tisdag, november 09, 2010

Novemberljus...

Tack och lov för den underbara solen! Det blev en vecka och en allhelgonahelg utöver det vanliga. Har en känsla av att helgen annars brukar innebära regn och rusk eller snöglopp.

Nu fick jag chans i veckan att fylla min "solenergitank". Det blev sköna promenader med hundarna, istället för tråkdepp inomhus.Idag utlovas snöstorm och elände i vår region. Vi hann få upp våra vägpinnar inför traktorplogsäsongen. Själv har jag dock glömt att inhandla nya snöskyfflar. De förra körde jag slut på förra vintern...Nu är det bara knappa 3 veckor till advent och jag har redan börjat checka att alla lampor fungerar i stakarna. Har placerat ut lite fler ljusslingor här hemma, nu behöver man allt ljus man kan få. Dagarna blir kortare och redan före 16 börjar det skymma.

Saknaden är stor efter älskade sonen och det är även nedräkning tills han äntligen kommer hem igen. "Bara" 6 veckor kvar... Räddningen denna höst har varit fiffigheten Skype. Härligt att få se den man pratar med, känns som avståndet blir lite kortare.

9 kommentarer:

 1. Vem kan novemberdeppa i den miljön!! Åh så vackert. Njut. Tanka.

  Om 19 dagar får du tända första adventljuset. Om 54 dagar får du kasta ut julen :D Sen kommer tulpanerna och ljuset med stormsteg!! Det är bara 169 dagar tills det är sommartid igen.
  Seså upp med hakan *asg*

  Stora kramar från hon som varit en usel bloggvän ett tag. Men nu så är jag hemmavid på dagarna ett tag så då ska det nog bli mer datatid.

  Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aaldrig hooppet försvinna... *asg*

  SvaraRadera
 2. Skype är fantastiskt! Sms och chat i all ära men jag håller med om att det är härligt att se den man pratar med. Troligtvis kommer Sanna hem en helg i början av dec och jag längtar sååå! Över jul får hon inte ledigt och det känns konstigt...
  Förstår hur mycket du längtar efter sonen!
  Här blåser det för fullt och snöflingorna yr, det är ingen vacker syn och jag är glad att jag kan vara inne och dona.
  Ha det gott.
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Solen gör verkligen underverk med en men i dag känns det tungt igen...Blötsnö som vräker ner där ute o vinden drar i allt som går...suck...Gott att vara inne o kura...
  Borde nog också kolla lamporna i adventsljusen...kanske ska roa mig med detta idag...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga höstbilder du visar! Jag blir imponerad av att du är ute i så god tid med adventsljusen. Kanske skulle man själv vara det också...
  Hoppas snön inte ställer till med allt för mycket besvär!

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt att få solljus i november. även jag försöker samla och lagra så mycket det går. Förstår att du längtar efter sonen. Det måste vara en stor omställning. Ha det gott! /Eva

  SvaraRadera
 6. Åh, just det, dags att checka alla lampor;) Ja nu är det många ljusslingor här hemma också, det är så mysigt!
  Skype är så bra, visst! Jag Skypar ju med sonen i Shanghai där han pluggar och det är helt fantastiskt att det funkar fast han är ända borta i Kina?!
  vi får vänta hem våra älskade söner till jul!! Min kommer hem den 20 dec.

  Med tanke på ditt förra inlägg.
  Jag har under alla år alltid mått piss dåligt på hösten. Men så förra året konstaterades att det faktiskt är höstdepression jag lider av. Så nu äter jag en tablett om dagen från sep-feb. och mår toppenbra:) För mig är det helt fantastiskt att få må så bra som jag alltid gör resten av året! Ska försöka med alternativ medicin kanske nästa höst och lampan "Bright light" som ska vara kanon bra + D-vitamin!
  Nog om detta men jag ville bara berätta!
  Njut av helgen!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra bilder! Nu har solen lämnat min ort känns det som. Regntunga skyar och korta timmar av dagsljus. Himla tur att advent snart är här!

  Jag äter för andra året i rad D-vitamin från oktober till slutet av mars. Jag mår riktigt bra, om det beror på dessa kan jag inte svara på men jag vill inte sluta för att testa. :)


  En stor kram till dig!

  SvaraRadera
 8. När jag tittar på dina fina bilder längtar jag så till stugan i Dalsland. Det känns som om vårt hus skulle kunna ligga bredvid ert, så lika är det. Konstigt med vårt avlånga land. Promenader gör mig gott denna gråa november och att baka och tända ljus överallt. Jag längtar också till advent fast jag tränar mig på att lämna alla måsten i en låda på vinden :) Det går faktiskt riktigt bra. Jag vill än en gång tacka för ditt fina mail, jag har läst det flera gånger när jag behöver hämta kraft. Hoppas du får en fin dag. Här är noll gradigt och solen försöker kämpa sig uppåt. Kram Kristina

  SvaraRadera
 9. Kära hälsningar och kram
  från
  Eleonora

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.