tisdag, december 08, 2009

Humöret på topp...

Efter helgens besök i Stockholm, kan man inte må annat än bra. Jag hade sett till att fylla dagen och kvällen med möten, både nya och gamla vänner. Glad är jag för att ni vänner tog er tid att träffa mig :)

Anlände fredag förmiddag till hotellet, hann "boa" in mig, innan jag tog en promenad genom ett juligt city mot Östermalm. Åt lunch med Tingeltangel som var precis så där go, mysig och mjuk som jag föreställt mig. Samtalsämnena tog inte slut. Tiden rusade alltför fort och vips hade ett par timmar passerat.

Iväg till t-banan och Vasastan där jag klev in hos underbara Lisas Torp. Blev bjuden på Nordingårdens glögg som smakade fantastiskt gott. Lisa har lyckats skapa en ljuv oas i stan, känslan är densamma som den hon har på sitt underbara torp.

Trots en massa prat hann vi även på en tur bland hennes butiksfavoriter och vi avslutade eftermiddagen med fika och avslöjande eftersnack ;).

Tillbaka till hotellet för lite piff och sedan iväg med mina go'a gamla vänner på restaurang. En helt underbar kväll fick jag! Kvällen avslutades med en drink uppe i Skybar på Royal Viking. Kära mannen kom också strax efter, från sin utekväll med jobbkollegorna.

Stockholmsbesöket var denna gång en ren njutning och jag kände egentligen inte alls av fredagsstressen och julshoppingshystering. Besökte själv inte en endaste butik, förutom då Lisas små pärlor ;).

Mår fortfarande bra, känns som energidepåerna är till brädden fyllda. Igår hann jag även med en tur till IKEA för påfyllning av värmeljus och lite annat.

Nu gäller uppröjning och städning. Samtidigt planerar jag också inför vår årliga glöggbuffé för grannarna på lördag. Vissa glöggtilltugg är ett måste, men letar också efter nya idéer. I år har vi tänkt göra ett annat upplägg på bjudningen ;).

Julmusiken i bakgrunden underlättar både städning och planering...

18 kommentarer:

  1. Vilken härlig känsla du förmedlar! Låter som du haft en toppenhelg. Hoppas glädjen och energin sitter i länge.Det är en konst att njuta av livet, men du verkar behärska den till fullo :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var otroligt kul att ses och att du tog dej tid att besöka mej! Ja du, eftersnacket där hade man velat spinna vidare på..ha-ha!!
    Alltid roligt att upptäcka gemensamma beröringspunkter hos en annan människa och att man kan prata om både allvar och glam!!

    Du hade verkligen en intensiv helg vad jag förstår, men jag tror nog att du njuter av lugnet hemma igen, där allt får gå i din egen takt!
    Det låter mysigt med glögglördag och jag kan bara föreställa mej hur fint det är hemma hos dej i ditt paradis!
    Ha en jättehärlig vecka!
    Varma kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. ...och varmt TACK för den ljuvliga blomman! Den bidar sin tid och förmodligen slår den ut till jul - den ska med till torpet förstås!!!
    Kram
    lisa

    SvaraRadera
  4. Kul att få en sån mysig helg!
    Men, vá mycket du hann med!!!

    Nordingårdens glögg ser sååå god ut! Tack för att du påminde! Måste testa!

    Vá avundsjuk jag blir när jag läser att du/ni hittat paradiset i en gård i Sörmland! Det skulle jag också vilja hitta!!!!

    /Eva

    SvaraRadera
  5. Kul att du fick en härlig helg i storstaden. Vi ska ha glöggfest den 18:de. Säj till om du behöver ngt nytt så kan vi byta:) Jag älskar buffé mat fint uppdukat och massa plock:
    Kram Kristina.

    SvaraRadera
  6. Nu har vi dunkat varandra i ryggen rejält. Härligt att vi är så himla trevliga! :-) Roligt att se att du hade en fin kväll med spanjoren. Vår italienare var en aning sävlig men presterade i övrigt på topp.

