måndag, november 10, 2008

Äntligen måndag...


Förra veckan gick i ett grått töcken. Dimman lade sig inte bara över naturen men även som ett lock över både gården och mig. Kändes svårt att ta itu med någonting, luften gick liksom ur...

Det blev inte heller bättre av att ha en sjuk man med ryggont här hemma i flera dagar. Det går inte att sticka under stol med att krämpor, oavsett storlek, blir på något sätt mycket värre när de hamnar i en kropp av manligt kön än i en kvinnas ;). Nu har jag lärt mig att ligga lågt med kommentarer om detta fenomen tills krämpan gått över.

Fick bita mig rejält i tungan för ett antal år sedan, då sonen först insjuknade i en helt vanlig 3-dagars förkylning. Jag övertog sedan den 3-dagars snuvan och näst i tur blev då kära mannen. Hans feber släppte inte efter den 3:e dagen och jag gick ner till apoteket och bad om "kuramenter" som såg bra ut för en "klen" man. Pratade med apotekspersonalen om detta fenomen och skrattade gott åt mina inköp. Efter 5:e dagen börjar jag ana att det här är nog något mer än en vanlig förkylning och jag ringer en läkare. (På den tiden gjorde de faktiskt hembesök). Läkaren konstaterade dubbelsidig lunginflammation och ambulans till sjukhus. Min älskade man blev liggande där i 2 veckor, för hans lunginflammation var dessutom av den svårare sorten...

Numera håller jag som sagt tyst, tills min kära man är återställd ;).

Det mesta här hemma har gått på sparlåga. Ryggontet hos mannen har dessutom medfört att badrummet också hamnat i total viloläge. Men vem har har bråttom?! ;)

Lite skoj har det ändå varit i veckan, som i fredags då jag fick ett bloggbesök av Anne hos mig . Det är alltid lika trevligt att få träffa bloggare. Med en massa skratt och prat så försvann timmarna fort ;).

Äntligen måndag och ny vecka! Denna vecka ska bli bättre... En massa uppdämd energi ska omvandlas till möte hos inredare imorgon, biltur till stora varuhuset för bl a ljusinhandling och så lite piffing av hemmet däremellan.

Det är dessutom bara 3 veckor kvar till advent...

28 kommentarer:

  1. Hallå där!

    Visst är det trist med förkylningar, vi har precis upptäckt att den bacillen kommit för att besöka vår familj... Det värker i varenda muskel, jag fryser, näsan rinner och halsen gör ont... Så idag blir det inte många knop här hemma kan jag lova! Men en förkylningen är inget att klaga över, det finns ju det som är så mycket värre! Fast jag måste säga att din mans lunginflammation lät otäck... huah!

    Vi behöver också göra ett besök på det stora varuhuset för ljusinköp, tyckte vi handlade på oss massor sist, men det börjar redan sina i förrådet! Och som sagt, snart är det ju advent! Det är galet hur fort tiden går nu!

    Må så gott!
    Stor kram från Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Känner igen det där med att män tenderar att bli mycket sjukare än kvinnor =) Men ibland så KAN det ju vara på riktigt som du fick erfara...

    SvaraRadera
  3. Lunginflammation är INTE kul och inte att leka med. Så din strategi med att vänta med pikar tills bot och bättring inträtt är helt rätt. (Men sen är det bara att köra på.)

    Jag har redan börjat med adventspiffet och julstädningen hemma. Jag hinner inte annars allt jag vill, om jag inte börjar i god tid. Spenderar för mycket tid på mitt arbete inom det allmänna.
    Lunch torsdag, typ?
    Pöss!

    SvaraRadera
  4. Oj, hoppas käre mannen kryar på sig snart – och att det inte är av det allvarligare slaget denna gång ...

    Ja, det stora möbelvaruhuset är ju bra att besöka i dessa tider. Men inte blir det väl en helt "White" Christmas eller? *Asg*

    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Hembesök!!!!!!!
    HImmel jag som verkligen trott på dig när du berättat din ålder......

    ..gapskratt....

    fast vist är det så...man får bita sig i tungan räkna till 10 och verkligen försöka tycka liiiite synd om dem.
    Duuuuu....
    jag har en bok här som vill till sin ägare...
    när tänker du eg komma o hämta den?????????????
    Jag vill att du ska komma med lite glada skratt till mig...;)
    Kraaaaaaaaaam
    Ps....frågon ang, ljuspåse med Godjul.....tänker inte ens svara hhhhmmmmprffff.....

    SvaraRadera
  6. Jag vågar inte säga ett knyst när mannen blir sjuk, för det händer så sällan så när han går o lägger sig vet jag att det är illa, illa. Och sen är han frisk två dagar senare igen! Eller så sjuk att han hamnar på sjukhus ja... har råkat ut för det med.

