så vad är ett väggord mot utslängda garderobsdörrar och ett vackert draperi som ligger så där läckert mot golvet ;).

Vi är i det hela överens om inredningen och jag får nog hållas tämligen fritt med "piffandet". (Förutom väggorden då). Problemet tycker jag nog är att finna möbler som fungerar i vardagen. Vi har därför fortfarande inte hittat rätt tvbänk, eller rätt soffa, eller rätt soffbord, eller rätt fåtöljer... Ett skäl kan nog vara att smak och plånbok inte alltid överensstämmer ;). Letandet fortsätter.

Veckan har varit skön. Sonen kom hem i onsdags från ett varmt Rom. Resan hade enligt honom varit den "absolut bästa". Så betyget är väl givet. Tyvärr fick han med sig en förkylning som gjorde honom däckad för ett par dagar.

Vår action-lista blir också kortare och kortare. Här har det avverkats jobb efter jobb. Bl a har entrevåningens fönster blivit putsade av kära mannen igår, med god assistans av hans söta fru ;). Känns skönt när utsikten klarnat för nu är färgerna absolut borta efter nattens storm. Gråare och tråkigare är det men jag försöker ändå se hoppfullt framåt. Bara en månad till första advent och till alla ljusen som då kommer att lysa upp vårt mörker :).

Var otroligt förutseende förra året då jag skrev in i kalendern vad som behövdes nyinförskaffas, som adventsstakar och annat. För första gången blir advents- och jullådornas innehåll ingen överraskning.

Höstlov har vi också här denna vecka. Jag kör sonen till Stockholm i veckan för än har han inte modet att ensam kryssa med bil genom storstaden ut till Täby och kompisen. Vore det inte för cykeln som ska med så hade det fått bli tåget.

Vi kommer också att ta en tur till Stockholm mot slutet på veckan. Vill besöka graven, tända lyktan och känna allhelgonastämningen, där bland alla lyktors sken i novembermörkret...

19 kommentarer:

 1. Man får liksom välja sina strider ;) Hoppas vi får bilder på sovrummet sedan.
  Tänk att det där med smaken och plånboken stämmer alltid in på mig också. De är i stort sett aldrig överrens de där två :)
  Ha en skön höstlovsvecka. Kram!

  SvaraRadera
 2. Ska bli kul att se det fortsatta piffandet av sovrummet hos er!

  När ska du till storstan? Tänkte om vi skulle kunna hinna med en fika eller så? Jag åker till Skövde på fredag morgon, annars är jag på plats här ute :)

  Vi får mest troligt Norgebesök i mitten av veckan, grabbarna är så glada över det :)

  Kramar.

  SvaraRadera
 3. Gud va smart att skriva ner vad som behövs inför julen. Jag har någon gång skrivit ner att jag INTE ska köpa någon mer tomte eller ljuslykta men aldrig vad som SKA köpas. Det blir ofta så att jag går upp på vinden och kolla genom lådor mm istället.
  Kom dock ihåg att jag bestämt (obs. maken frånvaro i beslutet!)att ny stjärna skulle inköpas till köket. Det gjorde jag härom dagen, köpte alltså.
  Här regnar det och visst börjar man längta efter ljusstakar och stjärnor nu. Vi ska äta hos svärfar idag. Han har fyllt år i veckan. Bara att sitta till dukat bord alltså.

  SvaraRadera
 4. Hallå där!

  Sitter här med lite feber och ett trött huvud....
  Samlar kraft för att orka ta mig till gympan...kan tyvärr intevara borta nu innan tävlingen som är nästa helg...

  Himmel så harmoniskt det låter hemma hos er......får jag flytta dit??? Låter så skönt med allt som är bestämt och i ordning....:)

  Det låter som du kommer få en vecka i bilen.....:)
  Kors o tvärs hit o dit...

