tisdag, mars 10, 2009

Vårsaknad och festplanering...

Våren och försommaren i år, innebär lite extrafirande hos oss. Kära mannen och jag firar 20-årig bröllopsdag och sonen tar sin efterlängtade student.

Sonen har räknat fram att han endast har 7 hela skolveckor kvar av skolåret. Veckorna i övrigt försvinner till helger, lov och den årliga bildningsresan i maj. Denna gång blir det Bryssel för dem och besök på bl a EU-parlamentet.

Den 2 juni är en stor dag då det är utspring från Europaskolan. Jag vet hur det kommer att gå till, för jag var på plats förra året för en provgråts-"rehearsal" inför årets student. Konstaterade då att mascara är uteslutet om den inte är vattenfast, samt att mörka solglasögon är ett obligatorium ;).

P g a att utspringet är en tisdag eftermiddag och flera av våra vänner finns i Stockholm, blir själva studentmottagningen på lördag den 6 juni. Inbjudningar har förberetts och nu är det buffémat som ska planeras. Tar tacksamt emot alla tips och förslag på läckra bufférätter, gärna sådant som kan förberedas. Sedan är det väl bara att hålla tummarna för att vädret blir detsamma som det har varit under de senaste två studentavslutningarna. Klarblå himmel och gassande sol!

I övrigt väntar jag på våren som tycks ha stannat någonstans på vägen. Jag är så trött på snön och slasket!! Fortfarande ligger marken vit, även om några gröna fläckar har dykt upp längs med södersidan. Vill inte längre ens se vädergubbarna, för det är bara snö och elände som visas på kartorna.

Medan eländet pågår där ute får man fylla dagarna med trevligheter, som t ex en liten roadtrip i veckan med favoriten Flisis. Ska även försöka ta mig till Stockholm på fredag och träffa vänner som jag inte sett på länge.

Nästa vecka är lika uppbokad, för både roadtrip på egen hand och bloggvänsbesök. Men då är vi framme mot slutet av mars och då SKA det banne mig vara VÅR, även hos oss!!

21 kommentarer:

  1. Låter som att det blir mycke trevligheter framöver. När vår flicka tog studenten hade vi också buffe och jag sitter och försöker minnas, jo bla gjorde jag en grissinipinne (heter de så hi..)Lufttorkad skinka som jag bredde på vitlöksost (typ cantado )Rullade sedan skinkan på pinnen.
    Små skinkminipajer, Kall räkpaj,Tomatsallad med fetaost,sallad med varierat innehåll.Rostbiff och hemmagjord potsallad sen minns jag inge mera men de var lite till också.
    Tänk nu är allt sånt slut för oss med skolor.Kul att ni firar era tjugo år. Vi glömde bort våran så nu inriktar vi oss på trettio år i stället. Få se nu det blir 2012 inte så länge kvar.Tycker det låter hemskt ... ha ha.
    Må så gott
    ewa

    SvaraRadera
  2. 20-årig bröllopsdag är inte illa minsann. Och vad roligt med student. Jag hade ju bonussonen som gick ut i fjol och visst kom det en eller annan tår. Det är något med studenten som alltid ger mig goosebumps och när det är ens egna, ja då är det svårt att hålla sig.

    Quinoasalladen som finns i min blogg blev väldigt omtyckt på buffén om du behöver tips. Likaså pestopinnarna.

    Låter som du har fullt upp med härliga aktiviteter. Himla kul med bloggträffar. Måste försöka ta mig söderut nångång för jag vill också bloggträffas ;)

    Ha det gott! Kram!

    SvaraRadera
  3. Studentfirande...här sitter jag och blir nostaligisk! Klart himmeln kommer att vara klarblå, klart solen kommer att gassa! Vi lägger in en sådan beställning. Inte för att jag har särskilt god tumme med vare sig vädermakterna eller den skäggprydde guben där ovan...men, önska kan man ju?!

    En fin dag önskar ett fjäderfä ett annat.

    SvaraRadera
  4. Jo just ja, du får hälsa kära Flisan när ni ger er ut på er trip! Kanske har hon fastnat i bilbingoland? Kanske är det därför hon är en smula frånvarande?

    Tut-tut.

    SvaraRadera
  5. Jag är också trött på vädret. Trodde nåt var på gång när jag hittade en snödroppe hemma, men ack vad jag bedrog mig.
    Nu känns oxveckorna tunga...
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Mycket fest blir det! =)

    Kram

    SvaraRadera
  7. Låter som du är hårt upptagen med lite av varje. Och det där med rehearsal tyckte jag lät bra. Då vet man vad man har att vänta sig, ha, ha.
    Så kul det låter med bloggvänbesök. Skulle gärna ha det här också.
    Hoppas du har en fortsatt bra tisdag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  8. Du är verkligen ute i god tid med din planering av student och vårfester. Men du år ju så noga också och vill ha allt så perfekt det någonsin går. Kanske kan jag bidra med något bufféaktigt. Ska tänka på saken.