    Friska tag i dag kära dubbelörn. Tänk vad fyra och en halv timmas sömn kan uträtta! Klar i huvudet som en vårdag och ena skåpet monterades ihop i en handvändning. :-)
    Det andra skåpet sitter också ihop nu, och inblandat där är en påse gångjärn som plötsligt dök upp ur en av mannens verktygslådor (en påse som HAN naturligtvis inte hade lagt där, nä, nä...).
    Kvar är det tredje skåpet där IKEA faktiskt inte har skickat med någon bruksanvisning. Inte ens en felaktig! ;-)
    Ja, ja... Måndag är det. Blir nog bra senare i veckan... :-)
    /I.

    SvaraRadera
  7. Tack igen för hjälpen! Vad hade jag gjort utan dig?
    Idag har jag drabbats av en förlamande trötthet, det måste bero på det gråa och regniga vädret! Kan väl knappast vara sömnbrist?
    Här hemma väntar tvättmaskinen på att laddas och strykhögen väller över! Måste nog införskaffa en snygg strykbräda så det går lite lättare!
    Ha det gott. Vi hörs i slutet av veckan!
    Kramis.

    SvaraRadera
  8. Vi har klarat oss ganska bra utan förkylningar och det beror nog på det att vi inte träffar så mycket människor just nu!
    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  9. Ja, sjuka män är det synd om!
    Hoppas denna veckan blir bättre och att hans rygg blir bra.
    Ibland kommer man i en svacka och får itne något gjort. Jag ahr en förmåga att fastna här vid datorn och då får jag inget vettigt gjort. Så nu ska jag gå, har ju advent att tänka på!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  10. Sjuka män det är ett helt kapitel för sig det. Tystnad och lagom hålla med, är mitt bästa tips. Men det verkar du ju ha kommit på själv.Skratt.
    Vet inte om du missat men du har en award att hämta hos mig under 3 november.

    Ha en härlig vecka!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  11. Tack för gratulationerna inne hos mig! Det är helt fantastiskt otroligt roligt att bli mormor:)!

    Ja sjuka män är en historia för sig. Maken är dock så sällan sjuk, tur nog...men hans förkylningar har en tendens att bli utdragna ZZZZZZZZnarkningar. Hjälper ej med någon av apotekets medikamenter. Han sover gott och jag byter sovrum :).
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. Ja nog har novemberdimman lagt sig som ett töcken alltid...
    Hoppas ni alla får vara friska och krya nu. Möte hos inredare låter spännande!
    Ha det gott! Kram.

    SvaraRadera
  13. Hahahaaa! jag har gjort något liknande...Morrat surt och ilsket åt maken när han gick omkring och hostade så ordentligt så att jag skulle både se och höra. Pjosk tänkte jag och sa inga vänliga ord alls. Ja, det visade sig också vara lunginflammation, fast ändå inte så han blev sängliggandes någon längre tid, men ändå...

    Så du ska piffa hemma...Så roligt, jag vill också orka piffa. Du har ett så fint hem att piffa i dessutom!

    Dina jeans var också fina, varifrån är de?

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  14. Stackars din käremake. Hoppas att han snart blir frisk igen. Lunginflammation är nog så allvarligt och jag hoppas att han slipper det. Du får ge honom te med honung och pyssla om honom.
    Kramar från Nicoline

    SvaraRadera
  15. Tack vännen för dina stöttekramar.
    Dom behövde jag.

    Faktiskt är det så mörkt och hemskt just nu så jag vet inte vad!! Jag har nog inte upplevt mörkret så kompakt tidigare. Inte hjälper det med lyse eller ljus...ja något kanske, men när man kommer ut är det ju bara s v a r t. Gillar inte november!

    December blir lite gladare, då får man ju i alla fall se adventsljus i fönstren och ljusslingor på balkongerna - det piggar upp.

    Att det snart är 1:a advent är sanslöst! Tiden skyndar för fort. Det gillar jag inte heller. Fy 17 vilket gnäll det här blev och jag som skulle säga att jag mår mycket bättre. Ha det gott söta du och kram

    SvaraRadera
  16. Joo.... Och det där driver maken till vansinne...Jag går från den ena tanken till den andra blixtsnabbt och utgår från att andra hänger med i svängarna. Många kvinnor gör det, iaf de som känner mig väl, men maken...Trots alla år...Nää, han hänger inte med...

    Så? Hur var det med jeansen?

    SvaraRadera
  17. Härligt att energin återvänt! Det måste vara skönt att ta nya tag med badrummet, snart är det klart! Kram!

