tisdag, november 02, 2010

Novemberdepp...

Ja, vad ska man säga? *mycket djup suck*

Den här månaden är nog den tuffaste av alla. Jag lider av mörkret och livet känns lite extra tungt just nu. Ingen inspiration, inga idéer, ingen energi...

Det är bara att konstatera att den stora depparmånaden har anlänt och nedräkningen till advent pågår. Advent och jul skänker åtminstone lite mer ljus i mörkret.

Härliga bloggaren Malin beskriver det så bra, känner precis som hon. Jag gillar också att mysa och göra saker för att jag vill, men INTE när jag måste. Läs mer hos henne HÄR.

15 kommentarer:

 1. Fniss...jag sitter i sängen o vill inte gå upp, regnet vräker ner där ute o om 2 timmar bär det i väg till jobbet...vill inte!!!
  Jag trivs med att sitta uppe på natten då o då...hela huset sover o jag kan tänka i lugn o ro...Eftersom jag jobbar kvällar lite då o då så hinner jag sova färdigt på morgonen...
  Vi får bita i hop o ta oss i genom denna hemska tid men fy sjutton så trist det är...Jag brukar vara sprallig o full av idéer men nu är det trögt värre...

  Kramar från Nattugglan Malin

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att påverkas av årstid och väder, jag är glad att jag inte reagerar på sånt men vet att vissa gör det.

  Mitt tips är att inte lägga energi på det som känns jobbigt/negativt utan lägga tankar och energi på positiva saker som du mår bra av... =)

  Soliga, positiva, energifulla kramar
  /Patricia

  SvaraRadera
 3. Jag har också svårt för november. Skulle helst vilja snabbspola så att månaden försvann helt!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Ja, nog är det mörkt allt! Jag har inga problem med november, men i januari och februari då tycker jag att det är pest. Innan jag ser ljuset igen och känner att vi närmar oss våren. Och allra helst nu senast när snön aldrig ville ta slut!
  Dagarna rusar på så snabbt och jag hoppas de gör det för dig också!
  Ha det gott vännen.
  Kram, kram Carina

  SvaraRadera
 5. Jag kunde inte sagt det bättre själv!
  Här är alltså en till som inte gillar november! Ve och fasa för detta mörker! Idag har det varit mörkt precis hela dagen....!
  Usch och bläää! Nä, jag vaknar igen till våren...inte ens julen hjälper här..!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Trist att du påverkas så. Jag är väl inte helt imponerad av kvällsmörkret men det är ju som det är med det, inget man kan göra åt det.

  SvaraRadera
 7. Känner inte heller någon större längtan eller känsla för att fixa och doma hemma. Ibland orkar jag knappt gå ut på promenad! Katastrof!

  Det är nog trötthetssyndrom efter min förkylningsvirus. Hoppas min entusiasm snar återinfinner sig.

  Snart får du pynta med en massa ljus och fixa inför Advent/Jul så då lyser du nog upp Karl Johan gården igen och ditt pigga jag kommer tillbaka. Sköt om dig och stor uppmuntringskramis!!!
  Eleonora

  SvaraRadera
 8. Det är nog en hel del som känner så nu. Jag gör det inte tack o lov men jag försöker sätta mig in i och förstå hur det kan kännas och jag fattar ju så mycket som att det inte är kul.

  Styrkekramar!

  SvaraRadera
 9. Tänk att vi har hela november att pyssla inför julen så att vi kan mysa i december.
  När det är kallt och mörkt är det gott med en filt , tända ljus, en bok eller bara vara med nära och kära!
  Kanske är jag den enda som gillar november? :)
  Kram på dig i höstrusket!

  SvaraRadera
 10. Nu är det verkligen november...mörkret kryper runt knuten........ja, det är inte helt lätt att hitta energin!!! Jag ska ta mig en tur till biblioteket.. den här månaden går det åt många böcker! Jag önskar dig en fin och stämningsfull helg! Varm Kram fr C

  SvaraRadera
 11. Här kommer lite peppkramar! Vi har alla våra downperioder. Min kommer i februari när det känns som om det räcker med vinter och vårlängtan är stor!

  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 12. Jag klickade in mig till din blogg genom Marinas som jag följt ett tag. Vad roligt då att upptäcka att du bor i mina hemtrakter. Underbara vackra sörmland! Jag är född i Sparreholm och har mina föräldrar kvar där.

  Och novemberdepp, det botar jag genom att tända adventsljusstakar och stjärnor redan nu!

  SvaraRadera
 13. Jag är heller ingen som jublar över november..om nu någon sådan finns.. Det bästa med nov jmrt med okt är att det är en månad närmare våren. Jag är i och för sig glad om det inte kommer så där sjukt mycket snö. I dag är det soligt i alla fall.

  SvaraRadera
 14. Jag har börjat kravla mig upp ur min down-period och hoppas att även tröttheten ska ge med sig. Om bara kroppsonda grejer försvinner så blir det bra.

  Kom igen bruden - du kan du med!

  Kram
  Eleonora

  SvaraRadera
 15. Underbar bild, hi hi!
  Det är skönt att höra att man inte är ensam om att känna sig lite oinspirerad emellanåt. Känns trögt och håglöst i vintermörkret och inspirationstopparna kommer lite mer sällan. Kul att det i allafall snart är jul, så man får hänga upp lite stjärnor och ställa ljustkarna i fönstrena ;)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.