tisdag, december 21, 2010

Fridfull jul...

Även om jag rusat rakt in i väggen och det rejält, tillhör julen det som jag aldrig stressat över. Julen blir som den blir.

Föresatserna har sett olika ut under åren, ibland mer och ibland mindre. Trots att ambitionsnivån och resultatet inte alltid har varit densamma, har jag ändå varit nöjd med det som blivit.

Av någon underlig anledning verkar det som om att ju mer tid jag har för julen, desto mindre blir det av den ;). Det är bara vi tre som njuter av att få vara tillsammans... Ingen stress, ingen hets och inga måsten.

Nu ligger julklapparna klara under granen och maten är inhandlad. Det som återstår är en liten städning, trilla några köttbullar och fixa en gnutta Jansson. Lagom till dan före dopparedan ska jag sätta mig till ro och bara njuta av den underbara julen.

Molnen skingrades i morse och jag fick chans att beundra månförmörkelsen innan jag nu tar tag i det där sista.

22 kommentarer:

 1. Ja, det kanske är precis som du säger här med, ju mer tid jag har för julen ju mindre blir det med den...Eller så blir den exakt så som man vill ha den. Varken mer eller mindre. Allt mys man uppskattar ingår i min i år. Mat, kära nära, några paket och massor av tid.

  Varm kram till dig vännen

  SvaraRadera
 2. Det låter skönt och helt i min stil!
  Här blir det storstadsjul för omväxnings skull! Enda trista är att jag inte får träffa mina nära och kära nära torpet och mina brorssöner, som ju finns här, har redan stuckit till Thailand.

  Vi är några grannar här i huset som ska ses och äta lite gott på julafton! Helt OK för min del!
  Enda kruxet är att jag måste gräva fram bilen då coh då...!
  Allt gott och mysigt till dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Så du fick se den !!
  Här var det mulet, men tack att jag fick se den på kort iaf. Vackert.
  God Jul på dig !!
  Malin

  SvaraRadera
 4. Visst är det så att det blir jul i alla fall! Min mamma har altid sagt så och så har vi klätt julgranen på julafton och städat huset på juldan. Inte har vi haft en sämre jul för det ; )

  Nu önskar jag dig en riktigt skön och god jul!

  Många varma kramar

  Karin

  SvaraRadera
 5. Vacker morgonbild!
  GOD JUUUL på dig!
  Varm kram i vinterkylan!
  Kicki :o)

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig bild på månförmörkelsen!
  Håller med dig om att ju mer tid man har desto mindre blir det gjort. Man är nog mer effektiv när man har ont om tid!

  SvaraRadera
 7. Vi hinner, vi hinner. Dessutom krånglar jag inte till det det minsta lilla. Bara jag får se "Kan du vissla Johanna" före vi äter är vad jag har som "krav".

  SvaraRadera
 8. Nä julen är inte så stressig här heller och det mesta är klart, lite julklappar är kvar men inget större...Däremot så hann jag inte med allt som jag föresatt mig vad gäller sying...däribland en liten necessär...hoppas du fått ordning på sakerna ändå...suck...det är som det är...
  Det snöar här o det går inte att se ett endaste dugg av vare sig måne eller stjärnor...men om en timme (klockan är nu 23.40) är det som mörkast och redan i morgon har ljuset börjat vända åter...Nu går vi mot ljusare tider - Jippiiiii!!!!!!
  Jag gillar julen och allt myset, maten, ljusen, värmen, skimret, dofterna etc...frossar i det mesta och trivs...Efter nyår är det bra med myset och granen ska ut...
  Ha det nu så riktigt gott och kanske kommer det en rad till dopparedan!

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 9. Tyvärr gick det inte att se någon månförmörkelse eftersom det var mulet i Luleå igår. Jag har inte en massa måsten utan det som hinns med hinns med. I morgon är jag ledig och planerar att koka knäck och griljera skinkan. Det är lagomt. Sedan blir det lite glögg och uppsittarkväll. Ha en riktigt lugn och fridfull jul och hoppas att du orkar komma tillbaka snart. Kramar från mig

  SvaraRadera
 10. Du är underbar!
  Ha en underbar helg och njut av allt det goda som livet har med sig.

  Kramar Karin H

  SvaraRadera
 11. Det låter fantastiskt skönt. Jag gillar den inställningen till julen. :)

  SvaraRadera
 12. Önskar dig och din familj en riktigt härlig julhelg. GOD JUL kära Örnen :) Kram.

  SvaraRadera
 13. Det låter skönt.
  Ha nu en skön och mysig julhelg:)

  SvaraRadera
 14. Skönt att ha det mesta under kontroll, dså att man kan njuta lite de sista dagarna. Här är det kallt idag -25, så långa promenader blir det inte hos oss.

  Ha en skön jul tillsammans med din familj och äter gott det förstår jag att ni gör, vilar och har det skönt.

  Många varma julkramar, Birgitta

  SvaraRadera
 15. Så skönt att inte stressa.... det är alldeles för "upptrissat" allt kring julen! För mig är det en tid till vila och eftertanke..... saknad efter de som inte finns bland oss.... och tankar till alla som har det svårt på vår jord... ett barn är oss fött... ja, det föds många barn...till ohälsa och fattigdom... borde inte julen handla om att göra jorden till en bättre plats??? Vi får njuta av det vi har! Önskar dig en härlig, stämningsfull GOD JUL! STOR VARM JUL-KRAM fr C

  SvaraRadera
 16. God Jul önskar jag dig.
  Och ett Gott Nytt År.

  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 17. Klok som alltid! Förstår att ni har en underbar jul!

  Allt gott önskar jag dig och din familj.

  SvaraRadera
 18. Vi hade så mulet här så månförmörkelsen missade vi. Hoppas att ni hade en fin julafton och god fortsättning på julen. Hälsningar /Therese

  SvaraRadera
 19. Var rädd om dig och njut av allt det goda. God fortsättning på julhelgen önskar jag från ett snöigt Enskede.

  SvaraRadera
 20. Det låter härligt! Julafton ska inte vara förknippat med förliktelser tycker jag. I år (och sedan några år tillbaks) firade vi med tre av våra barn i stugan, lugnt och skönt. Tidigare har vi åkt vartannat år till mina, resp. makens föräldrar. Men vi tyckte det blev för stressigt och ville ta det lite lugnt på självaste julafton. Det finns andra dagar på året då man kan träffa släkten. Men vi kommer säkert att fira hos föräldrar ett och annat år. Kramar

  SvaraRadera
 21. Hoppas ni har det bra hos er och att helgerna fortsatt varit lugna och fina.... Ledsen för alla spam jag skickat dig. :) Jag hoppades det skulle lösa sig när jag tog bort kopplingen mellan mail och blogg men det hjälpte inte så nu raderade jag kontot helt. Det borde lösa problemet tycker jag.... Jag passar på att önska dig ett riktigt Gott Nytt År. Många kramar från Jenny.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.