onsdag, november 19, 2008

Så gick då åter en vecka...

Tack och lov att veckorna ändå går tämligen fort! För november är en månad då man egentligen bara vill gå i ide och det enda man vill är att tiden ska gå extrafort fram till advent.

Det gäller då att fylla månaden med roliga saker för att man överhuvudtaget ska orka med den. Som min roliga tripp till Uggleboet t ex ;).

Roligt var det även att möblera om här hemma allt enligt MIO inredarens förslag. Trots att möblerna är de gamla vanliga så blev förändringen total! En helt annan känsla i rummet, mer inbjudande och en mer ombonad soffdel.

Kära mannen var som vanligt en aningens tveksam till förvandlingen, medan både sonen och jag var mer än nöjda. Grannen inbjöds också för att komma med en mer objektiv analys och även hon ansåg att denna möblering var precis det som behövdes för att rummet skulle komma till sin rätt. Efter ett par dagars tillvänjning så har nu även kära mannen ändrat åsikt;).

Så var det nu bara inköp av möbler... Efter att ha hittat läckra möbler på nätet och beställt hem kataloger så har vi kommit underfund med att det nog bor en liten modern, minimalistisk dansk inom oss ;).

Vi ska finna tid att åka in till Stockholm för att studera möblerna på plats. Soffan ska både provsittas och provliggas för att sedan kunna fatta beslut om ev inköp. Leveransen på soffan verkar också vara tämligen lång, eftersom de tillverkas efter beställning. Tvbänken hoppas vi även att finna hos samma möbelföretag. Nu är det bara att hålla tummarna för att möblerna motsvarar våra förväntningar.

Men i och med ommöbleringen så är vardagsrummets förvandling redan på väg!

Roligt var det även i veckan att äntligen ha funnit tyget till vardagsrumsgardinerna. Naturligtvis här i Malmköping ;). Enkla med vackert mönster, vitt på vitt. Jag har dessutom blivit lovad att få dem färdigsydda till advent.

Roligt är det även att planera för en resa här framöver i vinter. Några dagars "väldoft" i härlig miljö ;). Mycket hyschpysch är det kring det hela så här på bloggen nämns ingenting mer!

Roligt är det också att leta bland recept och planera tilltuggen till årets glöggbjudning för grannarna.

Roligt vet jag inte om man kan säga att vädret är. Men samtidigt så är det inte enahanda. Så här kan det se ut utanför mitt fönster, från den ena dagen till den andra.

Får meddela att idag är åter den andra dagen, d v s runt ett par plusgrader och en strålande sol... åtminstonen för stunden och det är väl också roligt ;).



Japp!! Så var det bara dryga veckan kvar till advent...

36 kommentarer:

  1. Här blir man ju bara nyfiken :D
    Nyfiken på vardagsrummet och nyfiken på resan *skratt*
    Roligt att ni blir nöjda med rummet. Var nu noga med provsittningen av soffan så det inte blir som hos Mona *asg*
    Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Inte glömmer jag bort dig heller!!!
    Jag kommer till parkeringen som jag lovat!
    Muffinsen är busenkla att göra så det är ingen match för dig!
    Här har vi också lite blå himmel och sol idag, tänk vad mycket piggare man blir av lite sol!
    Grämer mig lite över att vår lilla tripp idag inte blev av...
    Ha det gott! Vi ses snart!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  3. Tycker att du fyller väntan på advent med massor av bra tidsfördriv!:)

    ha en go dag! Kram!

    SvaraRadera
  4. Här har vi också omväxlande väder. Sol o vackert i morse men nu är det gråare igen. Regn o jättegrått hela dagen i går o minusgrader i natt. Det svänger!
    Låter så spännande med ommöblering o nya möbler. Vill se!
    Vi ska ha hit en familj på glöggmys på första advent.Det blir inget matigt, bara sötsaker. SAffranskaka, vitchokladtryffel, pepparkakor med ost, kanelhjärtan, glögg, te, kaffe, chai latte o vanlig choklad för de gästandes minsta.
    Nu bakar jag tekakor och har mixtrat ltie med receptet så vi får väl se hur det blir.
    Yes, snart advent! Kram!

    SvaraRadera
  5. Ja ja jaaaaaaa - men jaag då? När ska du hinna till Kinesen??

