måndag, maj 17, 2010

En riktigt bra vecka....

Veckan startade med en Stockholmsresa och ett möte med en vän från förr. Min "superbästis" från högstadietiden. Via Facebook återfann vi varandra och hade inte träffats på ca 29år!!

Det härliga var att vi kände igen varandra och det betyder ju att åren har passerat oss spårlöst förbi! Kan ni förstå??!! Är inte det helt otroligt... ;)

Efter en hel dag tillsammans konstaterade vi också att de där grundläggande egenskaperna man redan hade när man var 14-16år, de består, oavsett vad livet har fört med sig :D.

Förutom en massa snickesnack hann vi även med Kungsträdgårdens blommande körsbärsträd.


Helgen inleddes med en herrgårdsmiddag med övernattning. Efter en kväll med god mat och dryck sov vi som stockar och vaknade till den ljuvaste musik. Näktergalen höll konsert utanför vårt sovrumsfönster.

Syftet med festen var att lägga upp planer inför vår whiskyresa till Skottland i höst. Min kära man är en duktig chef på jobbet och det verkar som han har väldigt bra handlag med folk även privat. Det tog bara knappa 5 min så hade han fått alla att ändra reseriktning och fokus blev istället Frankrike.

Vi åker istället i september tillbaka till Languedoc i Sydfrankrike. Nu letar jag för fullt efter ett stort hus med pool i området kring Beziers. Det blir en vin- och matresa istället!

Lördagen bjöd på strålande sol och värme. Dagen ägnades åt växter och plantering i både växthus och grönsaksland. Vi var utomhus fr tidiga morgon och avslutade kvällen med att njuta av vin och en underbar grillning på altan. Äntligen!

Tack och lov börjar denna vecka med underbar sol och värme. Soltörstande jag njuter till fullo... :)

8 kommentarer:

 1. Det låter helt underbart alltsammans. Så kul att återse en kär gammal vän och känna att ni fortfarande har en massa gemensamt.... Jag kan tänka mig att din man lät det kommande resesällskapet läsa lite på din blogg. Den är ju rena turistbroschyren för Languedoc. Du borde få provision av turistbyrån. Själv vill jag resa dit omgående.

  SvaraRadera
 2. Så härligt det låter med en återträff - ett möte med sin ungdom liksom!
  Ja, visst är det märkligt, ibland är det som om ingen tid har förflutit!

  Så härligt med blommorna i Kungsan! Jag passerar ju på andra sidan och ser bara de ljuva tulpanerna istället!

  Oj, så spännande med en ny resa till Frankrike!
  Visst är vädret helt underbart! Idag har vi haft riktigt sommar här i Sthlm med en bra bit över 20 grader! Vilken härlig tid det är!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att träffa en vän efter så många år!! Det är som du säger, de grundläggande egenskaperna finns där.
  Det bästa med att ha kommit över tonåren är att man slutar åldras, man ser likadan ut sedan i ca 40 år! :)
  Körsbärsträden är otroligt vackra och en vin och matresa till Frankrike hade inte jag tackat nej till!

  SvaraRadera
 4. Härligt att du kommer tillbaka. Så småningom kanske man kan få introducera dig till departementet Var en bit öster om Languedoc?

  Här finns många smultronställen också som du säkert sett på min blogg.

  Hälsningar från ett varmt och soligt Provence där allt blommar just nu!

  SvaraRadera
 5. Kära örnen. Kan du skriva till mig? Jag har varit på hamam och behöver dina reflektioner på detta...är ännu i chock ;)

  Kram!

  lillaskatan@live.se

  SvaraRadera
 6. Vilken ljuvlig återträff du fick med din väninna och vilka underbara framtidsplaner du nu kan smida genom att göra en andra:resa till Languedoc!

  Har träffat flickorna Ingelsson och haft det mycket trevligt och gott tillsammans. Synd du inte kunde vara med.

  Pingstkram!

  SvaraRadera
 7. Vad kul att återse vänner från förr! Och att dessutom känna att det var som igår ni träffades ... hoppas att ni håller kontakten.

  Din make måste vara en bra förhandlare om han kunde vända en planerad whiskyresa till en mat- och vinresa istället *ler*. Men är man intresserad av det ena brukar man även vara intresserad av det andra, är iaf min erfarenhet.

  Vi hade tur och kom iväg på vår resa med, men det hängde på ett hår för när vi skulle ge oss av tidigt på morgonen från Skåne hade sonen i huset fått magsjuka på natten. Men han var så pass bra så hans föräldrar beslutade sig för att chansa och åka i alla fall. Det visade sig vara helt rätt för han kräktes bara en gång på Köpenhamns flygplats och sedan var det över.

  Men tyvärr måste jag säga att det blev inte så bra som jag hade förväntat mig ... jag vet inte om jag hade för högt ställda förväntningar el vad det var. Det var helt ok men inte så mycket över det "vanliga" Italien som jag hade trott. Dessutom blev det så mycket resande (på vägen ner: Köpenhamn-Gatwick-Neapel + bil) och det förtog en del av upplevelsen tror jag.

  Vi skulle kanske prova "ert" Langeudoc istället *ler* nästa gång!

  Ha en fin sommar ... jag tycker att det skulle vara kul om vi kunde ses igen och gärna i mina trakter den här gången. Hör av dig om du känner det samma.

  Kramar
  Christina

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat av mannen!

  Kan du inte skriva ihop en reseguide till oss som vill följa i era fotspår?

  "Med Dubbelörnen i Langedouc" kan den helt enkelt heta.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.