torsdag, september 17, 2009

Ljus i mörkret...

Veckan har bjudit på ett besök av en härlig bloggvän. Lisa tog en sväng förbi mig på väg till sitt underbara torp. Vi fick en underbar dag tillsammans i sensommarvärmen. Ja, jag vet att jag skrivit om hösten. Men höst är det väl om man ser till kalendern och månaden september ;).

Veckan i övrigt har använts till storröj. Röjning av den stora kattvinden. Kattvinden som jag visste skulle gömma min garderob någonstans. Kattvinden som bara har fyllts på, allt sedan flytten för dryga 3 år sedan. Nu var det dags att kavla upp ärmarna. Efter att ha fyllt sopsäckar med bröte, fann jag inte bara mina kläder men även flyttkartonger med kläder och skor som definitivt inte använts på decennier! Däribland ett par vinterstövlar som var 20år gamla!! Va fasen?! Hur har dessa lyckats bli sparade och nedpackad i alla flyttar?! Kan det vara så att denna flyttkartong packades i en flytt för sisådär 15-16 år sedan och sedan bara har fått hänga med??!! Skulle nog inte förvåna mig... *skrattar*

Efter att skoningslöst ha kasserat varje plagg och sko som inte använts eller har saknats under de senaste tre åren så är kattvinden riktigt fin. (Och nej, jag har ingen dotter som vill gräva fram mode som en gång var). Nu ser man inte bara kläderna som hänger där inne. Man ser t o m golvet och det såg man senast våren 2006, i samband med flytten hit!

Nu gäller det bara att få med sig alla sopsäckar med kläder och skor till Myrorna eller liknande. Ska åtminstone börja med att transportera dem ut från huset ;).

Måste också få återkomma till mitt underbara kök ;). Fortfarande är det där jag tillbringar mest av min tid. Än har jag samma lyckokänsla var gång jag får tömma och fylla den efterlängtade diskmaskinen *gapskratt*. Har också efter mycket letande funnit vår lampa ovanför köksön/bardisken. Det blev en avskalad takpendel som varken tar plats eller är för "synlig". Fönstren ska få vara precis som de är, utan gardiner, men med inbjudande belysning ;).





Helgen är nära. Sonen kommer hem redan ikväll och middag har han också beställt. Det blir grillad kyckling i "hot salsa" med gucka till ;).

19 kommentarer:

  1. Är takpendeln den i glas? Me like!

    Låtsasjobba hemma, kommer ingen vart. Undrar om jag måste det? Eller ska jag ta en tupplur?

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja du, vilken härlig dag vi hade - kanske den sista sommardagen rentav - riktigt kyligt är det nu, i alla fall på nätterna!

    Härliga bilder från ditt vackra kök! Vilken lycka att ha ett sånt!

    Jodu, röjning kan man hålla på med i oändlighet! Så skönt att bli av med prylarna - en lättnad känner jag när jag lyckats röja i röran.

    Så han ska njuta sonen, men brakmiddag och mammas omsorger!
    Ha en jättefin dag!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Åh så gott att få RÖJT!!! Jag önskar jag hade mer energi till det också! men istället samlar jag kraft här i burkvärlden just nu=)En sak i taget! Fina bilder du bjuder på=)
    Ha en skön helg o mys med sonen!
    KRAAAM<3

    SvaraRadera
  4. Aj då...lite dåligt samvete får jag eftersom vi har liknande krypin på övervåningen...o du milde vad grejer som finns där...Jag har tänkt göra i ordning i dessa men stannat vid just tanken...förefaller väldigt krävande o senast i helgen stoppade jag in ännu ett lass...jeans som är "bra att ha"...suck...smart eller idiot...
    Stänger dörrarna så "finns det inte"...hi hi...
    Att du trivs i ditt kök finns inga tvivel om o jag hade gärna suttit där o kikat när du donar med diskmaskinen...jag kunde langa disken...Just idag satt jag o tittade noga på vårt kök o bara kände att nu måste jag göra något åt golvet o taket...båda ska målas om...litet är det men ändå rätt mysigt...Jag målade ju om det i vitt för några år sedan o detta gjorde susen...
    Jag är ledig o gör minsta möjliga...unnande mig tom ett glas vin när jag åt förrut...("tanten super mitt på dan")...Gick en lång promenad i det rätt fina höstvädret o känner att det är mysigt med hösten...gillar den friska luften o att kunna köra händerna djupt neri fickorna på min jacka...
    Nu ska jag kolla de gratisprogram med bildhantering jag precis laddat ner...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  5. Jaa du man har sina ställen där man samlar. Vi har som sagt var vårt garage som har förvarat saker sen vi flyttade in 05. Flera kartonger stor där ouppackade läääänge. Nu är det bara lite saker kvar...det åker väl i nästa rö hoppas jag.

