tisdag, januari 05, 2010

Nu vill jag få ett slut...

Ja, nu är glädjen över, t o m helt borta, gone over and out! Glädjen över snön och kylan, hur sjutton tänkte jag egentligen?! 3 veckor av kyla och snö är mer än tillräckligt, även för en som född i snön där uppe i norr! När julen är över, då ska även köldvintern vara över, eller...?

-18 hade vi nu på morgonen och det är inte längre roligt, inte det minsta! Längtar efter varm sol och den underbara gröna färgen utomhus.

Har rensat bort allt vad jul heter här hemma, t o m adventsstakarna plockades bort. Inbillar att jag genom detta kan påskynda hela processen. Finns det inget som påminner om vinter här inne, då måste väl även eländet där ute försvinna!

Idag ska jag ut och leta efter fräscha blommor till mitt köksfönster, bara bilen blir varm någon gång, kupévärmaren blåser för fullt.

Favoritfärgen grönt har plockats fram i vardagsrummet och vackra trädgårdsböcker ligger nu framme ;).

29 kommentarer:

  1. Håller med, håller med, håller med!

    Fast i år har jag faktiskt bestämt mig för att inte ha så bråttom :) Brukar kasta ut julen direkt efter nyår, bara adventsstjärnorna brukar få vara kvar ett tag till. Men någonting säger mig att jag behöver värmen från all belysning och det andra myset ett tag till. Så jag fasar ut det lite sakta :)
    Men till helgen ska jag ha en bukett tulpaner, så det så! :-)

    Hoppas du får upp värmen både i dig och i bilen och får en bra dag. Kram.

    SvaraRadera
  2. Ja, vi är ju inte vana vid en sån här vinter och lite otåligt känns det onekligen! Säkert värre på landet.
    Själv har jag det skönt här i stan och njuter av värmen inomhus, men längtar såklart efter vår och grönska.
    Jo, de börjar spira nu - tankarna på trädgårdsplaner, frön, plantor etc...! Härliga tider som väntar!

    Kör försiktigt nu!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Åh...en frände på väderfronten!!!
    Jag är urless och strax ska jag iväg ut o till jobbet...det biter i skinnet där ute...Jag vill ha in blå blommor i fönstren men väntar tills jag fått undan alla julsakerna. Har samma tro på att våren kommer snabbare om jag plockar bort julen men insikten att det ligger drivor med snö utanför har satt käppar i hjulen för mig...julsakerna står kvar! I morgon ska detta åtgärdas...så här kan det inte va´...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  4. Men kära vän! Hur står det till idag? Jag kan ana en viss irritation...Även här isar det kallt och bilen går knappt igång trots maxad k-värmare. Men vad fasen...jag gillar det :) Fast det är lite krångligt med småttingar. D vill absolut sova ute så han är inpackad som en liten koldolme.

    Önskar nu lycka till med vårblommorna och favoritfärgen grön.

    Kram från en annan grön donna.

    SvaraRadera
  5. Börjar också tröttna på kylan hos mig. Vill ha minst +15 grader ute, NUUU!!!
    God Fortsättning på 2010.
    Hoppas du hinner göra det du tänkte 2009 men inte hann med, så du slipper ha det över dig 2011 :o)
    Karin //

    SvaraRadera
  6. Så fint du har gjort här! Inte bara städat bort julen hemma alltså :D.

    Ja kylan är inte att leka med,jag vill också ha vår nu pronto!

    Stora och varma kramar

    SvaraRadera
  7. Hallå i kylan! Ja, fy nu räcker det med snö och minusgrader, termometern visar på -23 nu och jag vill inte gå ut. Längtar efter mildare väder! Och allra helst vår förstås. Här har vi haft lata och lediga dagar, vet knappt vad det är för veckodag. Käre mannen har varit långledig och börjar jobba i nästa vecka.
    Vad härligt det låter med nya blommor, jag tror jag måste göra likadant. I övrigt pysslar jag på med inventering just nu, lagom roligt. Men i slutet av veckan ska vi börja riva och ändra om lite i butiken och det känns kul! Ja, vi ska i alla fall börja för det kommer nog ta sin lilla tid. Men det är sånt som är kul att pyssla med under vintervilan och så känns det lite nytt när vi öppnar till påsk igen! Och då är våren här!
    Ha det så gott nu vännen och glöm inte mössa och vantar om du ska ut.
    Kramelikram, Carina