    Snnö, slask och blöta här i Sthlm också. Ta stövlar på dig om det nu håller i sig tills du ska bege dig hit. Ha det så gott och kram

    SvaraRadera
  9. Våren är här kan jag meddela. Jag har röjt i trädgården idag och det var så skönt.
    Student har vi ett par år kvar till, fyra närmare bestämt.
    Lycka till emd planeringen av festligeheterna. Kram!

    SvaraRadera
  10. Hej och tack för besöket hos mig! Men så mycket festligt ni har att fira....tänk 7veckor till skolavslutnig oj oj..så fort tiden kommer gå!


    Kram Marina

    SvaraRadera
  11. Lugn och fin! Det blir vår. Så småningom! jag har ju köpt vårjacka och nya högklackade (eller litet högklackade skor) att spankulera fint i, så då bara MÅSTE det bli vår snart.

    Annars är jag mest lättad att föreläsningarna på SVA är avklarade. Det var roligt idag, men det tar på energi och fokus när man inte är så där tvärstöddig och säker. Fast idag var jag väldigt kolugn...

    Kul det ska bli att träffas. Jag ska bara dubbelkolla kalendern, jag har ju bara haft fokus på en sak tills nu! :)

    SvaraRadera
  12. Man kan ju inte låta bli att tänka på sitt eget studentfirande. Även om minnet är lite dimmigt så här en hundra år senare... Spännande att sonen tar studenten. Förstår att du kommer att vara jättestolt och gråta floder. Det är ju som det ska! Hos oss är det faktiskt maken som blir mest rörd. Jag höll talet på storasysters konfirmation för maken visste att han inte skulle klara det utan att gråta.

    SvaraRadera
  13. Ja! Vår! Helst nu!

    SvaraRadera
  14. Imorse tänkte jag att jag skulle GÅ till stan, ta några bilder, fundera och röra på mig. Men ack, när jag vaknade och fick syn på den fallande snön då sprack alla planer. Jag satte mig i bilen och körde den korta sträckan. Jag tar tillbaka allt dåligt jag har sagt om bilar. Jag är en miljöbov men det är faktiskt vinterns fel, inte mitt.

    Kram
    Anna

    SvaraRadera
  15. Vill oxå ha vår..NUUUUU, men det bara snöar å snöar. Såg att du kommenterat ett gamalt inlägg jag gjort om Shabby-sekten. (Har nu ställt in så att jag får mail vid inlägg, har inte tänt på att folk så klart kan skriva i gamla inlägg) Roligt iallafall att du hittat till mej-jag har smygkikat hos dej nån gång tidigare-och att vi har samma humor..

    kram Annika

    SvaraRadera
  16. Tjenare vännen!
    Jag har något åt dig hos mig...
    Kraaaam

    SvaraRadera
  17. Näää ... nu spökar det igen!!! ... vi har OCKSÅ 20-årig bröllopsdag i år!
    Tyvärr tog ju yngste sonen studenten förra året ... men allt kan ju inte vara lika *skrattar*.

    Du kan vara lycklig som ser gröna fläckar i söderläge ... här är allt vitt ... och jag menar verkligen ALLT ... till råga på allt elände snöar det idag med och har gjort så i flera dagar nu :(

    Vi hörs om träffen framöver, kan väl ta den efter påsk kanske.

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  18. Ja, nu har ni till stor del en repris av våran vår 2008 :). 20 års jubileum känns stort och glädjefyllt. Herre g** vad tiden går!! *haha* Stort är det också med studenfirande. En riktigt speciell dag oavsett om det regnar eller om solen skiner, men visst man vill att solen ska lysa på de glada studenterna och så vill man gärna kunna sitta ute :)och äta gott.
    Jag skickar med några tips på buffemat som vi gjorde när sonen fyllde 20 förra året.

    kram kram
    http://detstoraidetlilla.blogspot.com/2008/08/fredrik-20-r.html

    SvaraRadera
  19. Kul att planera festligheter. Och hemskt trist med den här vintern som liksom inte kan bestämma sig. Jag vill ha vår nu! Kram

    SvaraRadera
  20. ... men tack snälla!! Carolina har frågat mig om jag inte kunde ta reda på när studentmottagningen blir...! 6 juni alltså!
    Ha den underbaraste och ljuvligaste myshelgen med familjen... och blunda för alla snökorn! Eller räck ut tungan åt dem... snart är de bara ett minne blott!

    Varmaste kramen... alltid!!

    SvaraRadera
  21. Hej skruttan!
    Nu är vi hemma igen efter flera dagars riktigt familjemys.
    Himmel sån tur med garderoberna.
    Jaha du vi som bor i gamla hus vet ju hur viktigt det är med förvaring....särskillt vi som bor i kattegorin gamla hus utan en massa bra förvaring.
    De där garderoberna är ju supersnygga.

    Sedan blev jag ju tårögd igen..flera gånger....både till att mannen börjat jobba å du fått livet åter....gapskratt...
    men också att sonen tar studenten.....åååå jag som inte trodde det kunde bli värre nu när han börjat 7:an....
    Läääängtar tills torsdag....

    Ps...kan man få ett passérkort till den där studentbuffén???
    Kanske som gycklare eller så......ha ha...gapskratt...
    (det är din kokkonst jag vill åt)

    Kraaaaaaaaaam Katarina

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.