  Haaaaaaaaaaaaa det!
  Host o snörvel o kram

  SvaraRadera
 5. Nej, tror inte att maken skulle gilla idén med väggord heller, även om jag kan tycka att det är fint på vissa ställen. Min make lägger sig inte i HUR jag gör saker och ting här hemma, jag får pula som jag vill, förutom med tak och panel då, buhu!!
  Hoppas ni har det bättre vädermässigt än vi här i Småland. Regnet öser ner.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 6. Håller med dig, ett hem känns mer levande om alla invånare för ge hemmet just sina avtryck. Även om det är blött och löviga 8 små tassar, son med dvs träningsgrejor utsprida lite här och var...
  Du får ha det så gott du kan på dina Stockholms resor.
  Förstår att just allhelgona helgen kan kännas tung för er, men lite tröst brukar jag finna av alla gnistrande ljus i novembermörkret.

  Kramar Marie

  SvaraRadera
 7. Hej där!

  Jag kan tänka mig att förra inlägget bjöd på en hel del skratt... :)

  Här är det en lugn och skön dag. Vi bakar lite, spelar spel och har inte en massa måsten och borden inbokade. Oerhört skönt! Och bra...jag kan knappt sätta ena foten framför den andra stundvis. En kvart senare kan jag gå obehindrat. Märkligt det här! Nåäl, det blir kanske en rar och väluppfostrad familjemedlem som säger ja mamma och amen. Det tycker jag snart att jag har gjort mig förtjänt av ;-)

  Önskar dig en skön söndag. Höstlov och utlånad son låter ganska lugnt och skönt? Du får passa på att köra hårt med maken när ingen kan höra hans protester och ta hans parti...:D

  Stor kram!

  SvaraRadera
 8. En månad bara.. till första advent! Jösses vad tiden går fort. Håller me dig om alla ljusen, det är vackert och fint. Kram

  SvaraRadera
 9. Håller med dig om att människorna som bor i ett hem måste få plats (mental) plats där. Ibland när man läser inredningstidningar har man svårt att få ihop att det faktiskt bor människor i de där perfekta, sladdlösa hemmen.

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Såg att mitt jättelånga inlägg som jag skrev sist inte kom fram...det var någon annan konstig ruta som kom upp och allt var bara putsväck! Men kontentan var iallafall att min man lite resignerat och låter mig styra härhemma. Han vet att det oftast blir bra och att det är viktigt att ha en nöjd fru...=D

  SvaraRadera
 11. Hihi du är för rolig du.. läste ditt förra inlägg!!

  Alltid lika rioligt att kika in till dig. du är så generös och delar med dig.. väldigt befriande!!

  Skönt med lite lov nu då!!

  KRAMAR
  A-C

  SvaraRadera
 12. Men... sitter du o planerar advent redan?
  Halloweenpumporna då? :-)

  Undrar vad du valt för tyg till sovrumsgarderoben. Hoppas att du visar bild sen. :-)

  Nu ska jag storstäda kontoret jag.
  /eken

  SvaraRadera
 13. Just ja....jag har köpt boken till dig nu...249 pix...:)

  Ses snart va? Kraaaaam

  SvaraRadera
 14. Låter snyggt med draperi i sovrummet! Ser nyfiket fram emot bilder ...

  Adventsplaneringen får vänta här. Är en sån som tar julen i sista minuten, i alla fall inte en dag för tidigt.

  Förstår att du åker till Stockholm till helgen. Varmaste tankarna och kramarna inför det besöket!

  SvaraRadera
 15. Hej! SJÄLVKLART får du låna orden vännen!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 16. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska skriva... men jag ville bara att du skulle veta att jag går med dig till helgen. Jag står där lite bakom... och önskar jag kunde gjort så mycket mycket mer!!

  Varm kram..

  SvaraRadera
 17. Hej! Har du fått min e-post? Jag ser fram emot att få några tips från härliga Sörmland!
  Hälsningar, Päivi

  SvaraRadera
 18. Halloj!
  Kommer du i morgon???
  Det finns lunch...:)

  Min mobil har dött ihop så du får ringa på mitt hemnummer om du vill mig nåt....
  Jag drar nor iväg o köper en kamera kl 10 i morgon bitti så jag är inte hemma förns 11....
  Kraaaam

  SvaraRadera
 19. Det är så otroligt vackert med alla ljus på allhelgona. Kommer att ta en tur eller två till Skogskyrkogården som ligger på promenadavstånd. Bara för att det är så vackert.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.