    SvaraRadera
  6. Roligt är det.. att läsa hos dig! Och tack för att du påminde mig om att det snart är advent. Måste ner i källaren och rota fram staken. kram!

    SvaraRadera
  7. Vadå bara dyga veckan kvar till advent..? vad har jag missat, måste nog kolla i almanackan tror jag!!! *kaffet i vrångstrupen*

    Du ska bli den första att bli hitbjuden på fika, lovar.

    Köket ligger lågt ett tag, det händer så mycket med avloppet ser du, nu är t.o.m kommunen inkopplad och det ser ut som om vi får fira julen med en uppgrävd gata utanför. (Våra grannar kommer säkert att älska oss... )

    Och vad skönt det var att få in lite sol idag, guuu vad det regnat senaste tiden.
    Hörs snart!
    /eken
    PS. Men ikea var här med ny bänkskiva idag, så det går ju lite åt rätt håll iallafall... :-)

    SvaraRadera
  8. ...och nu väntar jag bara på inbjudan att få se nya ommöbleringen...
    Pöss påre!

    SvaraRadera
  9. Ja det är julboken jag tänker på, den fanns inte i min bokhandel, vad snällt att du tänkte på mig, problemet är väl att jag måste köpa den på plats, frakten till Singapore är sååå dyr!
    Men det värmer i mitt hjärta att du erbjöd dig...
    Jag flyger tillbaks till Singapore på måndag redan...

    Ha en fin kväll
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  10. Det låter som om månaden ändå innehåller flera trevliga inslag. Att få ett "nytt" rum är ju jättekul! Håller med om att vädret är omväxlande, igår var det regn, blåst och mörker. Idag skiner solen och himlen är blå. Tur det, för mörkret gör mig tokig...Ha det gott!

    SvaraRadera
  11. Åhh det ska bli jättekul att se hur det blir sedan! Snart advent ja....
    Kram

    SvaraRadera
  12. Har fullt upp hela helgen. Innebandy hela lördan, bort på kalas kvällen. Eget kalas söndan, ungen blir tonåring. Tur man har jobbet så man får vila lite. Hahaha!
    Annars hade de' ju varit kul med invigning.
    Du är så välkommen i min nya förening, som ska heta Unga PRO eller kanske ännu bättre PRO:s Ungdomsförbund.
    Hej hopp och pöss!

    SvaraRadera
  13. Nu är jag galet nyfiken på hur vardagsrummet kommer att bli! Kan inte låta bli att skratta lite åt den "minimalistiska dansken", det lät bara så kul ... ;-) Och ni gör rätt i att både provsitta och provligga i soffan, visa av en viss Monas erfarenheter, eller hur ... *Asg* (F'låt, Mona!)

    Kramar!

    SvaraRadera
  14. Skratta ni bara. Och en sak till: soffjäveln ÄR från Danmark, så se upp!

    SvaraRadera
  15. Inte har väl veckan gått ännu!?! Flera dagar kvar!

    Kul att pratas vid igår! Jag ser fram mot att se vardagsrummet efter, fast nog tyckte jag det var ett trevligt rum som det var.

    Nyfiken (i vanlig ordning!^^) blir jag också på trippen..:)

    Vi hörs igen. Här har det snöat!

    Kramizar!

    SvaraRadera
  16. Hej söta vännen. Det kommer att bli så bra så med all möblering. Men tiden måste få ha sin gång (för maken) och allt blir bra till slut. Häng på och ha det så gott och kram kram från mig

    SvaraRadera
  17. Spännande med möbleringen...får man se den tro? Ja se upp med soffan så att det inte blir en "Monas man variant....;)"
    Eller det kanske är ni som ska köpa den *L*?

    Spännande med en resa....kan du inte viska, bara liiite :)?

    Kramkram

    SvaraRadera
  18. Hej!
    Visst finns det glädjeämnen i mörka november! Du har mycket trevligt på gång! Att ta in en professionell åsikt att tycka till om ens hem måste vara roligt!
    Ha en skön helg...som snart är i antågande!
    Kram Tulipa

    SvaraRadera
  19. jag undrar så var hösten tog vägen. Inte har jag märkt av någon trist november....det går för fort!