    SvaraRadera
  8. Jag håller med dig. Det är för kallt. Vill inte alls gå ut utan kurar i sängen med dator och bok. Väntar på våren! Kram

    SvaraRadera
  9. Tack för din kommentar hos mig. JA, jag är också trött på kylan! Det är bistert. Jag vill ha barmark och värmande sol, krokusar på gång och frökataloger...Snart, Örnen!!

    SvaraRadera
  10. Har du börjat planera frököpen då? :)

    SvaraRadera
  11. Jag håller med, nu räcker det med vinter. Vi har nästan -25 grader här nu o det ska vara så i ett par dagar tydligen...brrrr...helt galet kallt!

    I morron ska jag ta bort det sista av julen, inte mycket kvar. Nu vill jag med ha lite värme, en sol som värmer och påminner om vår..*drömmer mig bort*... =)

    Vår-längtar-kramar
    Patricia

    SvaraRadera
  12. Förstår hur du känner det, här hos mej kan jag "skryta" med att vi har -29 grader, för kallt för att ens sticka ut näsan och den dagliga promenaden kan jag ju bara glömma. Nej, istället blir det julgransplundring, för nu väntar jag på det ljusa.

    Kramar och ha det gott inomhus i ditt gröna. Birgitta

    SvaraRadera
  13. Jag är less jag med. Vill ha vååååår!

    SvaraRadera
  14. Jag kan hålla med dig om att man är lite trött på både kyla och jul. Jag står också i startgroparna för att städa ut julen. Nu är det dags att börja på det nya året.

    Kramar från Nicoline

    SvaraRadera
  15. Håller med! Håller med! Håller med!

    Nu är jag också less på det här!! Jösses, termometern här har hållit sig kring 22 grader hela dagen.. och igår var inte någe bättre den!

    Lite takdropp, solsken, och grönfägring vore ju liksom lite livsnödvändigt nu...

    Varm kram..

    SvaraRadera
  16. Haha...du är ju tokig du....
    fixa dina blommor du så ska du se att våren kommer...
    kan du inte ta o dansa nån rituell dans också...haha....

    Jag tycker om snö o kyla...tänk så mysigt det är att komma in o värma sig framför brasan med en kopp kaffe.....faaaast det kunde ju räcka med ett par minusgrader....
    minus 18 eller minus22 är ju ingen höjdare...då går det ju inte att vara ute.

    Sicken tur att ni har en snäll granne som hjälpte er med pumpen....fniss...han kanske var rädd att ni skulle flytta in hos honom...haha.....
    Ha en fin dag min vän så hoppas jag vi kan ses snart.
    kraaaaaaaam

    SvaraRadera
  17. Det kommer att bli en lång vinter om tålamodet redan är slut. Visst är det kallt men nog är det lite mysigt att det är så vintrigt. Men jag erkänner att jag var lite orolig i morse. Att få döttrarna att vända dygnet rätt igen, få ordning på tider och alla prylar - det är aldrig lätt efter loven. Och kylan gjorde att det kändes än mer knepigt i morse. Men det gick vägen. Och nu är det ju bara en dag kvar till helgen. Hurra!... Jag tänder ett ljus i min fina ljusstake varje dag och tänker på dig. Sköt om dig i kylan. Jag skall hålla tummarna för att våren snart kommer till dig. Kram.

    SvaraRadera
  18. Du är redo för våren med andra ord ;o)

    SvaraRadera
  19. Våga vägra vinter brukar jag säga.
    Tror varje vinter att jag ska frysa ihjäl och blir förvånad varje gång att jag överlever,ha ha lite drastiskt kanske men detta kalla är verkligen inte kul för nån.
    I skrivande stund visar temeraturen ute minus 33 grader,burr.
    Till veckan kommer det snickare som ska byta ett fönster ,håller tummar för lite mildare väder då.
    Kram på dig
    ewa

    SvaraRadera
  20. Ja vet du Elisabeth, nu får vi ta till både bön och trolldom för att få värme och sol att komma tillbaka.