    SvaraRadera
  18. Stackars maken! Hoppas att ryggen rättar till sig snart. Har haft ryggskott en gång i mitt liv och vill inte gärna ha det igen. Usch, det var en pärs - även för en kvinna *s*.
    Vad lyckliga ni är som får bloggbesök. Det låter så himla mysigt.
    Ha en bra dag och hoppas att dimman har släppt. Här var det likadant men nu är det blåst och regn som gäller.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  19. Hej på dej vännen :o)

    Känner samma som du. Vissa dagar och ibland veckor finns inte energin till något. Hur än man tänker och försöker så går det bara inte. Jag är en sån som hela tiden tänker, tänker o tänker. Så en dag kom jag på att det inte gör nåt att jag inget gör, att jag inte bryr mej, att jag inte presterar osv. Jag tror jag har tillgodo att bara sätta mej ner och hänga o slänga och inte göra ett endaste fjutt. Det tror jag att du med har. Så låt locket ligga på ibland. Du har det tillgodo :o)

    Tur att det gick fint med gubben din. Dom brukar ju säga att: "Det finns inget så sjukt som en förkyld man" ;o)

    Många kramar

    Monika

    SvaraRadera
  20. Ja, det var värst vad det stormade kring knuten igår! Och strax därefter sol och nästan vindstilla.

    Jaha ja, du står också och diskar för hand. Ja, det går an bara man har rinnande vatten. Men vilken LYX det är med maskin ändå. Bara vetskapen att man har en maskin gör det roligare att diska allt sånt som inte får plats i den för hand.

    Ska ni ha överskåp någonstans i köket sen?
    Upptäckte att de är rätt knepiga att komma åt även med normalt bänkdjup på 62 och "normal" arbetshöjd på 90. Måste skaffa mig en pall jag...
    /I.

    SvaraRadera
  21. Ibland kan det kännas segt, men inspirationen återvänder ju till slut och män har ju alltid en mycket svårare och mer komplicerad form av alla sjukdomar, det vet vi ju!!!!

    Jag är nog en tok som gillar novemberrusket, det har en kärvhet och kompormisslöshet som gör att efter en promenad i det gråa så känns det helt underbart att få komma in i den goa stugvärmen igen och tända ljus.

    Sedan ska du veta att dina ord inne hos mej ger mej varma stråk i hjärtat och det känns meningsfullt och härligt att ha bloggvänner som dej. Kramar i novemberrusket från Birgitta.

    SvaraRadera
  22. Ja! Det är definitivt snabbt intellekt det handlar om! Inget tvivel om den saken!

    SvaraRadera
  23. Tre veckor kvar?! HOly smoke...jag lever i nuet och funderar mest på när jag får sova nästa gång ;-)

    Tack för hälsningen. Allt väl här nu. Åkte på ett bakslag med sk spinalhuvudvärk from hell men den gick över i går morse. Lättad tänkte jag att nu har det nog krånglat färdigt för min del - för den här gången. I natt hade vi bilinbrott...en värdslig sak i sammanhanget, men det är som om det skall klumpa sig när det väl börjar krångla! Ingenting fanns att stjäla ur bilen. Några kopierade cd-skivor var försvunna. Barnskivorna var kvar. Humor?

    Hoppas allt är bra med dig.

    Stor kram!

    SvaraRadera
  24. Karlar...ha ha ha! Kram Anna

    SvaraRadera
  25. Hej tjejen!
    Ja du, det är aldrig roligt när bakterierna får fäste, blä för sjukdomar. Vilken tur att gubben kom under vård den där gången. Ibland blir det värre än vad man trott!

    Ha det gott, och hoppas att dina krafter kommer tillbaka!

    Stor kram
    Lotta

    SvaraRadera
  26. Fördelen med att piffa så här års är ju att man inte ens behöver släcka ner innan man tänder ljus, det är ju mörkt redan. Och då syns inte dammråttorna och fingeravtrycken och spillfläckarna. Hmm...Kanske ska jag piffa jag också? Tända ljus med andra ord!

    SvaraRadera
  27. hihihi!
    Män och deras krämpor!
    Jag tänker ofta på den där gamla reklamen med gubben över varmvattenbadet... Ni tjejer skulle bara veta hur det är när en kille är riktigt förkyld......

    Fast det är ju synd om dem ;-)
    För i bland kan det ju som sagt vara allvarligt!

    När jag hade blindtarmsinflammation så höll doktorerna på att missa detta. jag fick ligga inne ett och ett halvt dygn innan dom opererade mig för som läkaren sa efteråt... du verkade ju inte ha tillräckligt ont..
    (Karlar brukar tydligen ligga och vråla nonstop av en blindtarmsinflamation) men
    Läkaren frågade ju mig hur ont jag hade på en skala 1-10. Vad är 10 då? undrade jag..Är det typ som att krysta ut huvudet under förlossningen?
    Ja, det kunde man säga...
    Jamen, vafan då känns ju blindtarmen som en typ svag 6:a!!
    (Därför fick jag vänta en och en halv dag!)
    Som tur var så brast den aldrig...

    Så kan det gå!
    Ta hand om er nu!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  28. Hoppas maken är bättre nu?

    Kramar till er båda, och önskning att denna vecka är bättre.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.