    SvaraRadera
  20. Jag som är gardingalen är så nyfiken på dina gardiner. Vitt på vitt är mitt favorittyg till gardiner. Jag har det i mina gammaldags hissgardiner i matsalen. Jättefint. Hinner du få möblerna till jul?
    Kramar

    SvaraRadera
  21. Oh ja, fler som är ute i sista minuten..Mina satt på 18.15 och mötet jag skulle till började lite för tidigt för att jag skulle hinna i tid. ;-)

    SvaraRadera
  22. Kul att förnya lite hemma! Är nyfiken på bildresultat ;)
    Själva hinner vi inte med lägenheten pga av torprenoveringen..men det är en annan historia.
    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
  23. Vad kul och skönt att möbleringen lede till nästan ett nytt rum och det är ju alltid kul med lite förändring. Ny gardiner och färdigsydda till advent jo ja tackar ja. Skratt ja inte sjutton hinner man tröttna på vädret! Men jag är urtrött på att det fortfarande är bara november jag vill pynta! Det är ju så mörkt och segt...
    Läste att du hade varit en sväng förbi Södertälje och avlämnat ett stycke julbok till Gunilla med A home far away, så schysst.

    Kram Marie:D

    SvaraRadera
  24. Skulle gärna vilja se ert omstaylade rum före och efter.
    Det blev säkert kanonbra.
    Jadu November är tungt. I morse trodde jag att jag hade stigit upp för tidigt eftersom det var så mörk ute. Var tvungen att kolla på flera klockor och trodde ändå att de gick fel."skratt"
    kramis ewa

    SvaraRadera
  25. Skulle gärna vilja se ert omstaylade rum före och efter.
    Det blev säkert kanonbra.
    Jadu November är tungt. I morse trodde jag att jag hade stigit upp för tidigt eftersom det var så mörk ute. Var tvungen att kolla på flera klockor och trodde ändå att de gick fel."skratt"
    kramis ewa

    SvaraRadera
  26. Hallå där!

    Inga bilder alltså......måste man åka ända till Karl-Johansgården för att få se denadäringa ommöbleringen???

    Tänk att jag fick göra dig tårögd för en gångs skull...det brukar ju alltid vara tvärt om!!!

    Låter ju i alla fall som om du haft en händelserik månad.

    Nu ska jag strax smita från jobbet och i stället ta 3 grabbar till frisören.....Ibland får man vara mamma åt fler vet du...;)
    ha en toppenhelg.
    Kraaaaaaaam

    SvaraRadera
  27. Ni går verkligen en god tid till mötes. Det är så roligt att möblera om och att lyckas dessutom. Hoppas nu att möblerna ani planerar inhandla också finns utan alltför lång leveranstid.

    Nu är denna dystra månad snart slut. Jag ska avsluta den på ett ljust och glatt sätt - nämligen resa till Dalarna och fira att min son fyller 50 och har ett stort kalas.

    Trevlig helg vännen och må så gott

    SvaraRadera
  28. Hej och tack för en jättetrevlig lunch! Ser fram emot lite glögg o pepparkaka snart!

    Kram Neo (jag tar med mamma och moster, behöver ju nån som kör mig...;)

    SvaraRadera
  29. Älskar den minimalistiska dansken! Önskar dig en underbar helg... Kram.

    SvaraRadera
  30. Ja du, vännen. Gillar inte heller november så det står: *skrattar*
    Men snart så.. :)
    Kram lallis

    SvaraRadera
  31. Hej!

    Vad roligt att göra om helt. Och bra när man får lite hjälp, det är så lätt att bli hemmablind. Hoppas nu att de tilltänkta möblerna är så som ni vill också!

    Hos oss har det varit vackert väder i alla fall de senaste dagarna. Här ligger det lite snö kvar.

    Ha det nu så bra!

    Många kramar
    Karin

    SvaraRadera
  32. Tittar bara in och lämnar en godnattkram i tanken till dig...!

    Vad vackert och stämningsfullt du hade i ditt fönster... med ljus och fönstervadd! Man blir nästan lite fabelfull... du vet!

    Sov så gott, min vän...

    SvaraRadera
  33. Klart du får använda bilden! Tuta o kör!

    Puss o kram.

    SvaraRadera
  34. Det blir bara ett kort besök i Sörmland den här gången, annars håller vi oss till Roslagen och Dalarna. Nu verkar det förresten finnas snö överallt, säkert i Sörmland också!
    Hälsningar, Päivi

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.