    Hur tror du jag gillar vintern? Som är allergisk mot snö (!). Har du hört något så dumt - men det finns ovädersbakterier och det är dom jag inte tål - sagt av en förstå-sig-på-doktor för många år sedan. Allergin visar sig genom att jag blir "däppt i däsan". Men än så länge är det bara att gilla läget. Men längtan den finns där ständigt efter värmen.

    Ha det så gott vännen och stor kram

    SvaraRadera
  21. Det är fredag, det hurrar vi för!!!

    SvaraRadera
  22. Å men nu har vi "bara" -10 grader!! Ganska perfekt, om man jämför med de senaste dagarna iallafall! Det går åt rätt håll...

    Varm snartvårkram...

    SvaraRadera
  23. Tack rara du för utförligt svar om Face Book. Jag har tydligen inte kunnat tillräckligt för att kunna ta till mig det bästa. Men nu hr jag i alla fall provat, så det får räcka med det - för nu i alla fall.

    Idag skiner solen härligt på en klar himmel hos mig men det är nästan -15. Kan kanske lätta fram emot eftermiddagen. Men värme efterlängtas även här. Ha det gott och stor kram

    SvaraRadera
  24. Läste nyss det här, och då tänkte jag på dig, min kära kära dubbelörn...
    "Visste du att örnar vet när en storm är på väg, långt innan den bryter ut.
    Örnen flyger till en hög plats och väntar på vinden.
    När stormen slår till spänner den ut sina vingar
    så vinden tar med den ovanför stormen.
    Medan stormen rasar svävar örnen ovanför den.
    Örnen undkommer inte stormen, den bara använder
    den för att komma högre. Den lyfts på vinden som
    stormen för med sig."

    Fast det där vet du nog genom alla stormar som du flugit över...!

    Varmaste kramen..

    SvaraRadera
  25. Jo, när julen är över kan det bli vår!

    SvaraRadera
  26. Om vi svenskar nu uppfunnit "lagom" varför kan det då inte vara "lagom" mycket vinter? -3 grader, solsken och knappt nån vind? DET gillar jag=) för jag HATAR tjällossning och REGN. isgator också. så jag har gärna LAGOM vinter till siste februari, SEN kan jag ta en dag tö, bara det går fort och solen skiner så det luktar sådär HÄRLIGT vår=)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  27. ....då kan frun räkna med att glädjas i form av samtal imorgon.

    SvaraRadera
  28. Härlig blogg du har Kram Susanne

    SvaraRadera
  29. Jag upplever min allra första snöfria vinter i Provence dit vi flyttat permanent. I år har vi varit kvar här över jul och nyår och enbart sett några enstaka snöflingor som snabbt smält bort.

    Däremot regnar det då och då en hel dag i sträck, det kan blåsa kall mistral och man behöver minsann både mössa och vantar och varma jackor vissa dagar.

    Men när jag nu läser hur alla ni som har/har haft en kall men väldigt vacker och snöig "riktig" vinter också börjar tröttna på den så förstår jag faktiskt det. Vi bodde i 15 år i Stockholms skärgård, ganska avsides så jag vet precis både för- och nackdelar med snö och is och egna brunnar och strömavbrott. Och att skotta fram och tina bilar och ta sig ut till stora vägen - om den ens hunnit plogas.

    Säkert kommer det en tid när vi kommer att längta efter detta igen. Men inte nu, det känns faktiskt väldigt skönt att slippa snö och allt det för med sig. Vi har det fortfarande grönt också även om träden nu är kala.

    Vårfåglarna som är på väg till Sverige har gjort temporärt stopp här i Sydfrankrike och sitter man en stund ute i solen (vilket går!) och lyssnar på deras kvitter är det precis som i mars i Sverige. Takdropp och fågelkvitter. Snart har ni det också!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.