    SvaraRadera
  7. Det låter hur underbart som helst! Jag tycker det är så skönt att bo så pass nära Stockholm, snart är det dags igen för en tur.

    SvaraRadera
  8. Varmaste kramen till dig!

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig helg. jag har faktiskt varit en del inne i stan (ovanligt faktiskt trots att det är så nära) men har inte heller känt av julstressen. Gjort skoj saker som att möta en blogvän från England, gå på julkonsert med bla Lena Willermark, spelar boule med arbetskamrater skoj var det och extra roligt när mitt lag van. Ätit mycket god mat och äntligen blivit färdig med handledarkursen. Hurra. Nu är det bara fem arbetsdagar kvar innan jullovet och en av dem ska tillbringas på Hasseludden för planering och friskvård. Nästa gång du kommer häråt måste jag få bjuda på en fika med världens godaste vaniljbullar. Må så gott i juletiden. Kram från Enskede

    SvaraRadera
  10. Vilken mysig helg du verkar haft. Det låter som om du fick ett Stockholmsbesök med innerlighet, värme och utvalda pärlor och den här gången slapp det stressande och ytliga. Vad härligt! Lycka till med din glöggbjudning! Varför har inte jag lagt ut tips på sådant tilltugg...nej, jag har inte bloggat mycket alls det senaste halvåret. Har kommit av mig lite med recepten, går helst omkring ute i naturen i stället (även om jag förstås också lagar mat). Kram.

    SvaraRadera
  11. Mysig helg du verkar ha haft! Du verkar fått med dig värme, närhet och inspiration från huvudstaden den här gången - vad kul! Skrev en kommentar som visst försvann...Lycka till med glöggen!

    SvaraRadera
  12. Mysig tripp!

    Kommenterar inte ofta längre, men jag tittar in då och då...Vill passa på att ösnka dig EN RIKTIGT GOD JUL!!

    Kram!

    SvaraRadera
  13. Jag är egentligen alldels för trött för å skriva någe nu... men jag ville bara säga att det är dig så himlens väl unnat att få kuliga minnen av härliga utflykter!
    Å jag håller med dig om hur julmusiken underlättar den tråkiga städningen...

    Sov gott, min vän.. det ska jag strax göra... sova.

    SvaraRadera
  14. Vännen, vännen jag har haft fullt upp ocg helt glömt din glöggis. Ropa högt så ska du få två snabba tillägg till din buffé. Kram Kristina:)

    SvaraRadera
  15. Hej, hej!

    Ville bara önska en mysig advent och Lucia!


    Hoppas dukningen blev fin idag:)

    Kram/Karin

    SvaraRadera
  16. Vilken toppenvistelse du haft i kära Stockholm. Så mycket du hunnit med! Men kanske kan det vara skönt att få komma hem igen och sortera alla intrycken. Hade så gärna velat träffa dig. Vi har ju sas "varit på gång" tidigare. Hör av dig igen till nästa besök!

    Varm Lucia-kram!

    SvaraRadera
  17. Åh det låter verkligen som en riktigt kanonhelg...bara trevligheter
    precis som det ska vara...
    Julmyset har haltat lite efter det jag blev sjuk...var en rejäl pärs men ingen influensa...jag blev tvärförkyld...Nu är jag nästan återställd och ska dra igång med lite julande under eftermiddagen...Nästa helg har grannen sin årliga glöggbjudning och det ska bli trevligt.
    Det verkar som om det är snö på G och det är efterlängtat...det pratas tom om en vit ju och detta vore sensation...jag hoppas, hoppas...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  18. Å min goa go-vän! Nu är jag superduperstressad... men jag ville bara säga: TACK!!!
    Jag har t om hittat min farfars gamla favoritlåtar... så det blev lite gråtigt här i går kväll!
    Men nu måste jag fika färdigt... ch sen gå ut med gnölhunden våran!

    Kram du underbaraste flinga..!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.