    Du har samma lyckokänsla i ditt kök som jag har varje gång jag sätter mig i bastun :). Det är det allra bästa vi har gjort här hemma!! Å så gott att sitta där å bara vara...eller förut när jag var sjukskriven så satt jag där för att jag hade ont i muskler Tror att det är tack vare bastubadet som ag inte har ont annat än när jag som nu är små förkyld. Det bästa av allt är att jag inte har någon bastu tradition med mig hemifrån, men det var jag som ville ha den.

    Men vad jag babblar :)

    Stora kramar

    SvaraRadera
  6. Härligt med en vindsrensning! Och jag förstår verkligen att du älskar ditt kök, det är helt looovley! Kram!

    SvaraRadera
  7. Ditt kök blev verkligen fantastiskt fint. Det är så välgörande när det blir så rätt. jag går och ruvar på tankar att fixa i sovrum och kök, har ännu inte delat dem med mannen :). det krävs list och övertalning om det ska gå vägen, så jag bidar min tid.

    SvaraRadera
  8. Ja, du är verkligen ett ljus i mörker... hoppas jag du vet!
    Vad roligt för er att sonen är hemma i helgen... och jag gissar att han tycker det känns ljuvligt med både hemmaluft, sin egen säng, och grillad kyckling!

    Varmaste kramen... alldeles precis i sekunden nu.

    SvaraRadera
  9. Åh, du har det så fint i ditt kök, jag förstår att du njuter! Och du gör helt rätt i att skippa gardinerna, utsikten är helt underbar!
    Vad härligt att röja och få mer plats! Jag började lite i helgen och det är inte klokt så mycket man samlar på sig, såna där "bra ha-grejer" som aldrig används.
    Idag är jag ledig och ska ta itu med ett jätteberg av strykning, inte så roligt jobb men skönt när det är klart. Däremellan blir det mycket bus o lek o mys med lilla Elvis.
    En stor fredagskram till dig och de dina från Carina

    SvaraRadera
  10. Va?! VA?? Jag som trott att du, precis som jag, varit en kasta! Och vad avslöjas här? En hel kattvind full med gamla prylar. Jag är chockad. Stum. Förd bakom ljuset. ;) :D
    Men okej då. Bättre sent än aldrig. Visst var det en befrielse att röja! Tänk vad mycket energier det kommer att strömma genom vinden nu *asg*

    Jättevackert i ditt fönster vännen. Önskar dig en ljuvligt skön helg med bara liiite tjat på älskade sonen :)
    Kram till dig du fina örn.

    SvaraRadera
  11. O vad du är duktig och jag riktigt känner hur lycklig du är över att ha röjt på vinden. Just för att jag i början av augusti fick hjälp att röja i min källare. Allt som skulle slängas körde svärsonen bums till sopstationen och nu är det så luftigt och fint i källaren och jag ser precis vad jag har där. En känsla av befrielse är det - så gissa om jag förstår dig. Ha det gott och trevligt veckoslut önskar jag dig också!! Kramisar

    SvaraRadera
  12. Jovars, luftfärder i all ära, men nedslag kan bli litet otippat hårda! :)

    SvaraRadera
  13. Härligt att röja!
    Så fint du ahr i köksflnstret. Jag gillar lyktor mm. Kram!

    SvaraRadera
  14. Jag tycker att du varit SÅ duktig som röjt så mycket. Fast visst ger det mersmak och man börjar röja lite varstans.Jag vill ha en bättre blid på din fina lampa. Är på jakt efter en ny lampa till köket, till lagamat delen om du förstår. Nu har vi en ful lysrörsvariant..... Det måste bli ngt som sitter in till taket då maken är lång och takhöjden likaså. Vår lampa över matbordet är hur snygg som helst. Den får jag nog lägga ut på bloggen. Gillar din text om hösten. Är du också en höstmysar tjej tro? Ha en underbar Lördag. Kram Kristina.

    SvaraRadera
  15. Tack för dina snälla ord om vårt hus...själv är jag alldeles tokkär i det,förstår att du har samma känsla för diskmaskinen;-)

    Jag skulle oxå vara utan gardiner i fönstren,men efter en liten försynt kommentar från älsklingen för några år sedan så har jag insett att det är bara jag som tycker att det är alldeles förträffligt utan tyg som hänger ner och skymmer...därför syr jag bara hissgardiner numera och trivs med dom iaf....och älsklingen är nöjd oxå...fniss...

    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  16. När jag ser ditt köksfönster så pustar jag ut. Jag har målat arton stycken sådana. Oljat, grundmålat och täckmålat. Insidan har också fått ny färg. Jag får sån inspiration av ditt fina kök och jag smider (som Kersti) också listiga planer på ombyggnad av kök, men maken är ännu lyckligt ovetande om det. Mina ögon svider och tåras av all målarfärg men skam den som ger sig.

    Kramar från Nicoline

    SvaraRadera
  17. Så härligt det där lät. Hoppas ni fick en underbar middag tillsammans min vän.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.